Olandezii au anunțat ofcial când se reia campionatul!

Autor:
Publicat: 09/04/2020 | 12:55
Olandezii au anunțat ofcial când se reia campionatul!

Federația Olandeză de Fotbal (KNVB) a anunțat oficial că în urma unei ședințe prin videoconferință cu cluburile afiliate, a  stabilit data de 19 iunie pentru a reîncepe sezonul, cât timp acest lucru va fi permis de către propriile autorități.


Cele mai variate tipuri de pronosticuri, precum și super cotele zilei, le găsiți pe www.pariuri1x2.ro.


Inițial unele cluburi importante din Olanda, în frunte cu Ajax Amsterdam, PSV Eindhoven și Feyenord solocitaseră Federației „înghețarea” campionatului. Or poziția publică a celor de la UEFA  care prin vocea lui Aleksander Ceferin, a transmis clar că ligile care vor suspenda sezonul riscă excluderea din cupele europene, i-a făcut pe cei de la Ajax să se răzgândească.

Conform calendarului pus la punct de KNVB și cluburi, jucătorii vor reveni la antrenamente începând cu data de 15 mai, mai întâi individual, pentru ca apoi de pe 29 mai să se poată efectua antrenamente cu toată echipă.

Dacă Guvernul va autoriza revenirea la antrenamentele normale la acea dată, Federația va permite disputarea unor meciuri amicale pentru ca jucătorii să revină la ritmul competițiile.

Cei de la KNVB au remis un comunicat prin care a anunțat data la care va reveni Eredivisie, așteptările fiind ca această dată să fie reconfirmată în 2 săptămâni în funcție de restricțiile care vor exista în Olanda din cauza pandemiei de COVID-19. Planul KNVB este ca sezonul să se încheie pe 31 iulie pentru ca sezonul 2020/2021 să înceapă trei săptămâni mai târziu respectiv în luna august.

În acest moment sunt mai multe scenarii pe care UEFA le analizează, o decizie finală în acest sens urmând a fi luată mai mult ca sigur la jumătatea acestei luni când este programată o nouă videoconferință cu toate federațiile afliate.

„Credem că orice decizie de a întrerupe liga națională este incorectă și nedreaptă. Internția noastră a fost să armonizăm toate întrecerile cât putem de mult. Dacă nu se vor disputa simultan, ce soluție să găsim pentru contractele care expiră pe 30 iunie și pentru perioada de transferuri? Cum participarea în cupele europene e determinată de rezultatele sportive la sfârșitul unei competiții interne complete, orice abandon prematur ar putea naște îndoieli. UEFA își rezervă dreptul de a alege ce echipe vor fi admise în întrecerile continentale pentru sezonul 2020-2021”, se arată într-un comunicat al celor de la UEFA.