Acasă » Știri » Nu stii ce sa faci de 1 Iunie? Afla tot ce se intampla in Bucuresti de Ziua Copilului!

Nu stii ce sa faci de 1 Iunie? Afla tot ce se intampla in Bucuresti de Ziua Copilului!

De: Cancan 31/05/2013 | 12:25
Nu stii ce sa faci de 1 Iunie? Afla tot ce se intampla in Bucuresti de Ziua Copilului!
Vezi ce poti face de 1 Iunie in Capitala

Concerte, concursuri, prezentari, targ de jucarii, toate oferite in dar copiilor, de ziua lor! Printre cele mai tari atractii se numara ziua portilor deschise la ISU, targuri pentru copii la Romexpo si manifestari dulci in parcul Lumea Copiilor.

Vezi ce poti face de 1 Iunie in Capitala
Vezi ce poti face de 1 Iunie in Capitala

Pe 1 Iunie, primaria sectorului 4 va invita, cu mic, cu mare, la cea mai vesela si “dulce” manifestare, organizata in aer liber, pentru a celebra cum se cuvine Ziua Copilului. Sub genericul “1 Iunie cu Piedone”, edilul ii asteapta pe micuti, insotiti de parinti si bunici, in parcurile Lumea Copiilor si Oraselul Copiilor, locatii ale jocului si bunei – dispozitii, in care surprizele nu vor conteni, pe parcursul intregii zile.
Rotonda Parcului Lumea Copiilor va gazdui “Festivalul Inghetatei”, un targ al dulciurilor si jucariilor, jocuri, ateliere de creatie, numere de magie, concursuri de dans, de desen pe asfalt, intreceri de tot felul, in cadrul carora micutii isi vor putea demonstra creativitatea, dar si indemanarea.

Distractie in Capitala de 1 Iunie
Distractie in Capitala de 1 Iunie

Competitia care va atrage cel mai mult atentia si va starni cele mai multe ambitii va fi cu siguranta, Miss 1 Iunie, o provocare lansata de primarul Cristian Popescu – Piedone celor mai tinere dintre locuitoarele din sectorul 4. Astfel, fetitele din Sectorul 4, cat si din toata Capitala, se vor intrece in farmec, gratie, frumusete, dar vor trebui sa faca fata si unor probe de perspicacitate.

De asemenea, tot in Rotonda va fi organizat si concursul “1 Iunie pe 2 roti – biciclete pentru toti”, un eveniment care isi propune sa incurajeze un stil de viata sanatos si activ, prin intermediul sportului si miscarii in aer liber. Competitia se adreseaza atat copiilor cu varste cuprinse intre cinci si 14 ani, dar si parintilor. Astfel, organizati in echipe mixte “parinte/copil”, cei inscrisi in concurs vor pedala la unison, pentru a castiga premiile puse in joc de organizatori: biciclete, ceasuri, dulciuri, batoane si sucuri nutritive.

1 Iunie

Tot in Parcul Lumea Copiilor, insa, pe aleea de acces dinspre strada Costache Stamate, cu sprijinul Fundatiei Just 4 Kids, va fi organizata o mini- competitie sportiva, sub genericul “Ziua Copiilor Activi”, intr-o a doua editie pe raza Sectorului 4. Competitia reprezinta o provocare lansata copiilor prescolari, care vor avea ocazia sa participe la jocuri interactive, intreceri pe 2 roti si un cross.

In timp ce micutii sunt implicati in toate aceste activitati, parintii lor se pot relaxa in cadrul Targului Traditional Campenesc, o expozitie la care si-au anuntat participarea producatori de fructe si legume, produse apicole, de panificatie, mezeluri romanesti si produse din carne, branzeturi, dulciuri traditionale. Totodata, standurile cu gratare, pe care vor sfarai bunatati care de care mai apetisante, ii vor ademeni pe toti cei prezenti, oferindu-le ocazia ca, pe langa aprovizionarea cu produse proaspete din cadrul Targului, sa poata servi si masa in aer liber.

Si Oraselul Copiilor, o locatie unica pe raza Capitalei, ii asteapta pe cei mici cu amenajari spectaculoase si surprize de tot felul. Aici va fi organizat mega – evenimentul “Copiii coloreaza viata”, cu participarea eroilor din benzile desenate, preferate de micuti. Mai mult decat atat, cu sprijinul Aeroclubului Roman, va fi inaltat un balon care va purta mesajele pe care copiii si parintii lor le vor inscriptiona si lansa, in mod simbolic, spre intregul Univers. Si tot cu aportul Aeroclubului Roman, in imediata apropiere a plajei ecologice din Oraselul Copiilor, va fi expus un planor in marime naturala, cu care micutii sa se poata fotografia si care poate starni interesul si pasiunea acestora pentru sportul aviatic fara motor.

