Moldovenii vor în grupele Europa League: „Nu avem nicio frică!”

Publicat: 25/07/2020 | 08:39
Moldovenii vor în grupele Europa League: „Nu avem nicio frică!”

Calificați pentru a doua oară în istore în Europa League, moldovenii de la FC Botoșani au gânduri mari în această competiție.

Valeriu Iftime, finanțatorul FC Botoșani visează la calificarea echipei pregătite de Marius Croitoru în grupele Europa League și spune că nu ar fi deloc o surpriză dacă gruparea sa va reuși să îndeplinească acest obiectiv.

„În grupe! De ce nu? E foarte important cu cine pici. Nu avem nicio frică. Nu sunt predat! Nu ne predăm deloc. Am avut niște cantonamente chiar cu Dinamo Kiev, cu Ludogoreț, echipe cu un istoric în Europa. Trebuie să ne autodepășim dacă vrem să facem multe în Europa. Avem exemplul CFR Cluj, care era victimă sigură cu niște echipe titrate. Felicitări lui Dan Petrescu și echipei lui. Au știut cum să trateze. Este un model pentru noi”, a declarat Valeriu Iftime, finanțatorul FC Botoșani.

Marius Croitoru, antrenorul grupării locale a recunoscut că accederea în Europa League i-a produs o bucurie de nedescris.

„Să te califici într-o cupă europeană cred că reprezintă o realizare pentru orice antrenor. Or vă dați seama că pentru mine este o bucurie imensă ca la primul meu an de antrenorat, după ce am reușit să mă calific cu FC Botoșani în play-off, o premieră și pentru clubul nostru, să reușesc să prind și Europa League. Sincer vă spun, pentru mine este ceva de nedescris. Putem vorbi de un secret al meu, dar nu pot să-l divulg pentru că nu ar mai fi secret!  Pot spune doar că îmi place jocul ofensiv, le dau libertate fotbaliștilor în tot ceea ce înseamnă parte de atac, le cer să joace de plăcere, să aibă fantezie, să se bucure de fotbal. Ei au obligația să încerce tot ce vor pe partea de atac și chiar dacă greșesc eu le cer în continuare să încerce, pentru că cel mai important lucru este puterea de a o lua de la capăt”, a afirmat Marius Croitoru.

Indiferent de locul pe care se va clasa în acest sezon FC Botoșani va merge în preliminariile Europa League, grație succesului din finala Cupei României a celor de la FCSB, formație care de asemenea și-a asigurat prezența în Europa League.