O sa ti se para gluma, dar nu e! Adevaruri care par minciuni gogonate!

Publicat: 13/09/2015 | 12:19
O sa ti se para gluma, dar nu e! Adevaruri care par minciuni gogonate!

La prima vedere, unele lucruri pot parea ca fiind mari neadevaruri. Cu toate acestea, desi s-ar putea crede ca sunt niste mari minciuni, sunt cat se poate de reale.
 

Elvis a fost blond, tigarile au fost promovate ca fiind benefice pentru sanatate, jumatate dintre presedintii americani au fost stangaci si un babuin care a lucrat la caile ferate – toate acestea pot parea ca fiind minciuni gogonate, demne de personajiul Pinocchio. Sunt, insa, adevaruri pure.

Elvis era blond

1. Elvis era blond – Pare greu de crezut, dar asa e. Regele rock-and-roll a fost blond in adolescenta. A fost nevoit sa se tunda cand a inceput serviciul militar, la 22 de ani. Cand i-a crescut din nou parul, culoarea acestuia s-a schi,mbat din blond in castaniu inchis.

Ciocolata

2. Ciocolata contine insecte – Fiecare tableta de ciocolata contine, in medie, 8 fragmente de insecte. Dovada in acest sens stau numeroase teste facute pe persoane alergice la insecte care au consumat… ciocolata.

Tigari

3. Tigarile, benefice pentru sanatate – Tigarile au fost promovate ca fiind benefice pentru sanatate pana in anii ’50.

4. Jumatate din presedintii SUA au fost stangaci – Potrivit statisticilor, aproximativ 50% dintre presedintii americani au avut in comun faptul ca au fost stangaci.

Babuin

5. Babuin angajat la caile ferate – Un babiun a fost cel care a schimbat macazul la caile ferate la sfarsitul anilor 18000, in Africa de Sud. Jack, cum se numea el, a lucart acolo pana la sfarsitul vietii si nu a facut nici macar o eroare.

Bomba nucleara

6. O bomba nucleara s-a pierdut – O bomba nucealara s-a pierdut in Georgia, America, in anul 1958, atunci cand bopmbardierul B-47, care o transporta, s-a ciocnit in aer cu un avion de lupta F-86.

Elefant

7. Cafea din balega de elefant – Cea mai scumpa cafea din lume provine din balega de elefant. Se produce in Thailanda si costa 70 de dolari portia.

ghinionist norocos

8. Cel mai norocos… ghionist – Frank Selak s-a nascut in anul 1929, in Croatia. Profesorul de muzica a avut parte de evenimente mai mult decat cumpplite, dar a scapat ca prin minune.

1962 – Se afla intr-un tren care a deraiat. 17 persoane au murit, el a supravietuit.

1963 – Avionul in care era s-a prabusit, in urma impactului murind 19 persoane. El a scapat cu viata.

1966 – Autobuzul cu care calatorea a deraiat pe gheata. Au fost patru morti, insa el a scapat ca prin minune.

1970 – Masina i-a luat foc, el reusisnd sa se salveze inainte ca automobilul sa explodeze.

1973 – Din nou, masina i-a luat foc si, iarasi, croatul s-a salvat.

1995 – Este calcat de autobuz, dar supravietuieste accidentului.

1996 – Pierde controlul volanului in timp ce se afla pe sosea. Este aruncat prin geam, intr-un copac. Masina cade intr-o rapa de 90 de metri adancime. Supravietuieste si acestui accident.

2003 – A castigat un milion de dolari la loterie.

2010 – Banii care i-au ramas de pe urma castigarii marelui premiu la loterie ii imparte rudelor si amicilor.

Taxi

9. Doi frati au murit in mod identic – In iulie 1975, un tanar de 17 ani, Erkshire Lawrence Elebin, moare dupa ce e lovit de un taxi in timp ce era pe motor, in Hamilton, Insulele Bermude. Cu un an inainte, fratele lui a murit pe aceeasi strada, tot lovit de un taxi. Avea tot 17 ani si conducea aceeasi motocicleta. Coincidenta fatala face ca taxiul avea acelasi sofer si acelasi pasager.

CITESTE SI:

Mii de femei cad zilnic in astfel de capcane! 10 mituri despre slabit, desfiintate de specialisti

Mituri uluitoare despre sex!

(D.A.)

Citește și...