Ozana Barabancea, mărturii sfâșietoare despre ultimele zile ale mamei sale: “Mă implora, zăcând în pat, să îi cânt”

Publicat: 17/07/2020 | 20:16

Noi mărturii sfâșietoare, făcute de Ozana Barabancea despre ultimele zile ale mamei sale. Datorită celei care i-a dat viață, soprana a decis să urce pe scena muzicii clasice.

Citește și: Andreea Bălan a aflat rezultatul testului pentru coronavirus, după ce Ozana Barabancea și Marcel Pavel s-au infectat cu boala rară din China

Ozana Barabancea, mărturii sfâșietoare despre ultimele zile ale mamei sale

Îndrăgita jurată de la emisiunea “Te cunosc de undeva!” a rememorat acele momente, dar și alte episoade din relația cu mama ei cu lacrimi în ochi. În unele zile, căzută la pat, Rodica Barabancea își ruga din toată inima fiica să-i cânte, însă aceasta o refuza categoric.

“Cu prețul vieții! Când aveam 12 ani mama mea a căzut la pat! Eram în clasa a șasea A, la școală generală 19, și la Școala de Artă nr. 4 lângă casă. Studiam pianul. Mama m-a trimis la ore de pian și prima mea profesoară, doamna Hamza, m-a părăsit, plecând în străinătate. Am suferit enorm. Am plâns pentru că-mi era dor de ea. Am trecut pe la mulți profesori, unii mai dedicați decât alții, profesori care m-au învățat multe. Dar la vârsta de 12 ani, odată cu schimbările fiziologice din viața unui copil am început să mă las pe tânjeală! Studiam din Paște în Crăciun. Mama mă implora, zăcând în pat, să îi cânt. Eu nu voiam, rebelă refuzam, deși îmi plăcea cum cânt!”, a povestit talentata artistă pe rețelele de socializare..

Nu rata: Incredibil, dar adevărat! Ozana Barabancea a ajuns la aceeași greutate cu Ioana Ginghină. Cât a slăbit bruneta ca să fie trasă prin inel

Jurata emisiunii “Te cunosc de undeva!” a mai dezvăluit că mama sa i-a dăruit pianul pe care îl prețuiește atât de mult în suflet, unde păstrează vie amintirea celei care i-a dat viață.

“Era un pian superb cu coadă, de renume, cu placă de bronz, dar profesorii m-au dat afară din școală. Mama s-a ambiționat, s-a îmbrăcat în rochia ei de mătase albastră cu guler alb brodat, elegantă că o regină, și a bătut la ușa domnului director al școlii nr. 4, ca să îi mai dea o șansă fiicei sale rebele, pentru că ea, mama, credea în potențialul meu!

S-a adunat comisia într-o săptămână, timp în care am studiat zilnic, cu sora mea alături, cu mama bolnavă în holul mare întinsă pe pat din cauza bolii. Bunica făcea de mâncare și îmi spunea: când vei fi mare într-o societate și vei cânta toți te vor admira, vei fi deosebită, vei fi artista. M-au convins! Am cântat impecabil și am reintrat la cursurile de pian principal al școlii nr. 4!, a mai spus soprana.

La un an distanță de la reușita sa ca adolescentă, mama ei a părăsit această lume: “Rodica Barabancea a plecat la Domnul, lăsându-mi un gol imens în suflet, un sentiment de dor și un sentiment de ciudă, că nu mai pot să îi mai cânt, să mă încurajeze, să mă susțină, să mă certe! Am fost repartizată la profesoara Nicole Veturia, care și ea m-a părăsit, plecând în America!…Plângeam și cântam încercând să îmi potolesc dorul de mama! Mama! O femeie frumoasă, îngrijită, ambițioasă, altruistă, brunetă, soție de director, harnică, gospodină, admirată de Jean Gabin pe aeroportul din Paris, plină de carismă, credincioasă, mama, Rodica Barabancea, mi-a dat o pâine în mână: muzica! (…). La 14 ani, am fugit de acasă si am petrecut seri întregi la Operă! Cu pretul vieții, mama mi-a dat șansa să fac muzică! Să îl cunosc pe Bach, pe Chopin, pe Beethoven!”.

Descoperă și: Ozana Barabancea nu vrea să aibă iubit! “Copiii și-ar dori, dar…”