Pace istorica in familia lui Liviu Vasilica! Dupa sapte ani de razboi, copii si vaduva cantaretului au stat la aceeasi masa!

Publicat: 17/01/2014 | 00:24
Pace istorica in familia lui Liviu Vasilica! Dupa sapte ani de razboi, copii si vaduva cantaretului au stat la aceeasi masa!

Fiul regretatului folclorist Liviu Vasilica a decis sa ingroape securea razboiului, dupa sapte ani de scandal in care s-a simtit tradat de restul familiei. Florin aproape ca a renuntat la o parte din mostenirea care i se cuvenea.
 

Din 2004, de cand Liviu Vasilica a trecut in nefiinta, in sanul familiei nimic nu a mai fost la fel. Mai ales cand in discutie s-a pus impartirea averii lasata mostenire de cantaretul indragit de milioane de romani.

Liviu Vasilica si-a iubit familia mai presus de orice
Liviu Vasilica si-a iubit familia mai presus de orice

A existat un act de succesiune, intr-adevar, care lamurea foarte clar partile care se cuveneau fiecaruia din mostenire, insa timp de sapte ani eu nu am intrat, de exemplu, in posesia drepturilor de autor, pentru ca mama mea nu mi-a spus nimic. Au mai fost circa 14 materiale neimprimate pe care i le-am cerut sa mi le dea mie, sa ma ocup de ele. Ea a zis ca mi le-a cedat, insa acest lucru nu se intamplase”, a povestit Florin Vasilica pentru Cancan.ro.

Florin Vasilica a dus mai departe talentul mostenit de la tatal sau

“Noi vorbeam si pana acum, comunicam. De fapt eu m-am decis sa vorbesc despre acea problema cu mostenirea in momentul in care am fost acuzat de catre unii ca m-am ridicat pe spatele tatalui meu. Sunt mandru ca am mostenit talentul lui, insa eu am pornit in aceasta meserie de la zero, poate chiar de la minus. Nu mi-a dat nimeni niciun ban doar pentru simplu fapt ca sunt fiul lui Liviu Vasilica. Cum nici eu nu i-as da fiului lui Michael Jackson bani doar pentru ca este fiul megastarului. Nu m-a luat nimeni in brate pentru asta. Eu timp de sapte ani nu am reusit sa intru in posesia anumitor drepturi si m-am decurcat fara nicio problema. Chiar daca asta a inseamnat sa stau cu chirie o perioada, pana mi-am cumparat un apartament”, a explicat cantaretul.

Liviu Vasilica, alaturi de fiica lui, Livia
Liviu Vasilica, alaturi de fiica lui, Livia

Dupa moartea tataului sau, Florin a avut o surpriza de proportii, dupa cum el insusi declara in urma cu mai multi ani.
“Mama si sora mea au acaparat totul si nu vor sa-mi dea nici in ziua de azi ceea ce mi-a ramas de la tata (…) Cred ca tata se rascoleste in mormant pentru toate aceste neintelegeri” , spunea atunci liderul grupului folcloric “Teleormanul”.

Florina Vasilica a fost timp de sapte ani in razboi cu fiul ei


Florin a mediat scandalul

Desi mai aveau un pic sa ajunga in pragul unui process pentru disputarea averii, Florina Vasilica, mama interpretului, cat si sora acestuia, Livia, coregrafa pentru copiii care vor sa invete dansuri populare, au acceptat pana la urma sa medieze acest conflict, la cererea lui Florin.

Livia Vasilica a mostenit pasiunea pentru folclor de tatal ei
Livia Vasilica a mostenit pasiunea pentru folclor de tatal ei

“Noi ne-am vorbit mereu, chiar daca au fost acele discutii despre mostenire. Intre timp s-a rezolvat, chiar daca nu am intrat pe deplin in posesia drepturilor care mis e cuvin. Drepturile de autor sunt impartite acum la trei persoane, eu, sora mea si mama. In timp ce apartamentul a ramas la ele. Cum ar fi fost sa-mi dau mama in judecata pentru asta?!”, a precizat artistul.
 

In familia regretatului cantaret s-a intamplat si minunea, chiar de sarbatori. Cel care a luat taurul de coarne a fost chiar Florin Vasilica.

“De sarbatori am avut multe concerte si nu prea am avut timp sa stau nici macar cu sotia mea, dar dup ace am terminat invitatiile la spectacole ne-am pus toti la aceeasi masa, inclusiv cu mama si sora mea”
, a mai marturisit cantaretul.

Florin Vasilica se mai mandreste cu ceva, pe langa reusita de a stinge un conflict care ardea mocnit de sapte ani. Cu sora lui vitrega, Svetlana, care locuieste in Seattle, si lucreaza la una dintre ce mai mari companii de IT din Statele Unite.
“Svetlana este cea mai apropiata sufletului meu. De-abia astept s-o vad, insa pana acum nu am ajuns niciodata la ea, din 2008, d ecand a plecat din tara”, a povestit Florin Vasilica.
 

M.A.