O femeie de 109 ani a dezvăluit secretul longevității sale înainte să moară. E surprinzător

Publicat: 08/02/2019 | 17:35
O femeie de 109 ani a dezvăluit secretul longevității sale înainte să moară. E surprinzător

Jessie Gallan, o femeie de 109 ani din Scoția, a dezvăluit înainte să moară care este secretul surprinzător cu ajutorul căruia a reușit să trăiască o viață atât de lungă. Potrivit mărturisirilor sale, secretul ei uimitor are legătură cu un preparat pe care îl mânca zilnic și bărbații. Jessie Gallan a devenit una dintre cele mai longevive persoane din istoria țării sale.

O femeie de 109 ani a dezvăluit secretul longevității sale înainte să moară

Jessie Gallan era vedetă în comunitatea în care locuia în Scoția, iar celebritatea sa a depășit granițele țării, datorită unor interviuri memorabile la care a participat.  În 2014, ea a declarat că a reușit să ajungă la această vârstă venerabilă, pentru că a mâncat în fiecare zi terci de ovăz (porridge) și pentru că a stat departe de bărbați. Conform mărturisirilor sale, reprezentanții sexului tare sunt “mai multe probleme decât merită”.

“Secretul vieții mele lungi este acela că m-am ținut departe de bărbați. Reprezintă doar mai multe probleme decât merită”, a declarat Jessie Galland în urmă cu cinci ani.

Jessie Gallan Gallan s-a născut în 1906 în Kintore, Scoția, iar familia ei era formată din opt persoane locuia într-o casă cu două camere. Deși au avut mereu probleme financiare, copilăria sa a fost una foarte fericită. Jessie, care nu s-a căsătorit niciodată, a renunțat la studii și a decis să își încerce norocul ca ospătăriță și cameristă. A lucrat în industria serviciilor foarte mult timp. Când a ajuns la bătrânețe s-a mutat într-o casă de bătrâni, specializată în îngrijirea vârstnicilor bolnavi sau singuri. Acolo, Gallan a participat la diverse activități și întotdeauna socializa cu cea mai bună prietenă a sa, Sarah Jane.

Când a împlinit 105 ani, Jessie Gallan a primit o felicitare din partea Reginei Elisabeta a II-a. “Ce realizare splendidă! Îți trimit felicitările mele călduroase și cele mai bune gânduri cu ocazia aniversării tale de 105 ani pe 2 ianuarie 2011” este mesajul pe care Regina Marii Britanii i l-a transmis în urmă cu opt ani lui Jassie Gallan.

Feliciatarea pe care  Jessie Gallan a primit-o din partea Reginei Marii Britanii, Elisabeta a II-a

În primăvara lui 2015, starea de sănătate a lui Jessie Gallan s-a deteriorat și a încetat din viață pe 26 martie 2015, vegheată de familie, titrează jurnaliștii de la The Mirror.