N-o să-ți vină să crezi pe ce a cheltuit Radu Mazăre 500 de lei în pușcărie

Autor: A.N.
Publicat: 16/11/2019 | 14:37

N-o să-ți vină să crezi pe ce a cheltuit Radu Mazăre 500 de lei în pușcărie. Colegii fostului edil din Penitenciarul Rahova au rămas muți de uimire.

Radu Mazăre este încarcerat în Penitenciarul Rahova. Iar, recent, fostul edil a făcut cumpărături în pușcărie. Astfel, după un târg de carte organizat la Rahova, Radu Mazăre și-a cumpărat mai multe volume de cărți. ”A luat două pungi de cărți și a plătit în jur de cinci milioane de lei vechi, adică 500 de lei. A zis că el vrea să citească”, au mai spus oamenii din preajma lui Mazăre, potrivit stirilekanald.ro.

De asemenea, Radu Mazăre stă cât mai retras în închisoare și nu comunică cu restul colegilor. (CITEȘTE ȘI: ROXANA MIHALACHE, PRIMELE DECLARAȚII DUPĂ CUNUNIA CU RADU MAZĂRE: ”ESTE SUPĂRAT PENTRU CEEA CE SE ÎNTÂMPLĂ”)

 ”Nu prea îi place să fie laolată cu mai multe persoane. Comparativ cu Dragnea, care trece în închisoare drept un bărbat comunicativ, el este introvertit și încearcă să-l evite chiar și pe colegul de celulă. Mai mult, se și supără dacă, în anumite cazuri, i se vorbește cu ironie”, au dezvăluit persoane de la fața locului.

Magistrații instanței supreme au respins contestația în anulare formulată de Radu Mazăre

Magistrații instanței supreme au respins contestația în anulare formulată de Radu Mazăre împotriva deciziei de condamnare definitivă la 9 ani în dosare privind retrocedarea plajelor din Constanța. (VEZI ȘI: IMAGINI DE LA PETRECEREA ROXANEI, DUPĂ CE S-A MĂRITAT CU RADU MAZĂRE, ÎN PENITENCIAR)

„Respinge, ca inadmisibile, contestaţiile în anulare formulate de contestatorii-condamnaţi Mazăre Radu Ştefan, Barbu Paraschiva, Puşcaşi Marius şi Puşcaşi Carmen împotriva deciziei penale nr.32/A din data de 7 februarie 2019, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, în dosarul nr. 6536/2/2008”, se arată în decizia magistraților Înaltei Curți.

Pe de altă parte, instanța a admis în principiu (adică cererea lor întrunește condițiile pentru a fi judecată) contestaţiile în anulare formulate de alți condamnați în dosar: Dima Alin Horaţiu, Andrei Aurel Jean, Nejloveanu Niculae, Giurgiucanu Georgică şi Săvulescu Emil Dragoş. Însă cererea acestora de suspendare a executării pedepsei definitive a fost respinsă.

Judecătorii instanţei supreme l-au condamnat definitiv, în 8 februarie, la 9 ani de închisoare cu executare pe fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre. Fostul primar execută pedeapsa la Penitenciarul Rahova. Mazăre a fost acuzat, alături de alţi funcţionari, de atribuirea nelegală a unor terenuri (plaje şi faleze din Constanţa), prejudiciul estimat de DNA ridicându-se la 114 milioane de euro. Decizia instanţei a venit după nouă ani de procese şi alte opt amânări consecutive de pronunţare a unei sentinţe.

Citește și...