Acasă » Știri » O agentă a serviciul secret al Federației Ruse a fost deconspirată de ucraineni, deoarece era ”mult prea sexy” pentru a fi iubita unui pilot rus

O agentă a serviciul secret al Federației Ruse a fost deconspirată de ucraineni, deoarece era ”mult prea sexy” pentru a fi iubita unui pilot rus

De: Rebecca Boboc 29/07/2022 | 12:29
O agentă a serviciul secret al Federației Ruse a fost deconspirată de ucraineni, deoarece era ”mult prea sexy” pentru a fi iubita unui pilot rus
Maria și pilotul rus Sursă foto: Twitter

Maria, o presupusă agentă a FSB (Serviciul Federal de Securitate), ”mult prea sexy pentru a fi iubita unui pilot rus” se află în centrul unei operațiuni de “contra-contraspionaj” în care atât agenții de informații ruși, cât și ucraineni au încercat să se compromită reciproc.

Maria este o „iubită de închiriat” a FSB. Presupusa agentă se află în centrul unei operaţiuni de spionaj intrigante în care agenţii de informaţii ruşi şi ucraineni au încercat să se mintă unul pe celălalt. Un jurnalist bulgar de investigații a prezentat culisele acestui caz, ce pare desprins dintr-un film.

Rusia susține că a dejucat un complot al ucrainenilor de a deturna aeronave de luptă ale Forţei aeriene ruse, mituind piloții cu bani sau alte servicii, pentru a dezerta. Potrivit unui raport FSB, piloții ruși ar fi putut câștiga 2 milioane de dolari (USD) dacă ar fi dezertat. Aparatul de securitate al lui Putin a susținut că a interceptat mesajele dintre „un angajat al Direcției principale de informații a Ministerului ucrainean al Apărării” și „un pilot rus”.

CITEȘTE ȘI: ȘOCANT! CE A PUTUT SĂ FACĂ O FEMEIE DIN RUSIA, PENTRU A-ȘI PLĂTI O OPERAȚIE ESTETICĂ. A FOST ARESTATĂ IMEDIAT

FSB a declarat că operațiunea a fost pusă la cale de serviciile de informații britanice și ucrainene. SBU (Serviciul de Securitate al Ucrainei) a încercat, într-adevăr să-i ademenească pe piloții ruși, în baza unei legi de stimulare a predării armelor, adoptată în aprilie. Însă, operaţiunea s-a tranformat într-un joc în care serviciille ruse şi ucrainene îşi furnizau informaţii false pentru a se compromite, explică jurnalistul bulgar de investigații Christo Grozev, pe pagina sa de Twitter. La final, ruşii au prezentat „dovezile” din timpul ”negocierilor” ca fiind reale.

”Astăzi, FSB a anunțat că a dejucat un complot al serviciilor de informații ale Ucrainei pentru a atrage piloți militari ruși să se predea Ucrainei, cu tot cu avioanele lor, în schimbul unor milioane de dolari. Folosind o combinație tradițională de „dovezi” fabricate și fapte interpretate în mod vag, FSB m-a acuzat și pe mine că am fost implicat în complotul de deturnare a avioanelor.

Este adevărat faptul că am fost implicat în această poveste mai ciudată ca ficţiunea cu agenți tripli, pașapoarte false și iubite false – în calitate de realizator de filme documentare. Da, făceam o cronică pentru una dintre cele mai ciudate operațiuni de contrainformaţii din toate timpurile. În timp ce Rusia prezintă astăzi această operațiune drept un succes al serviciilor sale de contrainformații, a fost, de fapt, o gafă gravă a FSB, care a dezvăluit neintenționat identitățile a zeci de ofițeri de contrainformații, metodele lor de operare şi colaboratori. 

Mai mulți piloți militari ruși au fost abordați și chiar au trimis ca dovadă videoclipuri din interiorul avioanelor lor, având în fiecare caz un număr separat scris de mână pe bucăți de hârtie.

