Noul sport ‘național’ care i-a înnebunit pe români, de când fotbalul e în pauză!

Publicat: 24/04/2020 | 18:33

E unul dintre sporturile pe care le jucam când eram mici, adolescenți și flăcăi. Acum turbăm când auzim păcănitul undeva în jurul nostru și parcă am lăsa totul numai să facem un set mic. Găseam un blat de ciment prin parcuri, întindeam o sfoară dintr-un cap în celălalt și țăcăneam la mingea aia de ne venea rău. Nici nu vedeam la televizor, pe cât jucam.

Unii dintre noi știau o glorie din acest sport. Otilia Bădescu. Era suficient să ne placă atât de mult că numai asta aveam în cap toată ziua. Pe vremuri, când obiectul muncii era o raritate albă sau portocalie, fierbeam mingile ca să-și revină dacă le mototoleam din greșeală. Între timp, trofeele cucerite de Elizabeta Samara, Bernadette Szocs și Daniela Dodean ne-au adus și mai aproape de tenisul de masă.

Nu s-a schimbat nimic, ba chiar jocul a devenit și mai spectaculos. Mai rapid, mai nebun, mai multe schimburi de mingi cu zeci de milioane de vizualizări pe Youtube. E clar unul dintre cele mai spectaculoase sporturi din toate timpurile.

În această perioadă e și unul dintre sporturile individuale care nu cer neapărat asistență publică, ci multă concentrare și mișcare în jurul mesei. Se joacă! Se joacă zilnic, de dimineață până seara, iar oferta de pe efortuna.ro e nesfârșită. Practic ai meci după meci și ofertă densă cu tipuri de pariuri palpitante. Este sportul care a luat fața fotbalului de când nu mai sunt meciuri. Iar românii pun pariuri într-o nebunie pe acest joc!

Pariezi pe meci, pe set, pe scor corect sau pe număr totale de puncte și, ca să fie adrenalina pân’ la cer de mare, pe punctele în desfășurare. Așa e bine și frumos, să ai de toate și să trăiești momentul la pariuri, cu fiecare minge care pleacă și care vine în palețica aia de tenis de masă.