Acasă » Știri » Știri interne » Motiunea de cenzură a fost respinsă de Parlament!

Motiunea de cenzură a fost respinsă de Parlament!

De: Cancan 08/02/2017 | 13:47
Motiunea de cenzură a fost respinsă de Parlament!

Astăzi are loc o şedinţă extraordinară în Parlamentul României, având ca subiect moţiunea de cenzură depusă de 123 de senatori şi deputaţi de la PNL şi USR. Parlamentarii PMP au anunţat că vor susţine la vot moţiunea, în timp ce membrii UDMR au anunţat că se vor abţine de la vot.

UPDATE 15:41 – Moţiunea de cenzură a fost respinsă. Guvernul Grindeanu rămâne în funcţie. Au fost 161 de voturi favorabile moţiunii, opt voturi împotrivă şi 33 de voturi nule. Dacă toţi parlamentarii PNL, PMP şi USR ar fi votat în favoarea moţiunii, ar fi fost 168 de voturi favorabile. Pentru adoptarea moţiunii ar fi fost nevoie de 233 de voturi.

UPDATE 15:14 – Începe votul pe moţiunea de cenzură. Parlamentarii votează cu bile. PSD, ALDE şi UDMR nu votează, dar rămân în sală pentru a asigura cvorumul.

UPDATE 15:07 – Traian Băsescu a făcut la rândul lui declaraţii: „Am urmărit cu multă atenţie dezbaterea de azi. Voi face notă discordantă cu toţi vorbitorii. Cel mai sensibil lucru al ordonanţei 13 e legat de abuzul în serviciu. Toţi am făcut un cal de bătaie pe acest subiect. Am contestat multă vreme definiţia abuzului în serviciu. CCR ne spune că abuzul în serviciu trebuie să însemne o încălcare a unei dispoziţii din lege. Abuzul în serviciu este legat de vătămarea serioasă a unei persoane sau au unei instituţii. De ce să bagi un om în puşcările pentru că a comis o eroare?”.

UPDATE 14:24 – Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, liderii celor două partide care formează alianţa PSD-ALDE, au preluat cuvântul. „Când s-a vorbit despre ordonanţa ruşinii a fost vorba despre ordonanţa Prună, când s-au modificat articole din CP în 24 de ore? Atunci nu au fost puse în practică toate deciziile CCR. Cum şi-a permis acel guvern? M-am aşteptat cel puţin de la politicienii din PNL la mai multă înţelepciune în aceste momente dificile. Ne-am înşelat. PNL, USR şi Iohannis nu sunt interesaţi decât de un biet capital politic, cu riscul de a dezbina România. Când veţi accepta că aţi pierdut alegerile? Nu este prima dată când PSD guvernează în condiţii de ostilitate. Acest Guvern a făcut pentru români într-o lună cât n-a făcut Guvernul Cioloş într-un an.

Cât credeţi că veţi mai duce această luptă? Cui ajută prelungirea acestei stări de ură? Lăsaţi Guvernul să guverneze. Programul său a fost contestat, dar votat de români. De ce? Pentru că vrem ca românii să aibă spitale bune, şcoli moderne, să fie siguri şi apăraţi la ei în ţară? Guvernul a înţeles poziţia oamenilor din stradă şi a renunţat la Ordonanţa 13. Mă aşteptam la o invitaţie de a se reface aceste legi împreună aici, în Parlament. Aceste modificări trebuie făcute pentru a oferi judecătorilor instrumente legale de judecată şi pentru a feri oamenii de o judecată nedreaptă. Această moţiune nu ajută României. Vreţi să continuaţi campania electorală. Vom guverna România şi România va creşte, indiferent câte piedici aţi încerca să ne puneţi!”, a declarat Liviu Dragnea.

„Respect dreptul protestatarilor. Rolul liderilor nu e să promoveze dezbinarea. Am făcut un pas înapoi în privinţa ordonanţei. Moţiunea readuce o obsesie a PNL, corupţia. Trebuie să vedeţi toată corupţia. Corupţia instituţiilor de forţă o vedeţi? Clasa politică a început să se reformeze, instituţiile – nu. România primeşte un număr record de amenzi la CEDO. Am văzut că şefii instituţiilor de forţă sunt corupţi de putere. Iohannis – pregătit să dezbine România şi să pună un guvern „al lui”. Către PNL – mi-aţi lăsat un gust extrem de amar pentru felul cum aţi reaţionat la legile graţierii. Mi-aţi adus aminte de politrucii stalinişti, când v-am văzut reacţiile inumane. V-au decimat unul câte unul şi aţi aprobat această practică. Liderii PNL au fost scoşi din joc prin anchete politice. PNL a renegat toate valorile şi principiile liberale. Prin această moţiune faceţi jocul instituţiilor de forţă. Într-o democraţie, mişcările destradă nu sunt folosite politic pentru a organiza lovituri de stat mascate. Eu nu vreau ca România să meargă pe acest drum al populismului ieftin şi al instabilităţii”, a completat Călin Popescu Tăriceanu.