De Ziua Copilului te poti face pompier! Cu ocazia aniversarii „Zilei Internationale a copilului”, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Dealu Spirii” al Municipiului Bucuresti va organiza „Ziua Portilor Deschise” in cele 21 de subunitati operative din subordinea institutiei, in perioada 31.05 – 01.06.2013, intre orele 9.00 – 19.00. Pe parcursul celor doua zile, elevii si cadrele didactice, pot participa la desfasurarea unor activitati practice, in cadrul subunitatilor de pompieri. Vor fi organizate ateliere de lucru, care pe langa caracterul de informare a copiilor cu privire la misiunile si activitatile desfasurate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Dealu Spirii” al Municipiului Bucuresti, au si rolul de pregatire preventiva in cazul producerii unor situatii de urgenta.

TAROM organizeaza si anul acesta “Prima lectie de zbor”, un eveniment care consta in zboruri speciale dedicate copiilor care doresc sa se initieze in lumea aviatiei. Zborurile de anul acesta vor avea loc in zilele de 1 si 2 iunie.

Astfel, cu ocazia Zilei Copilului se organizeaza sase zboruri speciale dedicate copiilor, in cadrul carora cei mici vor asista la o lectie de pilotaj pe intelesul lor, vor afla lucruri noi despre activitatea de pilot si etapele unui zbor si vor vizita cabina pilotilor. Copiilor li se pregatesc si alte surprize: diplome de piloti juniori, manuale de zbor si multe altele. Zborul va dura aproximativ 40 de minute, decolarea si aterizarea avand loc pe Aeroportul International „Henri Coanda”.

La Romexpo cei mici sunt asteptati cu zeci de surprise. Printre acestea se numara maratonul Carucioarelor, plimbari cu masinile de epoca, karaoke, tombole si cumparaturi diverse la preturi promotionale.

Pentru parintii care inca nu au un program stabilit pentru 1 si 2 iunie, ROMEXPO vine cu o solutie. In weekend se desfasoara in cadrul Pavilionului Central doua targuri de traditie: TIBCO – Targul International pentru Bunuri de Larg Consum si KIDEX – Expozitia de Produse si Servicii pentru nou-nascuti, copii, viitoare mamici si parinti.

Manifestari complementare, TIBCO si KIDEX vin cu expozanti si programe atractive pentru fiecare dintre membrii familiei. Adultii vor fi intampinati intai de toate cu reducerile oferite de expozantii celor doua targuri, iar pentru copii, jucariile, hainutele, accesoriile pentru plaja sau jocurile educative sunt doar cateva dintre atractiile editiei 2013 a KIDEX. In plus, o multime de activitati distractive se vor petrece la ROMEXPO pe tot parcursul weekend-ului: maratonul carucioarelor, plimbari cu masinile de epoca, Festivalul “Sarbatoarea Cireselor”, ateliere de pictura, expozitie de goblenuri serie si unicat, karaoke, fiind numai cateva dintre surprizele pregatite pentru vizitatorii celor doua evenimente.

Primaria Capitalei continua traditia evenimentelor dedicate copiilor si, prin ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primariei Municipiului Bucuresti, a organizat Cismigiul Copiilor. Astfel, cei mici impreuna cu parintii si bunicii sunt asteptati in Cismigiu, care, de la ora 11.00 si pana seara la ora 21.00, se transforma in taramul Distractiei. Distractia va continua in Cismigiul Copiilor si a doua zi, pe data de 2 iunie.
De altfel, si Centrul Cultural „Palatele Brancovenesti” din Mogosoaia le-a pregatit celor mici o multime de surprize de ziua lor. Atat pe 1, cat si pe 2 iunie, incepand cu orele 11.00, in curtea domeniului brancovenesc, personaje din desene animate, actori si animatori ii vor invita pe cei mici intr-o lume de poveste. In cadrul atelierelor de creatie, piticii vor confectiona papusi din linguri de lemn sau hartie creponata, precum si felicitari 3D. Festivalul Copiilor in Parcul Herastrau

In Parcul Herastrau, Primaria Capitalei prin Centrul de Proiecte si Programe Educationale si Sportive pentru Copii si Tineret, organizeaza Festivalul Copiilor. Aici vor avea loc spectacole de muzica si dans, oferite chiar de catre copii, spectacole de magie si de teatru, dar si face-painting, coaforul copiilor, clovni si o demonstratie inedita de dresaj canin si ecvestru sustinuta de catre Jandarmeria Romana. Totodata, copiii vor avea acces gratuit la Gradina Zoologica, atat de 1 iunie, cat si a doua zi, 2 iunie.
 

