Home » Exclusiv » Armata a pierdut procesul pentru avere cu fiica & ”văduva” generalului care a schimbat soarta Revoluției din ’89!

Armata a pierdut procesul pentru avere cu fiica & ”văduva” generalului care a schimbat soarta Revoluției din ’89!

De: I.D. 23/01/2020 | 22:55

În zilele Revoluției din 1989, un general de armată a apărut în prim-plan, cu atât mai mult cu cât era considerat ”om de casă al Ceaușeștilor”. Victor Atanasie Stănculescu a rămas celebru prin ”piciorul pus în gips” exact la momentul oportun, foarte multe voci arătând că acest demers medical nu a fost decât unul de natură să ofere generalului o ”portiță” de scăpare în relația cu Elena și Nicolae Ceaușescu. Victor Atanasie Stănculescu fusese – între 1981-1986 – adjunct al ministrului Apărării Naționale, iar în perioada 1986-1989 îndeplinise funcția de prim-adjunct al ministrului Apărării Naționale. După condamnarea sa – în aprilie 2007 – la 15 ani de închisoare, generalul de armată Victor Atanasie Stănculescu a fost obligat – împreună cu generalul-locotenent Mihai Chițac, numit ministru la Interne pe 28 decembrie 1989 – la plata unor daune morale și civile în valoare de 1,3 milioane de euro, în solidar cu ministerele în care activaseră. Numai că acest proces, care începuse în anul 2000, a luat o turnură neașteptată după moartea generalului Victor Atanasie Stănculescu, iar CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă, în exclusivitate, informația momentului. Fiica generalului și ”văduva” s-au aflat în fața judecătorilor și… (CITEȘTE ȘI: GENERALUL STĂNCULESCU S-A „TRATAT“ C-O PORŢIE DE PĂCĂNELE)

În urma procesului încheiat în luna aprilie a anului 2007, generalii Victor Atanasie Stănculescu și Mihai Chițac au fost condamnați la câte 15 ani de închisoare, fiind găsiți vinovați pentru omor deosebit de grav şi tentativă de omor. Totodată, s-a decis degradarea militară a celor doi și plata unor daune morale și civile în valoare de 1,3 milioane de euro. Magistraţii au decis să le interzică drepturile de a alege şi de a fi aleşi timp de cinci ani, iar Victor Atanasie Stănculescu a mai fost condamnat la 7 ani şi 6 luni de închisoare pentru tentativă de omor, însă legea prevedea că acesta va executa pedeapsa cea mai mare, respectiv 15 ani. (VEZI ȘI: GENERALUL ATANASIE STĂNCULESCU, CAPTIVAT DE O BOMBĂ SEXY DE 34 DE ANI)

Victor Stănculescu a dat ordinul de împușcare a soților Ceaușescu

În ziua de 22 decembrie 1989, Elena și Nicolae Ceaușescu părăseau clădirea Comitetului Central, la bordul unui elicopter, iar din acel moment România a intrat într-o nouă etapă istorică. Cel care a preluat conducerea Armatei Române a fost chiar generalul de armată Victor Atanasie Stănculescu, el fiind, după cum scriam mai sus, prim-adjunct al ministrului Apărării Naționale, generalul Vasile Milea. Acesta din urmă a ales să se sinucidă în zilele Revoluției, deși asupra morții sale au planat, de-a lungul timpului, foarte multe semne de întrebare.

Generalul Victor Atanasie Stănculescu, sărutându-i mâna Elenei Ceaușescu

Victor Atanasie Stănculescu a scos armata de sub ordinele comandantului suprem al forțelor armate, Nicolae Ceaușescu, iar în nota telefonică nr. 39 – transmisă atunci -, el dădea următorul ordin: „Se vor executa numai ordinele primite de la ministrul Apărării Naționale. Față de cele ordonate, comandanții militari să asigure paza obiectivelor civile de importanță deosebită cu subunități înarmate, care să nu tragă decât în situația în care sunt atacate de grupuri înarmate cu arme de foc.

Pentru stabilirea priorităților în asigurarea pazei, comandanții militari să se pună de acord cu reprezentanții organelor locale. Militarii care asigură paza acestor obiective să poarte pe brațul stâng banderolă tricoloră”. (NU RATA: ION ILIESCU RUPE TĂCEREA, LA 30 DE ANI DE LA REVOLUȚIE: ”NU ESTE UN SECRET FAPTUL CĂ…”)

Mai mult, generalul Victor Stănculescu a devenit chiar membru în Consiliul Frontului Salvării Naționale, având un rol principal în organizarea procesului soților Ceaușescu și în executarea acestora la 25 decembrie 1989. A participat, la proces, din postura de delegat al FSN, alături de Gelu Voican-Voiculescu și Virgil Măgureanu. Totuși, ulterior au apărut acuzații grave la adresa sa. Conform aprecierii lui Lorin Fortuna, spre exemplu – unul dintre liderii revoluționarilor de la Timișoara -, atacul ”teroriștilor” declanșat în seara de 22 decembrie 1989 nu a fost altceva decât o acțiune criminală, contrarevoluționară, declanșată și coordonată de către o grupare din cadrul Ministerului Apărării Naționale condusă tocmai de Victor Atanasie Stănculescu.

Prin Decretul președintelui Consiliului Frontului Salvării Naționale, Ion Iliescu, din 28 decembrie 1989, Victor Stănculescu a fost înaintat în gradul de general-colonel (cu 3 stele). De altfel, chiar Victor Stănculescu a dat ordinul de împușcare a soților Ceaușescu în curtea unității militare din Târgoviște. (CITEȘTE ȘI: CE A FACUT GENERALUL STANCULESCU LA FIX 25 DE ANI DE CAND S-AU TRAS PRIMELE FOCURI LA UNIVERSITATE!)

Generalul Victor Atanasie Stănculescu, personaj-cheie al Revoluției din 1989

Ministerul Apărării Naționale a dorit să recupereze banii de la fiica lui Victor Stănculescu și de la ”văduva” acestuia

În timpul procesului în care au fost judecați generalii Victor Atanasie Stănculescu și Mihai Chițac, aceștia au fost acuzați că au dat dat ordin să se tragă asupra demonstranţilor în timpul evenimentelor de la Timişoara din 1989, Stănculescu fiind prim-adjunct al ministrului Apărării, iar Mihai Chiţac ocupând fotoliul de la Interne. Nicolae Ceaușescu a fost foarte mulțumit de modul în care au acționat generalii Stănculescu și Chițac – reprimând manifestările anti-dictatură -, primul fiind numit chiar Comandant Militar Unic al Timișoarei în acele zile. În timpul tragicelor evenimente de la Timişoara din 1989 au fost ucişi 73 de protestatari, existând indicii că Victor Atanasie Stănculescu ar fi ordonat lichidarea acestora. (NU RATA: VICTOR ATANASIE STANCULESCU A CERUT SA FIE ELIBERAT DIN PUSCARIE)

În consecință, suma de 1,3 milioane de euro trebuia plătită de cei doi, în solidar cu ministerele unde au activat, numai că viața a hotărât un cu totul alt scenariu. Victor Atanasie Stănculescu a încetat din viață, iar Ministerul Apărării Naționale a dorit să recupereze suma rămasă de la fiica acestuia și de la ”văduva” sa, de fapt femeia pe care a iubit-o mulți ani, însă cei doi nu s-au căsătorit.

Ințial, Ministerul Apărării Naționale și Ministerul de Interne au dorit să pună poprire pe pensiile celor doi generali, însă instanța de judecată le-a dat câștig de cauză celor din urmă. După moartea generalului Stănculescu, Ministerul Apărării Naționale s-a îndreptat către fiica generalului și către ”văduvă”, dar totul a fost mult mai greu decât s-a crezut la o primă vedere. (VEZI ȘI: SENZATIONAL! CUM ARATA GENERALUL STANCULESCU LA 25 DE ANI DE LA REVOLUTIE)

Victor Atanasie Stănculescu a fost condamnat la 15 ani de închisoare

Cauze amânate pe parcursul anului 2019. Ultima ”mutare” a lui Victor Atanasie Stănculescu

Din diferite motive – necesitatea administrării probelor și luarea la cunoștință a înscrisurilor – cauza a fost amânată, iar pe data de 17 ianuarie 2020 vine informația-bombă prezentată, în exclusivitate, de CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România. Ministerul Apărării Naționale pierde procesul intentat fiicei lui Victor Atanasie Stănculescu și ”văduvei” acestuia, motivul fiind acela că respectivele… nu au calitate succesorală. Conform calculelor, averea fostului general de armată ar fi trebuit să fie preluată cel puțin de fiică, numai că surpriza a fost maximă.

Înainte de moarte, Victor Atanasie Stănculescu și-a înstrăinat toate bunurile, însă acestea nu au ajuns la fiica sa sau la ”văduvă”. Firește, fiica și ”văduva” lui Stănculescu au făcut dovada că, spre surpriza tuturor, nu au calitate succesorală, iar judecătorii au dat verdictul. (NU RATA: FOTO CE FACE OMUL CARE DETINE ADEVARUL DESPRE REVOLUTIA DIN 1989! LA 86 DE ANI, STANCULESCU ISI OMOARA TIMPUL CU… CEASURILE)

”Tip soluție: Respinge cererea. Soluția pe scurt: Admite excepția lipsei capacității procesuale pasive invocată de pârâta Zaharia – Stănculescu Monica – Alina. Respinge cererea formulată de reclamantul Ministerul Apărării Naționale împotrivă pârâtelor (…), ca neîntemeiată. Respinge capătul de cerere privind constatarea calitătii de moștenitor și a cotei părți succesorale formulat de reclamantul Ministerul Apărării Naționale împotrivă pârâtei (…) ca neîntemeiată.

Respinge capătul de cerere privind obligarea la plată sumei de 266.351,60 lei și a dobânzii legale, formulat de reclamantul Ministerul Apărării Naționale împotrivă pârâtei (…), ca fiind introdus împotriva unei persoane fără capacitate procesuală pasivă”, se arată în decizia judecătorilor.

Victor Atanasie Stănculescu a murit din cauza unor probleme grave de sănătate

Fostul general de armată Victor Atanasie Stănculescu a murit în luna iunie a anului 2016, din cauza unor probleme grave de sănătate. Ar fi suferit două infarcturi și nu a mai putut fi resuscitat, iar medicii au declarat decesul. Personaj-cheie în timpul Revoluției Române din 1989, Victor Atanasie Stănculescu a murit într-un azil de bătrâni, la vârsta de 88 de ani. Stănculescu a ispășit 5 ani din cei 15 ani primiți în dosarul Revoluției de la Timișoara, după o decizie a ÎCCJ, el fiind eliberat condiționat. (VEZI ȘI: VICTOR STĂNCULESCU A SUFERIT UN ATAC CEREBRAL)

Procurorii au reușit să demonstreze că Victor Atanasie Stănculescu a făcut parte din comandamentul care a înăbusit Revoluția de la Timișoara și a exercitat cu „vădit exces de zel” ordinele primite de la Nicolae Ceaușescu. Generalul Stănculescu ar fi fost dus, de către fiica sa, într-un celebru azil de lux de la marginea Capitalei, acolo unde a fost cazată și celebra creatoare de modă Zina Dumitrescu, precumn și fostul demnitar comunist Ion Columbeanu, tatăl lui Irinel și bunicul Irinucăi Columbeanu. Acest lucru s-a aflat la începutul lunii iunie a anului 2016. (CITEȘTE ȘI: ATANASIE STANCULESCU A FOST ELIBERAT DIN INCHISOARE)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Parteneri
Secret MURDAR! De ce se plimbă, de fapt, stewardesele pe culoar, în avion? Nici prin gând nu-ți trece asta:
Secret MURDAR! De ce se plimbă, de fapt, stewardesele pe culoar, în avion? Nici prin...
Klaus Iohannis a dat lovitura pe scena politică! Adevărul din spatele mega scandalului din Guvern:
Klaus Iohannis a dat lovitura pe scena politică! Adevărul din spatele mega scandalului din Guvern:...
Eliminare surpriză la Survivor România. Cine a ieșit din competiție: scandal după eliminare
Eliminare surpriză la Survivor România. Cine a ieșit din competiție: scandal după eliminare
FOTO. Cum arată acum fosta amantă a lui Ciprian Marica! Ana Muntean s-a schimbat total
FOTO. Cum arată acum fosta amantă a lui Ciprian Marica! Ana Muntean s-a schimbat total
HOT | Nebunie totală în faţa camerelor. Cea mai sexy sportivă, goală şi fără inhibiţii
HOT | Nebunie totală în faţa camerelor. Cea mai sexy sportivă, goală şi fără inhibiţii
Un astfel de drob nu ați mâncat niciodată. Încercați și veți vedea diferența
Un astfel de drob nu ați mâncat niciodată. Încercați și veți vedea diferența
ADEVĂRUL despre familia lui Culiță Sterp. Nu au fost dintotdeauna bogați. Ce s-a întâmplat când tatăl lui a plecat de acasă: „Era iarnă, era frig..”
ADEVĂRUL despre familia lui Culiță Sterp. Nu au fost dintotdeauna bogați. Ce s-a întâmplat când...
E disperat. Și-a vândut și casa din lipsa banilor. Din ce trăiește acum Leonard Doroftei
E disperat. Și-a vândut și casa din lipsa banilor. Din ce trăiește acum Leonard Doroftei
Ultima oră! Marea Britanie va trimite nave de război în Marea Neagră!
Ultima oră! Marea Britanie va trimite nave de război în Marea Neagră!
Cele mai nocive sortimente de cafea pentru inimă. De evitat!
Cele mai nocive sortimente de cafea pentru inimă. De evitat!
Horoscop SPECIAL. Care sunt, de fapt, cele mai norocoase zodii
Horoscop SPECIAL. Care sunt, de fapt, cele mai norocoase zodii
Cine era băiatul de 13 ani care a participat la înmormântarea Prinţului Philip
Cine era băiatul de 13 ani care a participat la înmormântarea Prinţului Philip
Dragoste dincolo de moarte. Decizia radicală a Reginei după funeraliile Prințului Philip
Dragoste dincolo de moarte. Decizia radicală a Reginei după funeraliile Prințului Philip
Scopul tău în viață în funcție de zodie
Scopul tău în viață în funcție de zodie
