Home » Exclusiv » O minoră a cerut să fie eliberată din arest după ce născut a doua oară! Judecătorii au decis că…

O minoră a cerut să fie eliberată din arest după ce născut a doua oară! Judecătorii au decis că…

De: I.D. 13/03/2020 | 23:20

Poveste de viață cu accente dramatice în Timișoara, acolo unde Curtea de Apel a avut de judecat contestația depusă de o minoră, S.P., aflată în Penitenciarul Spital București-Rahova. La jumătatea lunii ianuarie a acestui an fusese respinsă, ca neîntemeiată, o propunere formulată de Centrul Educativ Buziaș prin care se solicita înlocuirea măsurii educative a internării cu cea a asistării zilnice – pe o perioadă de șase luni – a minorei S.P., împotriva acesteia luându-se măsura internării într-un centru educativ pentru o perioadă de un an. Sentința respectivă a rămas definitivă prin neexercitarea căii de atac, iar responsabilii Centrului Educativ Buziaș au solicitat ”liberarea anticipată”. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, a intrat în posesia unor informații de ultimă oră din acest caz. (CITEȘTE ȘI: CUNOSCUTA MANECHINĂ PARE BLESTEMATĂ DUPĂ CE A NĂSCUT)

Minora S.P. nu s-a putut prezenta în fața judecătorilor Curții de Apel Timișoara, fiind însărcinată în 8 luni la data respectivă – ulterior aducând pe lume cel de-al doilea copil -, iar Penitenciarul Spital București-Rahova a depus cererea tinerei internate de soluționare a cauzei în lipsă, precum și un referat medical cu diagnosticul „lăuzie fiziologică”.

Inițial, solicitarea Centrului Educativ Buziaș a fost respinsă de judecători

Tânăra însărcinată mai are un copil, în vârstă de 1 an și 8 luni, iar responsabilii Centrului Educativ Buziaș au considerat că măsura educativă a internării ar putea fi înlocuită cu aceea a ”asistării zilnice” pentru o perioadă de 6 luni. Numai că judecătorii, analizând întreaga situație în care se află tânăra, au hotărât ca aceasta să rămână internată timp de 1 an de zile, fiind acuzată de tâlhărie. (VEZI ȘI AICI: CUM I-AM FILMAT PE CĂLIN GEAMBAȘU & FIUL SĂU MINOR PE CARE L-AR FI CORUPT SEXUAL?!)

Măsura educativă care a fost luată împotriva minorei și care a rămas definitivă a început, efectiv, pe data de 27 iunie 2019 și urmează să expire pe data de 26 iunie a acestui an. Potrivit informațiilor responsabililor Centrului Educativ Buziaș, tânăra a respectat regulamentul de ordine interioară și a relaționat ”corespunzător” cu cadrele, precum și cu celelalte persoane internate. Totodată, minora S.P. a respectat regulile de conviețuire specifice grupului, însă nu a obținut rezultate notabile în ceea ce privește scrisul și cititul.

Totuși, într-o primă fază, instanța a decis ca S.P. să rămână internată și nu asistată zilnic timp de 6 luni, considerând că nu a existat timpul necesar pentru ca tânăra care solicită ”liberarea anticipată” să fie reeducată. Practic, au spus judecătorii, minora a executat un total de 187 de zile din cele 366 zile stabilite. Și, chiar dacă se afla la prima analiză în comisia de propuneri pentru liberări anticipate din cadrul Centrului Educativ Buziaș – unde fusese transferată pe data de 16 decembrie, anul trecut – a petrecut doar 15 zile în centrul de reeducare, un interval de timp mult prea scurt. S-a menționat și că restul de 172 zile a fost executat prin deducerea arestului preventiv, iar cererea de ”liberare anticipată” a fost respinsă. (NU RATA: DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ ÎN DOSARUL LUI CĂLIN GEAMBAȘU)

Într-o primă fază, instanța a decis ca S.P. să rămână internată și nu asistată zilnic timp de 6 luni

Minora însărcinată a depus contestație

Totuși, minora S.P. a depus contestație, în termenul prevăzut de lege, iar dosarul a fost înregistrat pe rolul Curții de Apel Timișoara pe data de 13 februarie a acestui an. Chiar dacă tânăra a fost acuzată și s-a luat o măsură educativă împotriva ei – 1 an de internare spre reeducare – pentru infracțiunea de tâlhărie, povestea de viață este una foarte tristă. Și asta pentru că fata mai are un copil, în vârstă de 1 an și 8 luni, acesta aflându-se în Centrul de Plasament Craiovița. (VEZI ȘI: ȘI-A MĂCELĂRIT SOȚIA, DAR NU REGRETĂ)

În contestația depusă atunci când era încă însărcinată, tânăra a specificat că ar dori să nască într-un spital din rețeaua Ministerului Sănătății. Trebuie spus că, pentru a beneficia de o astfel de ”liberare condiționată”, trebuie îndeplinite câteva condiții, iar instanța le-a analizat, după ce minora a depus contestația, pe fiecare dintre acestea.