Negocierile dintre agenţii ucraineni și piloți, pe care le-am filmat, au început așa cum era de așteptat, dar tonul lor s-a schimbat rapid, sugerând că piloții nu mai vorbeau în numele lor, ci erau „antrenați” – cel mai probabil de agenţi FSB.

Un indiciu clar că FSB a interceptat comunicațiile a venit atunci când unul dintre piloți a spus brusc că nu mai vrea să-și scoată soția din țară, ci amanta (mult prea sexy pentru el, FSB). Mi-a luat aproximativ 5 minute să descopăr că amanta pilotului lucra pentru FSB. De asta și-au dat seama și ucrainenii”, spune Grozev.

Se pare că apariția bruscă a „Mariei”, o colaboratoare FSB „vândută” drept amanta unui pilot rus a fost un indiciu că spionii ruși au intrat pe fir. Agenții pregătiseră un pașaport românesc pentru soție și unul slovac pentru amantă.

Maria Sursă foto: Twitter

Cum și-au dat seama ucrainenii că Maria este o agentă FSB

Culmea este că ucrainenii au mers inițial pe instinct și au considerat că tânăra este “mult prea sexy” pentru a fi iubita unui pilot rus. Așadar, ei s-au documentat și au realizat că femeia lucra pentru FSB.

Luat la întrebări despre presupusa sa iubită, ”pilotul rus părea să nu știe nimic despre trecutul ei (a fost sincer surprins că avea chiar și un pașaport de călătorie și că fusese la Istanbul cu câteva luni în urmă și la Barcelona cu un an mai devreme). Dar eu personal am mai aflat că, pe tot parcursul procesului de „negocieri” ale iubitului ei cu ucrainenii, ea discutase cu un ofițer contra-intel militar al FSB”, spune jurnalistul bulgar.

”La un moment dat, ucrainenii chiar au convins-o pe iubita unuia dintre piloți – împreună cu o întreagă echipă de filaj FSB – să meargă la Minsk, în așteptarea unei „întâlniri” cu ucrainenii. FSB a așteptat în zadar patru zile. Acest joc bizar a luat sfârșit când FSB și-a dat seama că nimeni nu va veni la niciuna dintre întâlnirile stabilite. Și ucrainenii și-au dat seama că probabil nu vor primi nici un pilot adevărat”, a mai explicat jurnalistul pe Twitter.

VEZI ȘI: CÂT CÂȘTIGĂ PE LUNĂ UN VOLUNTAR CARE ADERĂ LA ARMATĂ ÎN RUSIA? VLADIMIR PUTIN, PREGĂTIT SĂ CONTINUE RĂZBOIUL CU UCRAINA

 

 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Lucrează în Mass-Media de mai bine de 8 ani. Este redactor la CANCAN.RO din anul 2021.
Parteneri
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Cum arată ISPITELE de la Insula Iubirii 2024! Mai PROVOCATOARE nu există
Cum arată ISPITELE de la Insula Iubirii 2024! Mai PROVOCATOARE nu există
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel,...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul ei iubit a fost găsit fără suflare într-un hotel din Miami
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute așa
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute...
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume o vizitează
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume...
INTERDICȚIE clară pentru românii cu casă la curte. Statul nu-ți dă voie să treci de această limită
INTERDICȚIE clară pentru românii cu casă la curte. Statul nu-ți dă voie să treci de...
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
INTERDICŢIE pe întreg teritoriul României. E deja în vigoare. Gestul banal de Paște
INTERDICŢIE pe întreg teritoriul României. E deja în vigoare. Gestul banal de Paște
Alte vești proaste de la meteorologi. Ploi abundente, vineri
Alte vești proaste de la meteorologi. Ploi abundente, vineri
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
CRBL a fost înșelat. Artistul a dat detalii mai puțini știute din intimitate: „Am și față de prost câteodată”
CRBL a fost înșelat. Artistul a dat detalii mai puțini știute din intimitate: „Am și...
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și Vărsătorii sunt avantajați
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și...
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea