Acasă » Știri » Nu e posibil! Cât au plătit 3 români la ÎMPINGE TAVA în Mamaia pe o porție de iahnie de fasole și un ciolan afumat

Nu e posibil! Cât au plătit 3 români la ÎMPINGE TAVA în Mamaia pe o porție de iahnie de fasole și un ciolan afumat

De: Irina Vlad 06/06/2025 | 17:19
Nu e posibil! Cât au plătit 3 români la ÎMPINGE TAVA în Mamaia pe o porție de iahnie de fasole și un ciolan afumat
sursă foto: Gândul.ro

Nici restaurantele de tip împinge tava nu mai sunt ce erau odinioară. Pe litoralul românesc, aceste localuri erau considerate ”aur” pentru turiștii care își doreau să economisească ceva bănuți în vacanță. Mâncarea era aproape tot timpul proaspătă, prețurile erau considerate decente și accesibile tuturor, motive pentru care aceste restaurante nu duceau niciodată lipstă de clienți. În zilele noastre, prețurile de la împinge tava tind să se alinieze cu cele din restaurantele clasice. 

Încă din primele zile ale sezonului estival, aproape în fiecare an, stațiunile de pe litoralul românesc sunt pline de turiști care sunt în căutare de opțiuni ideale care să îmbine raportul calitate – preț cu o notă de plată decentă, astfel încât bugetul alocat sejurului să nu le fie dat peste cap.

La capitolul mâncare, stațiunile de la mare nu au dus niciodată lipsă de categoria turiștilor care aleg să mănânce la restaurantele tip împinge tava. În anii trecuți, românii aveau posibilitatea de a savura mâncăruri și preparate delicioase la prețuri accesibile, însă tarifele practicate în acest sezon la împinge tava îi forțează pe turiști să bage adânc mâna în buzunar.

Cu câți lei a ajuns să se vândă un singur mic, la „împinge tava” în Mamaia. Cum a reacționat un turist când a văzut prețurile

Cât au plătit trei români la împinge tava în stațiunea Mamaia

Spre exemplu, trei turiști au avut parte de o ”surpriză” atunci când au văzut cât i-a costat masa de prânz la un local împinge tava din stațiunea Mamaia. Cu gândul că prețurile practicate aici sunt ceva mai accesibile decât în alte localuri, turiștii nu au făcut rabat și au comandat tot ceea ce au poftit.

Turiștii au comandat următoarele preparate:

  • două ciorbe de burtă – 44 de lei (22 de lei/buc)
  • ciolan afumat – 66.88 lei
  • varză la cuptor – 28  lei
  • iahnie de fasole – 27.02 lei
  • pollo parmegiano – 45  lei
  • cartofi cu rozmarin și usturoi – 18.40 lei
  • piure de cartofi – 18.80 lei
  • plăcintă cu brânză dulce și stafide – 51.60 lei

Pentru aceste feluri de mâncare, cei trei turiști au plătit nici mai mult, nici mai puțin de 305,70 lei. Cea care și-a împărtășit povestea pe o rețea de socializare a menținonat că a fost foarte mulțumită de calitatea și prospețimea preparatelor, însă prețurile au fost cam piperate, ceea ce înseamnă cu nu mai există prea mari diferențe între restaurantele clasice și cele împinge tava.

sursă foto: Facebook

”Prețurile la împinge tava sunt la 100 gr. Atât ne-a costat pentru 3 persone. Mâncare bună, proaspătă, dar totuși vă recomand restaurantele, căci nici împinge tava nu mai este ce a fost”, a scris turista pe Facebook.

Cât a ajuns să coste o pungă de zahăr pe litoralul românesc. Prețul a șocat și autoritățile APC

Sursă foto: Gândul.ro

Urmărește Cancan.ro pe Google News
×