Moldovenii, negativi la COVID-19!

Publicat: 16/09/2020 | 08:22
Moldovenii, negativi la COVID-19!

Lotul FC Botoșani este negative la COVID-19. Conform protocolului medical UEFA, jucătorii, staff-ul tehnic dar și oficialii echipei care vor participa la meciul de joi de la ora 18:45 din turul II al Europa League cu macedonenii de la Shkendija au fost supuși testării coronavirus, rezultatele fiind negative.

În schimb, cealaltă participant a României în Europa League, FCSB, se confruntă cu un focar de coronavirus, printre cei infectați fiind fostul căpitan al FC Botoșani, George Miron, antrenorul principal Toni Petrea, dar și preparatorul fizic, Thomas Neubert.

De altfel, FCSB a și confirmat, printr-un comunicat oficial, că în urma testării efectuate înaintea meciului din Europa Leaguede joi din deplasare cu Backa Topola, s-au descoperit mai multe cazuri pozitive de coronavirus la echipă.

„FCSB anunță că, în urma testării COVID-19 efectuate luni de către SYNLAB Romania, partener UEFA, înaintea partidei cu FK TSC Backa Topola, din preliminariile UEFA Europa League, au fost înregistrate 7 rezultate pozitive. Este vorba despre jucătorul Andrei Miron și mai mulți membri ai staff-ului: Anton Petrea (Antrenor principal), Thomas Neubert (Preparator fizic), Horea Codorean (Preparator fizic), Sorin Cristof (Kinetoterapeut), Bogdan Stoica (Analist video) și Marius Ianuli (Team Manager)”, se arată în comunicatul „roș-albaștrilor”.

FC Botoșani – Shkendija și Backa Topola-FCSB, dueluri contând pentru manșa a doua a turului preliminar al Europa League vor avea loc joi, 17 septembrie de la ora 18:45 respectiv 22:00.