Mutu în al nouălea cer după cele două victorii consecutive ca selecționer al României U21: „Este extraordinar!”

Publicat: 09/09/2020 | 08:54
Mutu în al nouălea cer după cele două victorii consecutive ca selecționer al României U21: „Este extraordinar!”

După ce în urmă cu câteva zile câștiga în stil de mare echipă în Finalnda cu 3-1, reprezentativa pregătită de Adrian Mutu s-a impus fără să forțeze pe „Centenary Stadium” în fața selecționatei de tineret a Maltei, scor 3-0,  grație golurilor marcate de Denis Man (min. 6), Ionuț Costache (min. 41) și Denis Haruț (min. 83).

„Victoriile acestea două (n.r. – cu Finlanda şi Malta) sunt în cea mai mare parte meritul jucătorilor. E 99% la sută meritul lor pentru că ceea ce le spun la antrenament aplică la virgulă pe teren. Iar asta e îmbucurător. E un sentiment minunat la lot, băieţii se simt apreciaţi. Merită, sunt nişte băieţi extraordinari, profesionişti adevăraţi. A fost extraordinar. Le transmit suporterilor naţionalei Under 21 că încercăm să nu îi dezamăgim la niciun meci. Iar acum, urmează să fac cinste băieţilor. Să sperăm că anul viitor ambele naţionale vor juca la EURO. Acesta este obiectivul şi sper să ni-l atingem. Dar nu ne gândim aşa departe, luăm totul pas cu pas”, a declarat Adrian Mutu într-un interviu publicat pe contul oficial de YouTube al FRF.

Cu acest succes, România U21 a acumulat 16 puncte și ocupă în continuare locul secund în grupa 8 preliminară, fiind la trei puncte în urma reprezentativei Danemarcei, care în această seară s-a impus cu 1-0 în Irlanda de Nord.

Cele șase puncte obținute de „tricolorii mici” în cele două meciuri disputate sub comanda lui Adrian Mutu vor cântări greu în economia finală a clasamentului și ar putea fi decisive în ceea ce privește calificarea la EURO 2021. Și asta pentru că pe lângă cele nouă câștigătoare ale grupelor prleiminare, la EURO 2021 se vor clasa și cele mai bune cinci locuri doi, România fiind în acest top pe locul 2 cu 13 puncte, la două puncte de Franța care ocupă primul loc (n.r. în clasamentul locurilor 2 nu se adună punctele cu ultima clasată din grupă).