O nouă recomandare pentru concediile în vreme de pandemie! Alexandru Rafila: “E necesară masca…”

Publicat: 01/07/2020 | 23:12

Există o nouă recomandare pentru concediile în vreme de pandemie de coronavirus! Aceasta vine de la Alexandru Rafila care a a acordat în această seară un interviu privind zonele turistice din România luate cu asalt de oameni în perioada aceasta. De altfel, țara noastră este al treilea stat din UE cu cel mai mare număr de cazuri de infecție cu COVID-19 din ultimele zile.

Citește și: Doliu în lumea politică. Un primar a murit din cauza noului coronavirus într-un spital din București

Alexandru Rafila, sfaturi pentru concediile în vreme de pandemie

Doctorul Alexandru Rafila a avertizat că, dacă nu se poate menține o distanță de 1,5 metri între persoane, atunci masca este necesară chiar și în aer liber. Astfek se împiedică răspândirea noului coronavirus (SARS-CoV-2).

În timpul declarațiilor, reputatul medic a explicat: “În general, zonele turistice sunt niște surse posibile pentru răspândirea infecției, mai ales dacă se desfășoară un turism mai puțin organizat. Acolo era ceva mai puțin organizat. Nu erau zone de alimentație pulic, hoteluri, era pur și simplu o foarte mare aglomerație în aer liber. Noi spunem că masca se folosește în spații închise sau în mijloace de transport. Dacă în aer liber este o foarte mare aglomerație, iar acea distanță minimă de un metru și jumătate în mod evident nu este respectată, atunci și spațiul acesta liber devine propice pentru transmiterea bolii. Cred că nu erau foarte multe persoane într-o astfel de situație – care ar fi utilizat masca”, potrivit digi24.ro.

Nu rata: COVID-19. Austria și Olanda îşi redeschid industria sexului, dar cu respectarea unor reguli

Ulterior, Alexandru Rafila a completat: “O atitudine mai fermă din partea autorităților care să împiedice aglomerațiile mari de oameni se poate lua. Adică, noi am stabilit un număr de persoane care pot să stea împreună, iar dacă discutăm de 5, 6 persoane, iar acolo sunt 600… Vă dați seama că s-ar putea încerca convingerea oamenilor că nu trebuie să întrăm în zona măsurilor coercitive, dar dacă avem suficientă abilitate cred că există posibilitatea să îi convingem pe oameni să se depărteze și să evite aglomerația excesivă”.

Află și: Cum evoluează noul coronavirus în funcție de vârstă! Simptomele unui copil infectat cu boala mortală apărută în China

Conform celui mai nou bilanț al victimelor diagnosticate cu boala rară din China, în România există 27.296 de persoane depistate pozitiv, iar numărul morților a ajuns la 1.667. SUA, Brazilia, Rusia și UK rămân cele mai afectate state de pe mapamond din cauza noului coronavirus (SARS-CoV-2). La nivel mondial, numărul bolnavilor de COVID-19 este de 10.708.589, potrivit unor informații furnizate în această noapte, după ora 22:30, iar cel al deceselor, 516.570.

Sursa foto: captură Digi24 și pixabay.com