UPDATE 13:56 – Raluca Turcan, liderul PNL, a făcut la rândul ei o serie de declaraţii: „Această moţiune de cenzură este o sancţiune politică la adresa unui comportament inacceptabil. > a devenit sloganul acestui guvern. Aţi uitat de oameni, de cei mulţi. Aţi abandonat priorităţile ţării şi v-aţi închis noaptea în Palatul Victoriei pentru a da legi care să vă salveze. Trei oameni nu pot decide destinul unei ţări. Dragnea, Tăriceanu şi Grindeanu au stricat imaginea României aşa cum doar Iliescu a reuşit să facă atunci când a chemat minerii. O ţară întreagă v-a prins în flagrant. Nicicând un guvern nu a îndrăznit să fie atât de făţiş complice cu hoţii. Aţi înşelat votul oamenilor şi aţi distrus speranţa. Abrogarea ordonanţei de urgenţă nu vă spală păcatele. Culpa politică rămâne şi trebuie să plătiţi cu funcţiile. Românii sunt conştienţi că nu poţi ajunge la prosperitate dacă legea este aplicată arbitrar. Ordonanţele au provocat multă deznădejde. Fiţi de partea poporului, nu a domnului Dragnea! E momentul să se facă lumină şi acest guvern să demisioneze sau să fie demis!”

UPDATE 12:43„Ieri am abrobat bugetul pe 2017. Ştiu că nu a fost uşor şi apreciez străduinţa dvs. Avem toate pârghiile pentru a implementa planul de guvernare pentru care românii au votat PSD. Opoziţia a depus o moţiune de cenzură. E constituţional, dar moţiunea nu-şi mai are obiectul. Mă aşteptam la o atitudine profesionistă de la PNL când vine vorba de lucruri serioase. L-au trimis pe Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiţiei, să susţină moţiunea. În mandatul său a fost modificat Codul penal, amendat de CCR. Nu a fost niciodată vorba de o ordonanţă privind graţierea.

Mă aşteptam la mai mult de la noile generaţii de politicieni, dar ei au ales să salveze România prin somn. Aţi auzit discursul preşedintelui. Cred că a reieşit clar dorinţa lui Iohannis să pună din nou guvernul „meu”. Guvernul său va rămâne cunoscut în istorie ca „Guvernul Zero”. Cred că avem o datorie faţă de alegători să ne asumăm guvernarea acestei ţări. Sper ca astăzi să tranşăm lucrurile şi să ne întoarcem la treabă. Autorităţile locale au proiecte pentru a îmbunătăţi viaţa românilor. Suntem astăzi în faţa Parlamentului pentru a vă spune că ne asumăm integral programul de guvernare”, a declarat Premierul României, Sorin Grindeanu.

„Relaţia cu Premierul Grindeanu este foarte bună. Este o perioadă pe care nu mi-am dorit-o, cea din ultimele zile, nimeni n-a vrut să plece în aceste zile, domnul Grindeanu are sprijinul meu şi al Parlamentului. Cred că este nevoie de o discuţie mult mai elaborată în ceea ce priveşte sistemul de justiţie, dar în ceea ce priveşte persoana, eu zic să îl lăsăm pe Premierul Grindeanu să decidă. Nu putem vorbi acum despre remanieri ale unor membri din Guvern”, a declarat Liviu Dragnea, după ce a participat la Liga Aleşilor Locală, chiar înainte de a intra la şedinţa de astăzi care are ca subiect Moţiunea de Cenzură a Guvernului Grindeanu.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Care sunt cele mai otrăvitoare PLANTE din România. Unele persoane le-au ținut acasă, în vaze, fără să știe cât de periculoase sunt
Care sunt cele mai otrăvitoare PLANTE din România. Unele persoane le-au ținut acasă, în vaze,...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Filmați goi la DUȘ! Cum au apărut pe net FOTBALISTUL celebru și soția lui CÂNTĂREAȚĂ
Filmați goi la DUȘ! Cum au apărut pe net FOTBALISTUL celebru și soția lui CÂNTĂREAȚĂ
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea...
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut anunțul în urmă cu puțin timp
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a trăit „Au fost restaurante care nu m-au primit. A căzut cerul pe mine.”
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur.
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Secretul autorităților din toate buletinele românilor. Ce înseamnă, de fapt, ultima cifră din CNP
Secretul autorităților din toate buletinele românilor. Ce înseamnă, de fapt, ultima cifră din CNP
Horoscopul hindus. Ce spune, de fapt, ziua de naștere despre tine și capcanele de care să te ferești
Horoscopul hindus. Ce spune, de fapt, ziua de naștere despre tine și capcanele de care...
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Câți bani cere Theo Rose ca să cânte la un eveniment pentru 60 de minute. Și-a mărit tariful pentru 2024
Câți bani cere Theo Rose ca să cânte la un eveniment pentru 60 de minute....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Ministrul agriculturii din Ucraina a fost arestat
Ministrul agriculturii din Ucraina a fost arestat
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Vești de la Palatul Buckingham. Decizia luată de Regele Charles
Vești de la Palatul Buckingham. Decizia luată de Regele Charles
„Armata OBLIGATORIE” în România!? Anunțul care bulversează milioane de români
„Armata OBLIGATORIE” în România!? Anunțul care bulversează milioane de români
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu:
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
Ce moștenire le va lăsa Dan Negru copiilor: „În lumea civilizată asta e o normalitate. La noi e o minune”
Ce moștenire le va lăsa Dan Negru copiilor: „În lumea civilizată asta e o normalitate....
Fabrica uriașă din România care a fost cumpărată de străini. Făcea un produs adorat de oameni
Fabrica uriașă din România care a fost cumpărată de străini. Făcea un produs adorat de...
Cât de des trebuie să oprești, de fapt, routerul WiFi. Prea puțini români știu secretul pentru un internet mai rapid
Cât de des trebuie să oprești, de fapt, routerul WiFi. Prea puțini români știu secretul...