Oreste Teodorescu, scandal cu Poliția Rutieră! Părțile au ajuns la Tribunal. Versiunea prezentatorului TV

Autor: Răzvan Scarlat
Publicat: 06/12/2018 | 11:38

Oreste Teodorescu și Poliția Ilfov urmează să se confrunte, joi, la Judecătoria Cornetu. Jurnalistul susține că oamenii legii i-au suspendat abuziv permisul de conducere și că l-au sancționat, ilegal, cu 1.160 lei. Mai mult, în acuză pe agentul care l-a oprit de abuz în serviciu. Instanța va decide dacă polițistul de la Brigada Rutieră a acționat legal sau nu.

În comuna Tanganu am fost oprit de un agent de circulaţie pe care l-am văzut exclusiv datorită echipamentului alb. Am tras regulamentar pe dreapta şi imediat după aceasta am intrat parcă într-un capitol din Kafka. Agentul, pe care am să-l denumesc Shahid Punjabi, întrucât nu s-a prezentat, mi-a solicitat actele la control, i-am dat permisul, talonul, buletinul, asigurarea auto. Mi-a solictat apoi să deschid portbagajul şi să-i arăt ce am în geantă. Surprins constată că am haine… remarcă superior: ”deci aveţi haine? De unde veniţi şi unde mergeţi?” Mă enervez uşor şi replic: ”păi şi ce voiaţi să am, Goethe…? Şi din câte ştiu: cine sunt, de unde vin şi încotro mă îndrept sunt întrebări filosofice nu ale poliţiei rutiere”. Şi îl rog să-mi comunice motivul pentru care am fost oprit! Ridică tonul la mune şi la fel de autoritar ca un maharajah îmi zice ferm să trec în maşină. Refuz, replicându-i că sunt pe spaţiu public şi nu înţeleg să dau curs invitaţiei sale dacă nu îmi comunică motivul pentru care m-a tras pe dreapta”, a povestit Oreste Teodorescu.

Oreste Teodorescu mai susține că polițistul i-a luat actele și a plecat în mașină, unde a stat preț de 15 minute, timp în care a privit într-un punct fix. Într-un final, jurnalistul i-a solicitat agentului să-i înapoieze actele sau procesul verbal pentru a-și continua drumul.

Polițistul l-a trimis pe Oresta în mașină, unde i-a transmis să aștepte. Într-un final, prezentatorul TV a plecat fără documente.

IPJ Ilfov a emis ulterior un comunicat prin care a explicat că Oreste a fost oprit pentru ”verificări” iar în momentul în care acesta a fost legitimat a devenit recalcitrant. Oficial, Oreste a fost amendat pentru că nu avea trusă medicală, triunghiuri reflectorizante şi stingător omologate, iar permisul i-a fost suspendat pentru 30 zile pentru nerespectarea indicaţiilor şi dispoziţiilor poliţistului rutier aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu.