Din cei peste doua milioane de locuitori ai Capitalei, o buna parte au rude la care se refugiaza de sarbatori, departe de agitatie si de stres. Pentru cei care raman in oras exista, insa, firme de catering care aduc sarmalele gata facute, la cratita.
Reporterii CANCAN.ro va prezinta o lista cu cateva variante pentru gospodinele care s-au saturat sa munceasca chiar si atunci cand sunt in concediu.
Si cum pentru orice buzunar exista macar un alt buzunar la fel de mare, asa exista si zeci de variante pentru cei dornici de a salva un pic din timpul liber si a-l petrece mai degraba cumparand cadouri decat gatind.
Nelipsita va fi ciorba de potroace (2.4kg). I se adauga doua platouri mari de salata de boeuf (1.8kg), doua de piftie de porc (1.4kg), inca un fel facut din traditionalele sarmalute din pui sau porc (27buc) si bineinteles friptura de porc (2kg) si o rulada de vita cu ou (1.8kg) pentru cei cu pretentii.
Ca desert meniul include cornulete cu gem si nuca (1.4kg). Masa de Craciun e gata! Cat costa? 579,26 lei.
Desigur, variantele sunt numeroase si accesul la ele, la un click distanta. Era internetului aduce cu sine si comfortul meselor pregatite si aduse chiar la nas, langa bradul impodobit.
„Mancare la oala” ofera o gama variata de peste 200 de feluri de mancare traditionala romanesca si specialitati internationale in variantele de 6, 8 si 16 portii.
Aici, salata boeuf vine in trei marimi, 6 portii x 200g cu pretul de 55 de lei, 8 portii x 200g cu pretul de 68 de lei sau oferta pentru familiile numeroase 16 portii x 200g la pretul de 119 lei.
Pentru cei care sunt mereu preocupati de optiuni si vor sa aiba cel putin un plan de rezerva, exista si un site unde, asemenea magazinelor online cu profil IT, iti poti pune felurile preferate in cos.
Spre exemplu, 6 portii de ciorba de burta, 6 portii de sarmalute din porc, alte 6 de fasole cu ciolan afumat si alte 6 portii de salata de vinete si cea mai simpla, dar satioasa masa de Craciun e gata. Pretul total nu depaseste 175 de lei. Iar efortul este egal cu zero.
Site-urile ofera si meniul complet pentru masa de Craciun in familie. Pentru 300 de lei si un click distanta, masa e gata. In meniu intra un platou rece de 2kg, unul cald tot de 2.5kg, si o oala de sarmale de 18buc.
Pe langa varianta unui Craciun comod, ramane desigur si cel la restaurantul preferat. Ofertele abunda pe piata bucuresteana. Preturile pleaca de la cateva sute de lei si pana la mii de lei in functie de tipul restaurantului, dar si de complexitatea meniului.
(Ionut Ungureanu)