Se apropie nenorocirea prezisă de Baba Vanga. Ce se va întâmpla cu omenirea în acest an
Se apropie nenorocirea prezisă de Baba Vanga. Ce se va întâmpla cu omenirea în acest...
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
Ce decizie radicală a luat soția lui Schumacher după ce a rămas fără bani de tratament! Anunțul făcut
Ce decizie radicală a luat soția lui Schumacher după ce a rămas fără bani de...
Se ridică restricțiile în România! Ministerul Sănătății a dat cea mai bună veste a momentului. Când se va întâmpla
Se ridică restricțiile în România! Ministerul Sănătății a dat cea mai bună veste a momentului....
Boala secolului care te ”arde” pe interior. Cei care ajung în acest punct abandonează lupta
Boala secolului care te ”arde” pe interior. Cei care ajung în acest punct abandonează lupta
Ultima oră! Marea Britanie va trimite nave de război în Marea Neagră!
Ultima oră! Marea Britanie va trimite nave de război în Marea Neagră!
Un luptător de MMA a provocat un maestru Kung Fu, „neînvins”, la luptă. Rezultatul este incredibil
Un luptător de MMA a provocat un maestru Kung Fu, „neînvins”, la luptă. Rezultatul este...
Culiță Sterp, momente șocante la Survivor România. Poliția a venit în junglă după el
Culiță Sterp, momente șocante la Survivor România. Poliția a venit în junglă după el
Medicul legist al cazului de la Piteşti: Moartea a fost violentă, bărbatul a murit asfixiat
Medicul legist al cazului de la Piteşti: Moartea a fost violentă, bărbatul a murit asfixiat
Blestemul nucului. Ce se întâmplă dacă plantezi un nuc. Este mai rău decât vă imaginaţi
Blestemul nucului. Ce se întâmplă dacă plantezi un nuc. Este mai rău decât vă imaginaţi
Valentina Pelinel, din nou însărcinată?! Cristi Borcea aruncă bomba: ”Al zecelea și gata”
Valentina Pelinel, din nou însărcinată?! Cristi Borcea aruncă bomba: ”Al zecelea și gata”
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce urmează e ULUITOR
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
FOTO. Antonia a pozat fără jenă sau inhibiții! Și-a arătat complet trupul într-un body prea mic pentru formele ei generoase
FOTO. Antonia a pozat fără jenă sau inhibiții! Și-a arătat complet trupul într-un body prea...
Becali nu se uită la bani! Cadoul de 300 000 de euro pe care i l-a luat fetei sale
Becali nu se uită la bani! Cadoul de 300 000 de euro pe care i...
Alexandra Stan a făcut-o din nou: A ales o ținută transparentă pe sub care nu purta nimic! Imaginea interzisă minorilor a apărut pe net
Alexandra Stan a făcut-o din nou: A ales o ținută transparentă pe sub care nu...
A izbucnit în lacrimi după ce a aflat votul publicului. Cine a părăsit competiția Survivor România 2021? Eliminare neașteptată!
A izbucnit în lacrimi după ce a aflat votul publicului. Cine a părăsit competiția Survivor...
A venit sfârşitul motoarelor diesel în România. Şi motoarele pe benzină pierd tot mai mult teren
A venit sfârşitul motoarelor diesel în România. Şi motoarele pe benzină pierd tot mai mult...
Anunţul Apple la care nu se aştepta nimeni. Pun la cale un nou produs, realizat în colaborare cu o companie foarte cunoscută
Anunţul Apple la care nu se aştepta nimeni. Pun la cale un nou produs, realizat...
Cătălin Măruță, adevărata părere despre Jador! „L-am avut invitat la emisiune, mă enerva, a avut o atitudine...”
Cătălin Măruță, adevărata părere despre Jador! „L-am avut invitat la emisiune, mă enerva, a avut...
XXX! Vedetele din România care au rămas dezbrăcate în public! Imagini IREALE!
XXX! Vedetele din România care au rămas dezbrăcate în public! Imagini IREALE!
Vaccinul cu eficiență zero împotriva COVID. Milioane de oameni au fost deja vaccinați cu el!
Vaccinul cu eficiență zero împotriva COVID. Milioane de oameni au fost deja vaccinați cu el!
Volvo V90 nu este accesibil pentru români nici după 500.000 de km. Motivul este incredibil
Volvo V90 nu este accesibil pentru români nici după 500.000 de km. Motivul este incredibil