Nu s-a potolit nici dupa ce a fost turnat de sotul Manuelei Fedorca! Vezi trecutul infractional al sotului Sandei Ladosi!

Publicat: 05/10/2013 | 00:02
Nu s-a potolit nici dupa ce a fost turnat de sotul Manuelei Fedorca! Vezi trecutul infractional al sotului Sandei Ladosi!

A scapat ca prin urechile acului de mandatul de arestare in dosarul fraudelor bancare, dar acum a fost din nou “saltat” de procurorii DIICOT. De aceasta data, sotul Sandei Ladosi a trecut la “miziclicuri” de cateva milioane de euro.

Sanda Ladosi

La inceputul anului, Stefan Tache a fost denuntat in cazul fraudelor bancare de 85 de milioane de euro chiar de fostul sot al Manuelei Fedorca. Valentin Nedelcu le povestea atunci magistratilor, cu lux de amanunte, persoanele si mecanismele prin care au fost obtinuti ilegal banii de la banci.

Sotul Sandei Ladosi este cercetat
Sotul Sandei Ladosi este cercetat „dosarul bancherilor”.

Printre cei vizati se afla si sotul cantaretei Sanda Ladosi. “Potrivit denuntatorului, in perioada 2008-2011, mai multe societati comerciale ar fi obtinut ilegal credite de la diferite sucursale ale BRD, care in marea lor majoritate au fost utilizate pentru alt scop decat cel declarant cu prilejul solicitarii si care nu au fost rambursate”, spunea Nedelcu. De altfel, cei doi au fost interceptati in mai multer convorbiri.
Valentin Nedelcu: Cat re sa ne ducem cu lectia invatata si te rog frumos sa-ti timp cand vi maine, cat stam tre-patru ore sa n-ai treaba.
Stefan Tache: “Aha!”
Valentin Nedelcu: “Si i-am zis da, bine gata, am inteles i-am mai adus alea doua, mai iau inca…ce mi-ai dat tu, mi-ai dat si exclusive, il iau sip e ala”.
Intre “afaceristi” a existat si un schimb de sms-uri graitoare. Iata mesajul trimis de Nedelcu: “Maine se semneaza contractul si joi se face plata. Vineri sau luni cel tarziu ajungem la cascaval”.

Manuela Fedorca

Inclusiv un interlop considerat lider al “gruparii Sintesti” a vorbit despre implicarea lui Tache in afacerile dubioase cu credite bancare. “Am luat legatura cu Stefan Tache caruia i-am cerut sa urgenteze scrisoarea de garantie. La creditul de un milion de euro, Tache mi-a spus ca a promis o spaga de 10.000 de euro”, a declarat interlopul.

Noul grup infractional din care face parte sotul Sandei Ladosi era specializat in evaziune fiscala. Ei s-au sustras de la indeplinirea obligatiilor fiscale in urma unor achizitii de materiale de constructii. Practic, gasca lui Tache inregistra operatiuni nereale in evidentele contabile ale societatilor controlate direct sau indirect, care ar fi adus statului un prejudiciu de 4 milioane de euro. Doar sase din cei 11 invinuiti au fost dusi la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Claudiu Valimareanu
 

Citește și...