Nadia Comăneci, la Marius Tucă Show : ”Eu greșeam mai mult în vis decât în realitate”

Publicat: 13/12/2018 | 20:58

Nadia Comăneci a povestit, într-o ediție specială Marius Tucă Show, că a tânjit mereu după performanță și că a făcut mereu mai multe exerciții decât i s-au cerut. Când cineva îți spune: „Fac pariu că nu poți să faci asta!”, eu spun: ”Fac pariu că pot!” a declarat marea campioană olimpică.

Nadia Comăneci: Am vrut să fac mereu mai mult decât ce ziceau Bela și Marta. Dacă ziceau faci 25 de genuflexiuni, făceam 50

Marius Tucă: Tu faci parte în ultimii aproape 50 de ani din istoria luminoasă a României și atunci când, inclusiv acum de Centenar s-au făcut multe lucruri, s-au spus multe lucruri despre ceea ce a însemnat România în ultima sută de ani de la Marea Unire și, tu ești unul dintre lucrurile sau partea frumoasă a istoriei care face parte din acest Centenar.

Nadia Comăneci: Da. Împreună cu alți sportivi care au facut enorm pentru România.

Nadia Comăneci: Nici nu știu dacă m-aș simți bine să am un succes fără să fac nimic.

Marius Tucă: Păi, nu prea s-a întâmplat asta sau, se întamplă în România în ultimii ani, dar cum vine așa și trece totul, asta e foarte relativ. Da! Și anii de muncă! Pentru că în vremea aceea, mai ales înainte de` 89, se vedea doar strălucirea, medaliile de aur și tot ce era, dar nu se vedea ce e în spatele…

Nadia Comăneci: Se știa și munca, pentru că nu te duci acolo să stai pe scaun, ci te duci să muncești. Dar ce altceva era mai important de făcut în perioada aceea, decât să îți creezi o structură de acest gen, că nu era nimic altceva de făcut, nu?

Marius Tucă: Mi-ai zis un lucru care m-a urmărit multă vreme și mă urmărește și acum. Zic: “Cum exersai? Ce?” “ Marius, eu greșeam mai mult în vis decât în realitate”.

Nadia Comăneci: Ceea ce înseamnă că era o insuficiență de antrenament și, undeva aici, știam că ceva nu e în regulă, să nu spun de cate ori greșesc acum, greșesc total. Dacă visez că sunt pe bârnă, totul este total aiurea, deci știu că nu am antrenament.

Interviul întreg cu Nadia Comăneci îl puteți citi AICI.

Citește și...