OMS, anunț neașteptat despre reinfectarea cu Covid-19. Ce spun specialiștii

Publicat: 08/09/2020 | 16:55
OMS, anunț neașteptat despre reinfectarea cu Covid-19. Ce spun specialiștii

Organizația Mondială a Sănătății a făcut un anunț neașteptat despre pandemia de coronavirus. Află mai jos ce spun specialiștii despre cazurile de reinfectare.

Directoarea Departamentului Tehnic de Combatere a pandemiei de Covid-19 din cadrul OMS a declarat că, până în prezent, cazurile de reinfectare cu noul coronavirus sunt irelevante din punct de vedere statistic, deoarece numărul lor este foarte mic raportat la totalul de cazuri.

Specialiștii studiază acum ce tip de anticorpi s-au dezvoltat în organism ca urmare a contractării inițiale a virusului și după contractarea ulterioară.

Citește și: Fostul mare fotbalist al României Gică Popescu are coronavirus. Care este starea lui de sănătate

„Nu știm cât va putea dura”

„Trebuie să plasăm aceste informații în context. Din peste 26 de milioane de cazuri faptul că există câteva reinfectări ne transmite că acest lucru este posibil, dar nu ne spune nimic despre ceea ce se întâmpla la nivelul întregii populații. Vedem rezultate încurajatoare şi că răspunsul (imunologic) durează mai multe luni, însă nu au trecut decât opt luni de la declanşarea pandemiei şi nu ştim cât va putea dura”, a declarat Maria Van Kerkhove, scrie Antena 3.

Până acum, specialiștii au observat că pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, inclusiv cei asimptomatici, au dezvoltat după una sau două săptămâni anticorpi care presupun o anumită imunizare, însă nu se ştie cât durează aceasta.

NU RATA: FIUL LUI RADU MAZĂRE, INFECTAT CU NOUL CORONAVIRUS. A AJUNS LA SPITAL ȘI…

Foto: pixabay.com