Optimism în Moldova după tragerea la sorți din Europa League!

Publicat: 10/08/2020 | 18:10
Optimism în Moldova după tragerea la sorți din Europa League!

Sorții au fost generoși cu FC Botoșani la cea de-a doua aventură a grupării moldave în Europa League. Ordabasy Şimkent este formația pe care trupa pregătită de Marius Croitoru o va întâlni în deplasate pe 27 august.

Din cauza măsurilor anti-coronavirus și a restricțiilor impuse de UEFA partida se va disputa într-o singură manșă. Conform tragerii la sorți, duelul ar urma să se joace în Kazahstan însă nu ar fi exclus ca ținând cont de contextul actual în care românii nu sunt primiți în această țară din cauza pandemiei de coronavirus, duelul să se dispute pe teren neutru.

„Singurul impediment este deplasarea. Noi ca și români suntem interziși acolo. Atunci poate vor veni ei la noi. Dacă nu vom cădea de acord vom ajunge pe teren neutru. Grecia, Ungaria și Turcia ar fi variantele de disputare a meciului. E echipă bună. A terminat pe locul 3. Joacă un sistem 1- 3-4-3. Au un buget peste cel al echipelor de la noi. Singurul lucru bun e că evităm deplasarea. Eu am jucat acolo în acea țară, știu fotbaul de acolo și cu un charter făceam vreo 7 ore. Era o deplasare grea. Sunt optimist și mulțumit de tragerea la sorți. Merg să câștig, să mă calific”, a declarat Marius Croitoru, antrenorul principal al FC Botoșani.

Optimist în urma tragerii la sorți s-a arătat și Valeriu Iftime, finanțatorul grupării moldave. Acesta a afirmat că Ordabasy Şimkent este un adversar „accesibil” şi speră într-o calificare a jucătorilor săi în faza următoare a competiţiei europene.

„Pare accesibil faţă de ceea ce mă temeam eu, Lech Poznan sau Partizan Belgrad. Pare o echipă OK. Suntem pe aceeaşi zonă, dar sper că avem puterea să trecem peste ei, aşa că jucăm să vedem care câştigă”, a declarat Valeriu Iftime.

Celelalte două reprezentante ale României în Europa League, FCSB și Universitatea Craiova pleacă de asemenea cu prima șansă la calificare în Europa League. „Roș-albaștrii” vor  juca pe teren propriu cu armenii de la FC Shirak în timp ce Universitatea Craiova va juca împotriva georgienilor de la FC Locomotive Tbilisi.