O fetiță de 7 ani din Maramureș a fost împușcată de polițiști în timpul unei urmăriri

Publicat: 20/06/2019 | 23:28
O fetiță de 7 ani din Maramureș a fost împușcată de polițiști în timpul unei urmăriri

O fetiță de 7 ani a fost împușcată în picior în timpul unei operațiuni de urmărire, după ce polițiștii au încercat să oprească o mașină cu focuri de armă. Potrivit unor surse judiciare, un glonț ar fi ricoșat din tabla mașinii în fata aflată pe banchetă.

Polițiștii au intervenit, joi, pentru prinderea unui șofer care nu a oprit la semnalele unei mașini de poliție pe raza comunei Poienile de sub Munte, județul Maramureș.

„Șoferul mașinii de teren și-a continuat deplasarea și a accelerat înspre autospeciala de poliție, virând brusc pe un teren accidentat, pentru a-și asigura scăparea. Ca urmare a acestui fapt, polițiștii au pornit în urmărirea autovehiculului, unul dintre aceștia executând mai multe focuri de armă, atât în plan vertical, cât și în direcția mașinii”, au transmis reprezentanții IPJ Maramureș.

Potrivit sursei citate, în timpul urmăririi, șoferul a părăsit șoseaua, traversând albia Râului Luhei.

Polițiștii au găsit autoturismul parcat lângă o casă, în care suspectul a abandonat, la niște cunoștințe, trei copii, două fete și un băiat, cu vîrste cuprinse între 5 și 16 ani.

IPJ Maramureș mai spune că o fată de aproximativ 7 ani avea o rană la picior și a fost transportată la spital pentru a i se acorda primul ajutor, iar viața ei nu este pusă în pericol. Poliția nu a dat detalii legate de modul în care copilul a fost rănit. Surse judiciare au declarat că fetița de 7 ani a fost rănită de un glonț care a ricoșat din tabla mașinii, potrivit mediafax.

Suspectul urmărit de polițiști a fost prins într-o livadă din zonă și se află în custodia Poliției.

„În prezent, cercetările sunt continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus. Menționăm faptul că autoturismul de teren era radiat din circulație și avea număr fals de înmatriculare”, au mai transmis reprezentanții IPJ Maramureș.

Citește și...