Astfel, potrivit dispozițiilor art. 124 alin. 4 lit. a Cod Penal, în cazul în care, pe durata internării, minorul a dovedit interes constant pentru însușirea cunoștințelor școlare și profesionale – făcând și progrese evidente în vederea reintegrării sociale -, după executarea a cel puțin jumătate din durata internării instanța poate dispune înlocuirea internării cu măsura educativă a asistării zilnice. Iar asta se poate întâmpla numai dacă persoana internată nu a împlinit vârsta de 18 ani.

În cazul minorei S.P, aceasta trebuia să rămână internată, conform sentinței, timp de 366 de zile într-un centru de educare, iar pentru a putea beneficia de ”liberare anticipată” trebuia să fi rămas internată cel puțin 183 de zile. În aceste condiții, ținând cont de faptul că S.P. măsura educativă a internării a început pe data de 27 iunie 2019, instanța a conchis că a fost executată ”fracția necesară pentru înlocuirea măsurii educative a internării”. O primă condiție îndeplinită. (CITEȘTE ȘI: SE REPETĂ CAZUL CIOACĂ! FAMILIA CRIMINALULUI DIN CHITILA A CERUT TUTELA MINORILOR CRESCUȚI DE BUNICA MATERNĂ!)

În cazul minorei S.P, aceasta trebuia să rămână internată, conform sentinței, timp de 366 de zile într-un centru de educare

Încă două condiții esențiale pentru ”liberarea anticipată” a unui minor

Totuși, dacă o persoană internată într-un centru de educare a executat ”fracția necesară pentru înlocuirea măsurii educative a internării”, respectiv jumătate din intervalul de timp în care a fost internată printr-o sentință, cea de-a doua condiție este reprezentată de vârsta minorului. Dacă, în timpul internării, acesta sau aceasta a împlinit vârsta de 18 ani, atunci ”liberarea anticipată” nu mai poate fi posibilă, conform legii.

Minora S.P. a îndeplinit și această a doua condiție, fiind născută pe data de 3 aprilie 2002 și neîmplinind vârsta de 18 ani până la data de 2 martie 2010.

Finalmente, ce de-a treia condiție necesară a fi îndeplinită pentru înlocuirea măsurii educative a internării vizează comportamentul persoanei pe durata internării. Bineînțeles, este nevoie ca minorul să dovedească un interes constant pentru însușirea cunoștințelor școlare și profesionale. Dar nu numai atât. Trebuie să facă și progrese evidente în vederea reintegrării sociale. Analizând informațiile prezentate în cazul minorei S.P., judecătorii au stabilit – în urma contestației făcute de aceasta – că și această condiție a fost îndeplinită. Minora, pe  durata  executării  măsurii educative, a prezentat ”un traseu comportamental optim, putându-se constata o capacitate bună de comunicare și înțelegere, precum și o viziune pozitivă asupra viitorului, cu obiective care corespund normelor de conviețuire socială”.  (VEZI ȘI: AVEM PRIMELE DECLARAȚII ÎN SCANDALUL PENAL DINTRE CĂLIN GEAMBAȘU & LOGODNICĂ)

Centrul Educativ Buziaș

”Necesitatea de a asigura prezența mamei alături  de copilul nou-născut”

Chiar dacă a stat internată în Centrul Educativ Buziaș doar 15 zile – și, conform primei sentințe, ”nu a avut timp să fie reeducată” -, instanța care a judecat contestația sa a ținut cont de faptul că tânăra a născut ulterior pronunțării hotărârii primei instanțe, fiind internată în Penitenciarul Spital București-Rahova la momentul depunerii contestației.

”În acest context, dat fiind și timpul scurt rămas până la data la care măsura educativă va fi executată  în întregime, în lipsa altor elemente care să conducă la concluzia că pe durata executării măsurii  educative comportamentul persoanei internate a fost necorespunzător, și ținând seama de necesitatea de a asigura prezența mamei alături  de copilul nou-născut, apreciind că în prezenta cauză sunt întrunite cerințele prevăzute, instanța va admite contestația formulată în cauză, va desființa sentința contestată, iar în urma rejudecării va admite propunerea Comisiei de propuneri pentru punerea în libertate anticipată din cadrul Centrului Educativ Buziaș privind înlocuirea măsurii educative a internării cu măsura educativă a asistării zilnice”, s-a arătat în motivarea instanței. (NU RATA: ARMATA A PIERDUT PROCESUL PENTRU AVERE CU FIICA & ”VĂDUVA” GENERALULUI CARE A SCHIMBAT SOARTA REVOLUȚIEI)

Lovitură de teatru. Sentința contestată de minoră a fost… desființată

CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, a intrat în posesia informațiilor de ultimă oră din acest caz-poveste de viață, iar minora S.P. a reușit să îi convingă pe judecători – în urma contestației făcute – că poate fi ”liberată anticipat”, iar măsura asistării zilnice în intervalul de timp rămas din măsura educativă care a fost luată împotriva ei. Sentința contestată de ea a fost desființată pe data de 3 martie a acestui an.

