Panică pentru români! Cum li s-ar putea ruina concediile, din cauza pandemiei de COVID-19

Autor:
Publicat: 13/07/2020 | 14:51
Panică pentru români! Cum li s-ar putea ruina concediile, din cauza pandemiei de COVID-19

Stare de panică în Grecia, după ce numărul turiștilor infectați cu noul coronavirus crește de la o zi la alta. Astfel, mulți români ar putea rămâne pe dinafară în privința concediilor pe care le-au planificat încă de la începutul anului. 

Nu mai este o noutate faptul că românii preferă concediile în Grecia, așa că mulți dintre ei ar putea rămâne, în acest an, fără vacanță.

Astăzi, în Atena se va desfățura o ședință importantă ce-i vizează pe turiștii străini și va fi condusă chiar de către premier. Totul se întâmplă pe fondul creșterii numărului de cazuri de infectare cu COVID-19, în rândul turiștilor străini ajunși în Grecia.

Măsuri drastice, după ce a fost depistată pozitiv o turistă româncă

Autoritățile elene au intrat în panică după ce o femeie de origine română de 66 de ani ar fi intrat în Grecia în 8 iulie, împreună cu un grup mai mare de turiști, pe la vama Kulata – Promachonas. După 4 zile, turista româncă a fost testată pozitiv cu noul coronavirus, după care a fost plasată într-un hotel, în carantină.

Potrivit informațiilor oferite de digi24.ro, cu doar o zi înainte de a se descoperi faptul că românca de 66 de ani are coornavirus, în zonă au mai fost depistați alți 10 turiști, de origine sârbă.

Experți în microbiologie, citați de presa elenă, susțin că în luna august Grecia s-ar putea închide complet, din cauza unui al doilea val de COVID-19, ceea ce ar duce la ruinarea vacanțelor multor români care deja le aveau planificate de luni de zile. Experții se tem de faptul că Grecia ar putea deveni un adevărat focar de coronavirus, din cauza numărului extrem de mare de turiști.

Mai mult, începând cu ziua de miercuri, turiștii care vor să intre în Grecia trebuie să prezinte, neapărat, un test negativ COVID la singurul punct de frontieră terestru deschis pentru intrarea turiștilor în țară, Kulata-Promachonas.