Moldovenii cer introducerea cantonamentelor forțate în Liga 1 : „Trebuie să se ia măsuri drastice!”

Publicat: 28/07/2020 | 10:42
Moldovenii cer introducerea cantonamentelor forțate în Liga 1 : „Trebuie să se ia măsuri drastice!”

Marius Croitoru, antrenorul principal al FC Botoșani, susține că Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) ar trebui să ia măsuri mai dure și chiar să oblige cluburile să țină jucătorii în cantonamente.

Croitoru este nemulțumit că în prima ligă sunt mulți jucători neprofesioniști dovadă fiind cazurile pozitive de coronavirus care au dus la amânarea mai multor meciuri.

„Noi nu am fost în stare să gestionăm șase-opt etape. Cei care se ocupă de bunul mers al campionatului trebuie să ia hotărâri drastice, chiar cu intratul în cantonament. Chiar dacă este o cheltuială în plus, eu am fost de acord. După ce ne-au dat voie să ne antrenăm, am uitat de restricții, de distanțare, de mască. Încă facem mari greșeli. Fotbaliștii încă cred că pot avea viața pe care au avut-o acum șase luni de zile. Nu se mai poate. Un singur jucător neprofesionist poate strica bunul mers al unei echipe iar o echipă poate strica bunul mers al unei competiții. Ce ar însemna să nu vină banii de la televiziuni din cauza unui jucător? Toți jucătorii trebuie să înțeleagă că trebuie să fim mult mai responsabili. Trebuie să se ia măsuri drastice”, a tunat Croitoru.

Principalul moldovenilor a afirmat că din cauza problemelor legate de situația actuală din fotbalul românesc nici el dar nici jucătorii nu au reușit să se bucure pentru performanța realizată, calificarea în Europa League.

„Nici nu am puterea să mă bucur de ceea ce au realizat acești copii. Mă bucur o zi după care revin la realitatea zilelor pe care le trăiesc. Îmi vin în minte cazurile care se întâmplă în România, restricțiile pe care trebuie să le respectăm. Nu pot să mă bucur. Am jucători care din punct de vedere psihic sunt terminați, stau în cantonament de două luni. Trebuie să înțeleagă că asta este viața. Vor să fie plătiți bine, trebuie să facă anumite sacrificii. Îi țin în cantonament, îi țin la hotel, nu am ce să fac. Vacanța care va veni, va fi foarte scurtă”, a spus Marius Croitoru.

Indiferent de locul pe care FC Botoșani va termina acest play-off, va merge în Europa League având în vedere că FCSB a câștigat Cupa României și a lăsat vacant locul de EL din Liga 1. Cum Astra Giurgiu și Gaz Metan Mediaș nu au primit licență europeană, atunci cea avantajată este FC Botoșani.