Nicu Vlad, la final de an: „În momentul de faţă avem 4 sau 2 locuri pentru Jocurile Olimpice, încă nu ştim exact!”

Autor: Cristian P
Publicat: 31/12/2019 | 00:50
Nicu Vlad, la final de an: „În momentul de faţă avem 4 sau 2 locuri pentru Jocurile Olimpice, încă nu ştim exact!”

Nicu Vlad, președintele Federației Române de Haltere (FRH), susţine că încă nu s-a stabilit dacă România poate duce patru sau dou halterofili la Jocurile Olimpice de la Tokyo ca urmare a regulilor privind dopajul, care sancţionează delegaţiile în funcţie de numărul de cazuri pozitive depistate din 2008 şi până în prezent.

Președintele FRH a  subliniat însă că mult mai important este ca România să aibă sportivi care să-şi realizeze punctajul de calificare.

„În momentul de faţă avem 4 sau 2 locuri pentru Jocurile Olimpice, încă nu ştim exact. Dar nu se pune problema aşa, că avem 4 sau 2 locuri pentru Tokyo, mult mai important e să avem sportivi care să reuşească să se califice. Nu înseamnă că dacă ai patru locuri pentru Tokyo duci automat patru. Nu, aşa ceva nu există. E posibil să ai şi un loc şi să nu ai niciun sportiv calificat. În situaţia de azi, după cum văd eu lucrurile, noi am putea califica la Tokyo una-două fete şi la băieţi cu indulgenţă unul. Deci lucrurile sunt altfel decât cum arată pe hârtie. Cel mai important este să avem sportivi calificaţi pentru locurile care ni se oferă la Jocurile Olimpice. Aşa că eu spun că certitudini sunt 2-3 sportivi calificaţi”, a declarat Nicu Vlad.

Loredana Toma, speranța României la o medalie la Tokyo!

Președintele FRH a afirmat că de numele sportivei Loredana Toma se leagă singura speranță a României pentru o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

Loredana este motivată, antrenată şi îşi doreşte cel puţin la fel de mult ca noi să atingă vârful de formă la Tokyo şi să urce pe podium. Acum că va fi medalie de aur, argint sau bronz, rămâne de văzut. Noi ne-am dori să se afle la final pe cea mai înaltă treaptă, dar până la urmă am fi mulţumiţi cu oricare din primele trei locuri. Teoretic, azi Loredana Toma este sportiva noastră cu cele mai mari şanse să se bată pentru o medalie la Jocurile Olimpice, ea e speranţa noastră”, a conchis Nicu Vlad.

 

Citește și...