Moldovenii urcă pe loc de play-off și îi afundă pe ilfoveni în subsolul Ligii 1!

Autor: Cristian P
Publicat: 04/11/2019 | 10:56

FC Botoșani s-a impus cu 2-1 la Voluntari în runda a XV-a într-un meci în care elevii lui Marius Croitoru au jucat fotbal la capacitate maximă doar 45 de minute.

După o primă repriză de coșmar în care au făcut doar figurație pe teren, elevii lui Marius Croitoru au reușit să întoarcă scorul în al doilea mitan și să obțină o victorie mare.

De ceea ce i-a fost frică lui Croitoru la Voluntari nu a scăpat. Eelvii săi au intrat pe „vârfuri” crezând că simpla prezență pe teren va rezolva ecuația celor trei puncte însă au fost repede treziți la realitate. În minutul 10 gazdele au deschis scorul prin Ion Gheorghe, ilfovenii speculând o greșeală imensă în defensiva moldovenilor. Reușita ilfovenilor nu a avut darul de a-i trezi pe elevii lui Croitoru care până la pauză au contiuat să facă figurație pe teren.

„Vreau să văd atitudine. Atât. Nu vreau nimic mai mult de la voi decât atitudine. Dacă aveți atitudine nu aveți cum să nu câștigați meciul”, le-a transmis tehnicianul moldovenilor la cabine elevilor săi.

De la cabine pe teren a ieșit o cu totul altă echipă, FC Botoșani fiind la conducerea jocului, elevii lui Croitoru reușind să întoarcă scorul și să plece cu toate cele trei puncte puse în joc.

În minutul 66 căpitanul George Miron avea să restabilească egalitatea pe tabela de marcaj în jocul de pe „Anghel Iordănescu”. Centrarea din lovitură liberă de la 40 de metri executată perfect de Mihai Roman a fost reluată cu capul în plasa porții ilfovenilor de Miron, iar reușita fundașului central le-a dat încredere moldovenilor care au luat cu asalt poarta adversă. După numai două minute de la restabilirea egalității, Keita și Ofosu au trecut pe lângă golul de 2- 1. În primă fază Râmniceanu a reușit să respingă în transversală șutul lui Keita de la 18 metri, după care goalkeeperul ilfovenilor a fost salvat din nou de bară, mingea trimisă cu capul din opt metri de atacant nimerind transversala.

FC Botoșani a reușit însă în cele din urmă să întoarcă scorul la Voluntari, reușind un gol la indogo cu cel din minutul 66. Același Roman a executat perfect o lovitură liberă iar Simonovski aflat în luptă cu Chindriș, a deviat în propria poartă fără nicio speranță pentru Rîmniceanu care în al doilea mitan a făcut adevărate minuni între buturile formației sale.

Partida s-a terminat cu scorul de 2-1 pentru moldoveni care în urma acestui succes au urcat din nou pe loc de play-off în Liga 1 cu 22 de puncte. De partea cealaltă, FC Voluntari a rămas pe ultimul loc în clasament cu 7 puncte, ilfovenii fiind condamnați la „matineu” în acest sezon.

Program etapa a XV-a Liga 1
Viitorul Constanța – Chindia Târgoviște 3-0
Gaz Metan Mediaș – FC Hermannstadt 1-1
CFR Cluj – Academica Clinceni 3-0
FC Voluntari – FC Botoșani 1-2
FCSB – Sepsi OSK Sf. Gheorghe 2-1

Luni, 4 noiembrie
Ora 18:00 Astra Giurgiu – Poli Iași
Ora 20:30 Universitatea Craiova – Dinamo București

Citește și...