O garsonieră din Slatina a explodat, în urma unui incendiu! Doi oameni au ajuns la spital în stare gravă!

Autor: L.N.
Publicat: 22/02/2020 | 13:07
O garsonieră din Slatina a explodat, în urma unui incendiu! Doi oameni au ajuns la spital în stare gravă!

Doi români au ajuns de urgență la spital, în urma unei explozii provocate de un incendiu, la o garsonieră din Slatina. Cei vizați erau chiar înauntrul locuinței care a sărit în aer –  un bărbat și o femeie de 81, respectiv 75 de ani – cu arsuri grave pe suprafața corpului.  Pompierii au evacuat din blocul respectiv circa 80 de persoane, iar specialiștii au decis ca, până la finalul unei expertize, 20 de garsoniere vecine să nu mai fie locuite.

Deflagrația s-ar fi produs în urma unei acumulări de gaze, la centrala termică.  Garsoniera se afla la etajul al treilea, al blocului de pe Alees Mărului, din Slatina. 30 de pompieri au intervenit urgent, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMIURD, o autospecială pentru trasport personal și victime multiple, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, un echipaj CBRN, o autospecială pentru transport efective şi patru autospeciale pentru primă intervenţie, precum şi trei echipaje de la Serviciul de Ambulanţă Olt.

Femeia de 75 de ani a fost găsită conștientă, dar cu arsuri de gradul doi la cap și suspiciune de fracturi la mâna stângă, iar bărbatul de 81 de ani, găsit tot conștient, cu arsuri de gradul doi la mâna dreaptă. Cele două victime au fost transportate la UPU Slatina. La faţa locului a fost asistată şi o femeie cu atac de panică, dar aceasta a refuzat transportul la spital.

Citește și...