Păcăleala continuă la Etno TV. Ce s-a întamplat când au sunat la numărul afișat pe ecran: „Hopa! Cât pe ce să fie”

Publicat: 25/02/2019 | 12:22
Păcăleala continuă la Etno TV. Ce s-a întamplat când au sunat la numărul afișat pe ecran: „Hopa! Cât pe ce să fie”

Postul de televiziune Etno TV a fost somat de CNA să scoată din grilă concursurile interactive în care oamenii sunt, pur și simplu, trași pe sfoară. Dar, cel puțin deocamdată, oamenii sunt îndemnați să sune în continuare. Și firește, nu au nimic de câștigat.

Unul dintre telespectatorii pățiți a decalarat că ”ești rugat să suni pentru a câștiga o sumă afișată și când suni ești taxat și pus să suni din nou (nu intri in direct)”, informează paginademedia.ro.

Exemplu sugestiv – Provocarea este: „Găsiți marca auto!” În ce constă jocul? Mai întâi se dă de înțeles că nu este nimeni pe fir mai multe minute, pentru a crește suspansul și pentru a credibiliza ”atmosfera”. Abia apoi este lansat atacul: ”Sunați acum la 1204!”

Se oferă chiar și un bonus, însă respectivul bonus este, de fapt, ”cheia” datorită căreia aceste consursuri interactive sunt încadrate la… teleshopping: ”Cumpărați acum la 1204 o sugestie de variantă LOTO”. 

Paginademedia.ro a sunat la 1204. Dar s-a lovit de un răspuns năucitor: „Hopa, cât pe ce să fie! Sunați din nou!”. Urmat de cele șase numere, adică o „variantă loto”.

După o serie de sesizări de la telespectatori, CNA a analizat aceste ”concursuri”, somând Etno TV să respecte legislația audiovizualului și să „intre în legalitate”. Ceea ce înseamnă că ar trebui să nu mai difuzeze emisiunile „interactive” cu suprataxă și premii în bani. Dar încă nu s-a întâmplat nimic, iar telespectatorii creduli sunt păcăliți în continuare.

Citește și...