Oficial. Ministerul Educației a publicat calendarul admiterii la liceu. Când se face repartizarea computerizată

Autor:
Publicat: 25/05/2020 | 16:44
Oficial. Ministerul Educației a publicat calendarul admiterii la liceu. Când se face repartizarea computerizată

Potrivit calendarului actualizat al organizării și desfășurării admiterii în învățământul liceal, ordin al ministrului Educației, în cursul zilei de miercuri se va afișa oferta de școlarizare/formare profesională în licee. Mai mult, iar săptămâna viitoare se complează opțiunile din fișele de înscriere.

Ministerul Ecuației și Cercetării a anunțat, luni, noul calendar al organizării și desfășurării admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2020-2021.

Astfel, potrivit MEN media de admitere, în baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la examenul de evaluarea națională (80%) și media generală de absolvire a claselor V-VIII (20%).

Completarea opțiunilor din fișele de înscriere

Concret, din 27 mai 2020, prima zi din noul calendar de admitere, se afișează oferta de școlarizare/de formare profesională, concretizată în profiluri, domenii și calificări profesionale pentru învățământul liceal, filiera tehnologică, a anunțat luni Ministerul Educației și Cercetării, printr-un comunicat de presă.

Apoi, înscrierea pentru probele de aptitudini se va realiza în perioada 2-5 iunie. Completarea opțiunilor în fișele de înscriere, de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, se va realiza în perioada 2-6 iulie 2020, iar repartizarea computerizată va avea loc în data de 10 iulie 2020, a anunțat MEC.

„În contextul epidemiologic actual, ședințele/acțiunile de instruire cu părinții și elevii pentru prezentarea procedurilor de admitere și a planului de școlarizare, precum și cele pentru completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora pot fi organizate în unitatea de învățământ sau prin mijloace electronice de comunicare–telefon, e-mail, videoconferință. Admiterea candidaților pe locurile speciale pentru rromi se va face computerizat, într-o sesiune distinctă”, a transmis MEC.