Nelu Tătaru a anunțat când s-ar putea ridica restricțiile în România: “Atunci vom lua o decizie!”

Publicat: 21/04/2020 | 08:32
Nelu Tătaru a anunțat când s-ar putea ridica restricțiile în România: “Atunci vom lua o decizie!”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a precizat că o decizie în privința relaxării măsurilor de restricție urmează să fie luată în intervalul 1-15 mai, în funcție de cifrele oficiale oferite de Grupul de Comunicare Strategică.  

VEZI AICI: RAED ARAFAT, ANUNȚ PENTRU ROMÂNI. “MĂSURILE DE RESTRICȚIE VOR…” CE ÎI SFĂTUIEȘTE SĂ FACĂ DE 1 MAI

Nelu Tătaru a mai precizat că, încă, nu am atins primul vârf al pandemiei de COVID-19.

Menținem o creștere a numărului de cazuri și de decese. Orice deces este o pierdere. Suntem în această perioadă de creștere, chiar dacă unii au crezut altceva și s-au relaxat. Evaluarea acestor zile o vom avea peste aproximativ zece zile.

Noi încă suntem pe panta ascendentă a curbei. Urmărim aceste șapte, zece zile. Putem vedea la zece zile și face o evaluare a acestei curbe și focarele constituite și care se constituie. Evaluarea dintre 1 mai și 15 mai, când se termină starea de urgență, și apoi putem lua o decizie”, a spus Nelu Tătaru potrivit România TV.

MĂRTURIE. Asistenta care oprește ventilatorul bolnavilor de COVID-19: „I-am făcut semnul crucii, apoi am tras fermoarul”

“Masca va fi obligatorie la ieșirea din casă!”

Ministrul Sănătăţii a anunțat că imediat ce se vor ridica restricțiile, românii vor fi obligați să poarte masă de protecție atunci când ies din casă. Nelu Tătaru a mai precizat că, zilnic, în jur de 4.800 de persoane sunt testate pentru coronavirus.

NU RATA: CONFIRMAT CU COVID-19, ARHIEPISCOPUL SUCEVEI ŞI RĂDĂUŢILOR, IPS PIMEN, A AJUNS LA BUCUREȘTI ȘI A FOST INTERNAT LA „MATEI BALŞ”. VIDEO

“Când va fi vorba de relaxare vom gândi câte o modalitate pentru fiecare categorie de vârstă. Masca va fi obligatorie la ieșirea din casă. În acest moment avem o capacitate a aparatelor până la 6.000 de teste pe zi, dar capacitatea umană nu ajunge până acolo. Testăm în general 4.700-4.800 pe zi, dar odată ce personalul medical se rodează, sperăm să creștem aceste numere”, a mai spus Nelu Tătaru.