”Tip soluție: Admis. Soluția pe scurt: În baza art. 4251 alin.7 pct. 2 lit. a Cod de Procedură Penală, admite contestaţia formulată de minorul S.P. împotriva (…), pronunţată în dosarul (…). Desfiinţează sentinţa contestată şi, rejudecând – În baza art.181 din Legea nr.254/2013 raportat la art.180 din Legea nr.254/2013 şi cu aplicarea art.124 Cod Penal. admite propunerea Comisiei de propuneri pentru punerea în libertate anticipată din cadrul Centrului Educativ Buziaş. (…) Dispune înlocuirea măsurii internării într-un centru educativ dispusă faţă de persoana internată minoră S.P., rămasă definitivă prin neapelare, cu măsura educativă a asistării zilnice pe o perioadă de 3 luni şi 24 de zile, respectiv până la data de 26.06.2020”, au decis judecătorii. (CITEȘTE ȘI: HOTĂRÂRE DE ULTIMĂ ORĂ ÎN DOSARUL LUI VICTOR SLAV! JUDECĂTORII AU DECIS CĂ…)

Dar minora trebuie să îndeplinească și alte condiții în acest interval de timp. Trebuie să urmeze un curs de pregătire școlară sau formare profesională, stabilit de Serviciul de Probațiune și să se prezinte la același Serviciu de Probațiune la datele fixate.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Parteneri
Motivul real pentru care Roxana Nemeș s-a căsătorit cu Cătălin Hagima. A fost obligată să…
Motivul real pentru care Roxana Nemeș s-a căsătorit cu Cătălin Hagima. A fost obligată să…
Cu puțin timp în urmă, Monica Anghel are Covid-19
Cu puțin timp în urmă, Monica Anghel are Covid-19
DRAMA pe care a trăit-o Gina Pistol. A plâns când povestea: 'Femeia era agresivă!'
DRAMA pe care a trăit-o Gina Pistol. A plâns când povestea: 'Femeia era agresivă!'
FOTO. Cum arată azi Simona Sensual, asistenta TV care a luat-o pe calea bisericii și a credinței! Transformarea e totală
FOTO. Cum arată azi Simona Sensual, asistenta TV care a luat-o pe calea bisericii și...
ŞOC! A rămas GOALĂ la petrecerea fiului, ţinuta a cedat! Doamna naţiunii, foto interzis minorilor
ŞOC! A rămas GOALĂ la petrecerea fiului, ţinuta a cedat! Doamna naţiunii, foto interzis minorilor
Anais, fetița lui Nicolae Guță cu Beyonce de România, o minune de copil… Cum arată acum minunea lui Guță
Anais, fetița lui Nicolae Guță cu Beyonce de România, o minune de copil… Cum arată...
„Eşti fierbinte”. Cum îl face Anamaria Prodan pe Reghe să uite de amante
„Eşti fierbinte”. Cum îl face Anamaria Prodan pe Reghe să uite de amante
Modelul ELECRTIC Dacia Spring a ajuns pe OLX. Chilipir sau țeapă?
Modelul ELECRTIC Dacia Spring a ajuns pe OLX. Chilipir sau țeapă?
Suma MODICĂ pe care Nicolae Guță o plătește ca pensie alimentară fiicei pe care o are cu Beyonce de România! „O vede o dată pe an!”
Suma MODICĂ pe care Nicolae Guță o plătește ca pensie alimentară fiicei pe care o...
Alimentul-minune care „repară” ficatul bolnav. Ce să mănânci pentru un ficat sănătos
Alimentul-minune care „repară” ficatul bolnav. Ce să mănânci pentru un ficat sănătos
Ce se întâmplă în corpul tău după 3 cești de cafea. Ora la care e indicat să bei ultima cafea
Ce se întâmplă în corpul tău după 3 cești de cafea. Ora la care e...
Florin Călinescu a șocat o țară întreagă. S-a aflat, în sfârșit, adevărul. Nimeni nu credea posibil așa ceva
Florin Călinescu a șocat o țară întreagă. S-a aflat, în sfârșit, adevărul. Nimeni nu credea...
Gina Pistol și-a dezvăluit marele secret al copilăriei și a plâns la microfon. ”N-am mai spus asta nimănui”
Gina Pistol și-a dezvăluit marele secret al copilăriei și a plâns la microfon. ”N-am mai...
Poliția Română face 1.828 de angajări prin încadrare directă. Înscrierile se fac online, 645 de posturi de ofițeri scoase la concurs | Calendarul probelor
Poliția Română face 1.828 de angajări prin încadrare directă. Înscrierile se fac online, 645 de...
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
Cum arată sicriul lui Petrică Cercel? Ți se rupe sufletul dacă îl vezi! De ce l-a ales familia
Cum arată sicriul lui Petrică Cercel? Ți se rupe sufletul dacă îl vezi! De ce...
Adevărul crunt despre pensiile din România! Raluca Turcan a spus exact: Au avut profund de suferit
Adevărul crunt despre pensiile din România! Raluca Turcan a spus exact: Au avut profund de...
Anunțul momentului pentru ce care au TELEFOANE MOBILE! Decizia care dă totul peste cap în Europa
Anunțul momentului pentru ce care au TELEFOANE MOBILE! Decizia care dă totul peste cap în...
Monica Gabor, distrusă de durere: Irinel Columbeanu a ajuns la spital. Situația a scăpat de sub control
Monica Gabor, distrusă de durere: Irinel Columbeanu a ajuns la spital. Situația a scăpat de...
Raed Arafat a semnat ordinul! ESTE TOTAL INTERZIS acest lucru. S-a luat deja decizia
Raed Arafat a semnat ordinul! ESTE TOTAL INTERZIS acest lucru. S-a luat deja decizia
Și-a prins soția cu un alt bărbat. Răzbunarea soțului a fost „diabolică” - FOTO
Și-a prins soția cu un alt bărbat. Răzbunarea soțului a fost „diabolică” - FOTO
ȘOC! Ce lovitură pentru Ștefan Bănică jr! Nimeni nu se aștepta la așa ceva!
ȘOC! Ce lovitură pentru Ștefan Bănică jr! Nimeni nu se aștepta la așa ceva!
Prada investeşte 19 mil. euro într-o fabrică din România. În ce oraş se află
Prada investeşte 19 mil. euro într-o fabrică din România. În ce oraş se află
Mirela Vaida, mamă pentru a patra oară? ???? „Am şi ales nume pentru fetiţa noastră”
Mirela Vaida, mamă pentru a patra oară? ???? „Am şi ales nume pentru fetiţa noastră”
Secretul din spatele succesului „Așii Amanetului”. Ce avere avea „Bătrânul” înainte să moară
Secretul din spatele succesului „Așii Amanetului”. Ce avere avea „Bătrânul” înainte să moară
MUTAREA ANULUI în televiziune! Celebrul prezentator a semnat contractul!
MUTAREA ANULUI în televiziune! Celebrul prezentator a semnat contractul!
S-a căsătorit cu nepoata fostei soții, iar acum a făcut un alt anunț șoc. Vedeta cu viață demnă de telenovelă
S-a căsătorit cu nepoata fostei soții, iar acum a făcut un alt anunț șoc. Vedeta...
Andreea Esca, despre cea mai mare gafă pe care a făcut-o în timp ce prezenta știrile: „Penibil
Andreea Esca, despre cea mai mare gafă pe care a făcut-o în timp ce prezenta...
Rezultate Loto 6 din 49 joi, 23 septembrie 2021: Numerele extrase - Joker, Noroc LIVE Premii uriașe la Joker și Loto 6/49!
Rezultate Loto 6 din 49 joi, 23 septembrie 2021: Numerele extrase - Joker, Noroc LIVE...
Cine este românca din Galaţi care va deveni miliardară. Legăturile cu Roşia Montană
Cine este românca din Galaţi care va deveni miliardară. Legăturile cu Roşia Montană
Matematicianul român care a descoperit o formulă cu care a reuşit să câştige la loto. El a ridicat de 14 ori marele premiu
Matematicianul român care a descoperit o formulă cu care a reuşit să câştige la loto....
Trebuie să știți asta despre certificatul verde COVID! Ce persoane sunt exceptate
Trebuie să știți asta despre certificatul verde COVID! Ce persoane sunt exceptate
ȘOC în showbiz! Anca Serea a primit un diagnostic grav din partea medicilor
ȘOC în showbiz! Anca Serea a primit un diagnostic grav din partea medicilor
De ce a murit, de fapt, femeia care a pus artificiile în Colectiv! Dezvăluirea care aruncă totul în aer
De ce a murit, de fapt, femeia care a pus artificiile în Colectiv! Dezvăluirea care...