O elevă din Suceava a primit nota 9,20 după contestaţii, după ce iniţial fusese notată cu 5,90

Publicat: 01/07/2019 | 18:30
O elevă din Suceava a primit nota 9,20 după contestaţii, după ce iniţial fusese notată cu 5,90

O elevă din Moara Nica, județul Suceava, a avut parte de o adevărată surpriză, la examenul de evaluare națională. După ce rezultatele a luat nota 5,90 la proba de limba română, eleva a făcut contestație și a primit 9,20.

Iniţial, rezultatele parţiale i-au adus elevei nota 5,90 la proba de limba română şi nota 8,60 la matematică. Nemulţumită de evaluarea făcută de profesorii corectori de la limba română, adolescenta a depus contestaţie, decizie care i-a adus peste trei puncte în plus la nota iniţială, potrivit monitorulsv.ro.

Astfel, după soluţionarea contestaţiilor, nota de 5,90 a urcat până la 9,20. Media sa finală de la evaluarea naţională este de 8,90.

Potrivit metodologiei, în situaţia în care se constată diferenţe de notare mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii decide reevaluarea lucrărilor respective de către o altă comisie, formată din profesori cu experienţă, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii. Reevaluarea se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu stricteţe baremul de evaluare şi de notare şi toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota care va fi acordată de comisia de contestaţii.

Citește și...