Oltenii chiar vor titlul » Universitatea câștigă în Ardeal și urcă pe primul loc în play-off!

Publicat: 04/07/2020 | 09:24
Oltenii chiar vor titlul » Universitatea câștigă în Ardeal și urcă pe primul loc în play-off!

Universitatea Craiova a învins cu scorul de 2-1 (1-1) în deplasare Gaz Metan Mediaș într-un meci contând pentru runda a VI-a a play-off-ului Ligii 1.

Grație acestui succes, oltenii au urcat pe primul loc în clasamentul la zi al Ligii 1, elevii lui Bergodi așteptând un ajutor de la Giurgiu din partea Astrei pentru a bloca campioana CFR Cluj, caz în care își vor păstra fotoliul de lider și la finalul acestei runde.

Universitatea s-a impus greu, deşi Gaz Metan a jucat mai bine de 20 de minute în inferioritate, după eliminarea lui Sergiu Buş (min.71), pentru injurii repetate la adresa brigăzii conduse de Ovidiu Hațegan. La aceeași fază a primit cartonaș roșu și Marius Constantin care a ieșit accidentat mai devreme și se afla în tribună.

Gazdele au deschis scorul prin italianul Roberto Romeo (min. 21), dar Universitatea a restabilit egalitatea prin Valentin Mihăilă (min.39), 1-1 fiind și scorul cu care cele două formații au intrat la cabine. La 9 minute de la reluarea jocului  Alexandru Cicâldău a marcat golul de 2-1, reușita sa stabilind de altfel și scorul final al confruntării.

Pentru Universitatea aceasta este cea de-a patra victorie consecutivă în play-off şi a doua la rând în deplasare după cea de runda trecută din „Gruia”. În urma succesului, oltenii au acumulat 38 de puncte și au urcat pe primul loc în clasament, depășind cu două puncte CFR Cluj, campioana urmând a închide această primă rundă a returului duminică la ora 20:00 la Giurgiu cu Astra. De partea cealaltă Gaz Metan a rămas fără victorie în play-off, având trei egaluri şi trei eşecuri, ardelenii fiind pe ultimul loc cu 25 de puncte.