Numele ei este IMPOSIBIL de pronuntat! Autoritatile au fost nevoite sa schimbe forma permiselor de soferi pentru ea!

Publicat: 15/09/2013 | 17:02
Numele ei este IMPOSIBIL de pronuntat! Autoritatile au fost nevoite sa schimbe forma permiselor de soferi pentru ea!

O femeie din statul american Hawaii are un nume de familie format din 36 de litere, astfel ca autoritatile au fost nevoite sa modifice formatul permiselor de conducere pentru a-l putea scrie corect, relateaza Sky News.

Femeia are un nume de familie format din 35 de litere plus un semn special din alfabetul hawaian, in total 19 silabe.

Janice Lokelani ‘Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele a avut numeroase probleme cu scrierea numelui sau de familie pe documentele de identitate, care au spatiu doar pentru 35 de caractere.

Din cauza problemelor tehnice, autoritatile din Hawaii i-au tiparit doar numele de familie, iar acesta fara ultima litera, pe cartea de identitate si permisul de conducere.

Oprita de politia rutiera, femeia in varsta de 54 de ani a fost intr-o situatie dificila, dat fiind ca pe actele de identitate nu are prenume, iar numele de familie nu este scris in totalitate.

„I-am explicat politistului: stati putin, nu este vina mea. Este vina autoritatilor ca numele meu nu poate fi scris corect”, a declarat ea pentru postul tv KHON.

In acest context, femeia a facut numeroase demersuri la autoritati pentru ca numele ei sa poata fi scris corect in acte.

Pe fondul solicitarilor repetate, autoritatile din Hawaii au anuntat ca, de anul viitor, formatul cartilor de identitate si al permiselor de conducere va fi modificat, pentru a putea include 40 de litere pentru numele de familie si 35 de litere pentru prenume.

R.N.

Banner

Citește și...