O femeie a luat foc pe masa de operație la Spitalul Floreasca: ”A ars ca o torță!”

Publicat: 28/12/2019 | 17:41
O femeie a luat foc pe masa de operație la Spitalul Floreasca: ”A ars ca o torță!”

O pacientă a fost arsă pe masa de operații la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce un chirurg ar fi greșit substanțele de dezinfecție, iar la contactul cu electrocauterul, pielea femeii a luat foc. Ministrul Sănătății anunță că a trimis inspectori în control.

Situația a fost semnalată de deputatul Emanuel Ungureanu pe Facebook.

„Pacientă incendiată pe masa de operație la Spitalul Floreasca din București! Beuran, fostul consilier prezidențial al lui Iliescu a dat foc unei paciente în sala de operație! Chirurgul Beuran, un pesedist plagiator de renume, capul Umefistanului, a dat foc unei paciente pe care a operat-o în data de 22 decembrie! Iată cum descriu 2 asistente că s-ar fi întâmplat nenorocirea:

Asistenta 1 – „Când m-am întors în Blocul Operator am simțit un miros puternic de fum și am verificat de unde provine, observând că focul provine din Sala 1.

Intrând în sala 1 am văzut multă apă pe podea și toata lumea prezentă speriată, iar pacienta care se afla pe masa de operații fumega.

S-au făcut manevrele necesare unui astfel de incident, urmând ca apoi să transport pacienta în Sala 2, conform indicației medicului după care am transportat-o în ATI Poli 2.”

Asistenta 2 – „Mă aflam pe holul blocului operator auzind țipete și gălăgie,îndreptându-mă către Sala 1 m-am întâlnit cu îngrijitoarea blocului operator care avea o galeata de apă în mână, i-am luat galeata ducându-mă în sală, ajunsă acolo era mult fum și foc, domnul doctor speriat s-a aplecat peste pacientă care era în flăcări. Am aruncat apa stingând focul. Am mutat pacientul in sala 2 la solicitarea medicului””, a scris Emanuel Ungureanu.

Potrivit acestuia, din spusele asistentelor rezultă faptul că medicul care opera o bolnavă de cancer ar fi folosit greșit substanțele de dezinfecție a tegumentelor, a îmbibat cu aceste soluții câmpul operator de sub pacientă și la contactul cu electrocauterul, pielea pacientei și câmpurile sterile au luat foc.

„Pacienta a ars ca o torță câteva secunde până ce o asistentă a aruncat un lighean de apă peste masa de operație. (…) Pacienta incendiată pe masa de operație este în stare critică, cu arsuri peste 40% din suprafața corpului și se zbate între viață și moarte!”, a mai scris Emanuel Ungureanu.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a precizat pentru Digi24 că a trimis control la Spitalul Floreasca. „Este un incident deosebit de grav. Am alfat din mediul chirurgical”, a spus acesta.