De asemenea, toti copiii sunt invitati de 1 Iunie, in intervalul orar 10.00-12.00, in curtea Palatului Victoria, pentru a participa la concursul de desene pe asfalt, la o intalnire cu personaje de poveste, la plimbari cu bicicleta, lectii de baschet si badminton, anunta Guvernul. De altfel, copiii prezenti vor putea sa scrie pe un panou mesaje si idei despre ce cred ca ar trebui sa faca Guvernul pentru ei. Cele mai frumoase desene si cele mai bune idei vor fi premiate, iar la ora 12.30, 50 de elevi merituosi din scolile bucurestene vor forma „Guvernul copiilor”, in prezenta premierului Victor Ponta, a ministrului Educatiei, a ministrului delegat pentru Invatamant Superior, precum si a altor membri ai Cabinetului.

Intre orele 10.00 si 18.00 in Parcul Sebastian din sectorul 5 al Capitalei, se vor desfasura activitati educativ – preventive pentru copii. Activitatea se desfasoara cu sprijinul si in colaborare cu Brigada Rutiera Bucuresti, primaria sectorului 5, Politia Locala a Sectorului 5 si reprezentanti ai Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti. Aici vor avea loc concursuri, va fi prezentata o parte a logisticii institutiilor implicate, materiale si tematica educativ-preventiva in domeniul rutier, in domeniul prevenirii delincventei juvenile si nu numai, adresate copiilor de varsta prescolar.

Cu ocazia Zilei Internationala a Copilului, soferii nu vor primi vesti bune. Asta deoarece, in conformitate cu avizul Comisiei Tehnice de Circulatie din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, in zilele de 1 si 2 iunie, Brigada Rutiera a Capitalei va dispune masuri specifice din competenta in sensul restrictionarii si fluidizarii traficului, pentru buna desfasurare a evenimentului B-fit-IN THE STREET. In cele doua zile, vor avea loc spectacole cu parada in intervalul orar 19:30 – 22:30, pe traseul: Piata George Enescu – Calea Victoriei – bd. Regina Elisabeta – platoul de deasupra parcarii subterane din Piata Universitatii. In intervalul orar 20:30 – 21:30, se va restrictiona traficul rutier pe Calea Victoriei, pe tronsonul cuprins intre str. Stirbei Voda si bd. Regina Elisabeta, pe bd. Regina Elisabeta intre Calea Victoriei si Piata Universitatii, precum si pe strazile care intersecteaza traseul.

De asemenea, cu ocazia finalei Cupei Romaniei – Timisoreana, pe Stadionul National Arena traficul va fi restrictionat sambata de la ora 14.00, pe bd. Pierre de Coubertin, intre str. Vatra Luminoasa si intrarea in stadion. De asemenea, de la ora 17.30, traficul rutier va fi restrictionat pe bd. Pierre de Coubertin intre sos. Iancului si intrarea in stadion, pe str. Vatra Luminoasa intre sos. Mihai Bravu si bd. Pierre de Coubertin, precum si pe str. Maior Coravu, intre sos. Mihai Bravu si intrarea in stadion. Restrictiile de circulatie vor fi mentinute pana la defluirea totala a spectatorilor. (A.S.)(Sursafoto zambetsisanatate.wordpress.com)
 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Cum arată ISPITELE de la Insula Iubirii 2024! Mai PROVOCATOARE nu există
Cum arată ISPITELE de la Insula Iubirii 2024! Mai PROVOCATOARE nu există
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel,...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Cum s-a răzbunat o tânără după ce i-a fost refuzată programarea la gene: ,,Asta s-a întâmplat din cauza unor gene”. Proprietara salonului a postat totul pe o rețea socială
Cum s-a răzbunat o tânără după ce i-a fost refuzată programarea la gene: ,,Asta s-a...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute așa
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute...
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume o vizitează
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume...
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
De ce nu s-au căsătorit până acum Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu: „Durerea a fost cea care ne-a unit”
De ce nu s-au căsătorit până acum Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu: „Durerea a fost...
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și Vărsătorii sunt avantajați
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și...
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea