Acasă » Știri » Parchetul a scos de la sertar Stenogramele presupusului santaj al lui Alexandrescu! El a fost arestat pentru 29 de zile

Parchetul a scos de la sertar Stenogramele presupusului santaj al lui Alexandrescu! El a fost arestat pentru 29 de zile

De: Cancan 31/05/2013 | 15:56
Parchetul a scos de la sertar Stenogramele presupusului santaj al lui Alexandrescu! El a fost arestat pentru 29 de zile

Directorul Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, a fost prezentat judecatorilor cu propunerea de arestare preventiva. Parchetul se bazeaza pe o serie de stenograme pe care le considera dovada clara a unei fapte de santaj!

UPDATE – ora 17.15 In urma cu cateva minute, judecatorii au decis arestarea preventiva a lui Sorin Alexandrescu pentru 29 de zile.

Procurorii spun ca din stenogramele ar rezulta faptul ca, in perioada 16 aprilie – 24 mai 2013, Alexandrescu l-ar fi santajat pe Ioan Bendei, administratorul RCS&RDS.

Potrivit Parchetului, directorul Antena TV Group l-ar fi amenintat pe Bendei ca va dezvalui informatii despre un contract semnat de acesta, in numele RCS&RDS, cu Dumitru Dragomir.

In schimbul tacerii, Alexandrescu i-ar fi cerut sa semneze in numele companiei RCS&RDS un contract avand ca obiect retransmisia si distributia prin satelit a programelor Antena TV Group pe o perioada de 5 ani. Valoarea contractului ar fi fost de 7,2 milioane euro anual, ceea ce implica incasarea unui pret de 0,6 euro lunar de la fiecare abonat.

Mai mult, surse apropiate anchetei sustin ca despre fapta lui Alexandrescu ar fi stiut inclusiv Dan Voiculescu, dar si fiica acestuia, Camelia.

Cancan.ro arata cele mai importante pasaje din stenogramele puse la dispozitie de procurori.

Discutii dintre Alexandrescu si Bendei

Sorin Alexandrescu (S.A.): Dumneavoastra ati pus trei milioane cinci sute de mii de euro intr-o companie care n-a produs absolut nimic, in care spuneti foarte clar ca… si se mentioneaza acolo, faptul ca nu exista niciun fel de… niciun fel de regres impotriva companiei (…), indiferent ce se intampla. (…) Dar va spun sincer, probabil, ca ori nu va ganditi ce se va intampla si vreti sa va spun …
Ioan Bendei (I.B.): Da.
S.A.: Vreti sa va spun ceva? Aicea, credeti-ma, dumneavoastra sunteti un simplu semnatar al acestui document. Dar o sa …
I.B.: Pe mine ma intereseaza persoana mea, domnule.
S.A.: Pai, bun, dar aici e vorba de companie, in primul rasd, ca dumneavoastra sunteti un reprezentant al companiei. Pe urma… raspunderea dumneavoastra ca persoana fizica. Asta este prima parte. De ce s-a facut contractul asta, o s-o vedem si pe aia. Si eu va spun clar: pana n-o sa se darame tot montajul facut cu dumneavoastra si cu(…), nu o sa se lase nimeni! Asta este mita, oficial data. Haideti, sa fim seriosi!
I.B.: Mita, asta!? Mita, mita!?
S.A.: Da. Domnule…
I.B.: Randul trecut ati zis spaga. Acuma mita.
S.A.: Eu am… Eu am contractu’! Eu am contractu’. Sunt singurul om care are acest contract in mana. (…) Credeti-ma ce va spun: luptele astea, credeti-ma, nu sunt bune… nu sunt bune la nimic!
I.B.: Da domn’e, e banu’, domnu’ SORIN! E bani multi…!

In aceeasi discutie, Bendei a cerut garantii ca nu va exista nicio campanie de denigrare impotriva lui daca va plati banii.

S.A.: Deci, credeti-ma ce va spun, lucrurile astea le punem impreuna cu avocatii pe hartie si le blindam. Exista modalitati de-a face asa ceva. Exista clar. Exista clar!
I.B.: Si ca persoana fizica cum ramane?
S.A.: Nu, nu, nu! Nu are nici un fel de… pentru ca clauzele astea de protectie, in orice contracte comerciale, se raporteaza inclusiv la persoanele care fac parte din conducerea respectivei entitati. Asta se intampla, asta este realitatea.
 

In ciuda acestor discutii, in urmatoarele zile, angajati ai trustului Antena TV Group ar fi trimis o adresa la companie cu privire la contractul respectiv, motiv pentru care cei doi au reluat discutiile.

I.B.: Eu am venit cu rugamintea mea personala, adica, lasati-l dracu’, lasati-ma pe mine in pace la persoana mea, persoana mea, persoana mea!
S.A.: Da’ nu e, inca o data, inca o data noi… eu n-am nimic cu dumneavoastra! Noi am, au fost puse niste intrebari vis a vis de un material raportat la Companie, nu la dumneavoastra, ca dumneavoastra sunteti…
I.B.: Adica eu, indiferent ce aveti cu firma, cu…
S.A.: Mda, da’, daca dumneavoastra sunteti, nu, dar daca dumneavoastra sunteti semnatarul acelui document, noi am pus niste intrebari, noi asteptam sa, sa primim niste raspunsuri. Dumneavoastra ati spus ca “Domn’e totul, totul e in regula!” Poate totul e in regula si poate ca n-am vazut noi ceea ce ar fi trebuit sa vedem. (…)

I.B.: Asta e toata, toata rugamintea! Adica, va dati seama in ce situatie, munca mea de douazeci si ceva de ani, sa, sa, s-o incepem acuma s-o stirbim prin tot felul de, de, de chestii. Firma este firma! Aveti un pic de suflet, puneti-va in situatia mea! Am doi copii, domn’e! Am doi copii! De, vorba aia, si sa inceapa asa o, o defaimare impotriva mea si asta. (…)
S.A.: Eu va… inca o data, despre ce vorbim?
I.B.: Domnu’ Sorin, daca sunteti om si aveti, cat de cat pe Dumnezeu deasupra, persoana mea, eu v-as ruga, sa ma lasati in pace! Ce aveti cu firma, cu astea, asta este rugamintea! Eu, acuma, sunt intr-o situatie neplăcuta! Mi-am si luat un bilet sa plec in concediu. Sunt…, sunt, stiti cum sunt?”
S.A.: Stati asa! Stati o clipa sa citesc si eu ce scrie aici! Pai, domn’e, ce scriu oamenii astia aicea cred ca sunt niste fapte foarte grave! Sunt foarte, foarte grave treaba asta ! Ati dat trei milioane cinci sute de mii de euro, cel putin, asa arata aicea, unei companii detinuta de(…)! O companie care a functionat din 2009 cu credite de opt milioane de euro si cu pierderi in fiecare an de peste … trei sute, cinci sute de mii de euro, pierderi in fiecare an! Eu cred ca e o treaba care… cel putin asta vad eu! Si eu…
I.B.: Plec acuma in concediul asta, n-am fost niciodata, merg pe o croaziera, n-am mers in viata mea! Sunt, stiti cum sunt? Sunt terminat, sunt!…Terminat!
(…)
S.A.: Eu cred ca dumneavoastra ati stiut ce ati facut cand ati semnat contractul acesta! Eu asa cred!
(…)
I.B.: Da, adica, n-as vrea sa fiu terfelit si… Am domn’e familie! Puneti-va in locul meu! Aveti familie! Sa apareti terfelit intr-o, c-am dat mita, c-am dat…
(…)
I.B.: Deci, eu, asta-i rugamintea mea: mai bine s-o lasam dupa sarbatori (n.red. – Pasti)! Daca puteti sa ma…sa nu ma defaimati pe mine si sa ma… Asta e!”

In afara acestor discutii, Parchetul a scos la iveala si conversatii purtate de catre Sorin Alexandrescu cu alte persoane, respectiv Camelia si Dan Voiculescu.

Intr-o discutie telefonica, el ii spunea unei femei (despre care surse judiciare declara ca ar fi Camelia Voiculescu) ca „Omul care a primit primu’ plicul … e intr-o ora aicea”.

Fiica lui Dan Voiculescu i-ar fi atras atentia sa aiba grija: „Super OK! Adica super, ma rog, sa vedem! Si oricum tre’ sa ai super grija, te rog!? Stii ca… Acum mi-a dat si mie tata grija aia. Sa ma suni si pe mine dupa aia”.

Ulterior, Alexandrescu s-a intalnit cu Bendei si, in urma intrevederii, ar fi sunat-o pe Camelia Voiculescu s-o informeze.

S.A.: Am avut o intalnire cu cineva. Era foarte, foarte speriat ca primise o adresa.
Camelia Voiculescu: Asa.
S.A.: Foarte speriat. Si domnule, daca aveam ceva cu el, personal. Zic: Domnule, n-am nimic cu dumneavoastra personal, domnule. Ce sa avem? Doamne fereste! Dar, zic, la ce va referiti? Si pe urma mi-a aratat despre ce e vorba. Zic: Domnule, dar eu vad ca asta e adresata companiei, nu e adresata dumneavoastra… Foarte speriat.
Camelia Voiculescu:
OK. Si ma rog, buna intalnirea?
S.A.: In principiu, da. In sfarsit, iti povestesc.

Intr-o alta discutie telefonica din 4 mai, Alexandrescu vorbeste cu un domn. Cu privire la acesta, anchetatorii cred ca este Dan Voiculescu.

Domn: Tu cu aia cu… i-ai dat drumul, ca eu credeam ca pentru aia te-a sunat.
S.A.: Nu, nu, nu, nu! Aia e data drumul, aia e pe circuit!
Domn: OK! Bravo!
S.A.: Lucram, deja avem pe post ceva.
Domn: Aha!
S.A.: Noi am facut aia cu un scop, da’ va spun eu cand ne vedem fata in fata.

Procurorii arata ca, intre timp, pe Antene ar fi fost transmise de mai multe ori promo-uri cu privire la o serie de dezvaluiri care vor fi facute intr-un caz de mita din fotbal.

Alexandrescu

In 14 mai, directorul Antena TV Group se intalneste din nou cu Bendei intr-o cafenea cerandu-I acestuia sa incheie contractul pe care si-l dorea.
S.A.: Domnu’(…)! Ideea e sa vorbim la concret. Aia e toata treaba, adica… Eu cred ca ne-am intalnit de suficiente ori pana acum. Hai, sa vorbim la concret… lucru pe tema asta.
I.B.: Da. Pai, toata treaba este ce garantii am pe urma ca nu se mai intampla nimic?
S.A.: Suta la suta!
I.B.: Credeti?
S.A.: Suta la suta!
I.B.: Cum o vedeti ca garantie, asa?
S.A.: Una prin documente si numaru’ doi, v-am zis, daca suntem parteneri, aia n-are cum sa se intample nimic, nimic. Suta la suta e garantia!
I.B.: Dom’le, eu n-am somn, domnu’ Sorin. N-am somn, ma credeti? Te pui in locu’ meu? Ca vad ca nici nu se opreste treaba. Asta este! Adica, noi discutam si pe partea ailalta vad ca tot o primesc.
(…)
S.A.: Noi n-am discutat nimic concret. Eu v-am spus niste lucruri, am asteptat de la dumneavoastra ceva concret.
I.B.: Sa zicem ca se face… se face treaba. Pai, eu ce garantii am?

S.A.: Suta la suta aveti garantii (…) Suta la suta ca nu se mai intampla absolut nimic intre noi.
I.B.: Si care ar fi ultima…?
S.A.: Ce?
I.B.: Negociere…
S.A.: Pe bune va zic si… Dupa cum ati vazut, fata de ultima discutie pe care am avut-o, ultima, cand ati fost la mine…
I.B.: Da.
S.A.: Ca eu v-am demonstrat, ca am cuvant, fara sa va spun nimic, nici ca da, nici ca nu…
I.B.: Ati mai aparut ceva… A mai aparut!
S.A.: Numai ca… Ce? Na, domnu’… Lasati-o! Ca nu, n-a aparut nimic. N-a aparut… Inca n-a aparut nimic. Inca n-a aparut nimic. Încă n-a apărut nimic.Nu sunt nume, nu sunt persoane, nu-i nimic inca. E adevarat ca e… investigatia e terminata toata, cap-coada. Asta e adevarat.
I.B.: Deci, toporu’-i deasupra capului meu.
S.A.: Nu, eu am spus ca investigatia noastra e terminata cap-coadă. E facuta pe toate etapele, cu tot, cu tot, tot, tot. E terminata.
I.B.: Deci, urmeaza sa-i dati drumul!
S.A.: Ziceti-mi concret!” (…) Ma, tu te gandesti, ca daca, cumva, iese dracu’ ceva cu asta… Adica, daca se duc in mortii ma-sii o suta de milioane, cati bani ati dat voi la (…)… tu la asta te gandeşti? Tu stii cum e(…)? Ala fierbe! Ala ii vine sa sara de pe cladire!
I.B: I-ati zis lui asta? I-ati zis lui asta?
S.A.: Stie! L-am sunat! Ala e înnebunit ! E terminat ala! Tu nu te gandeşti la asta? Ti-o spun, moare! Ia, gandeşte-te la asta! Pe langa ce poate iesi din alte… Imi spui mie ca e mult? Ce dracu’!
(…)
I.B.: Deci, dumneavoastra ziceti ca eu… cale de intoarcere nu e!
S.A.: Pe ancheta asta nu! Nu!
I.B.: Da’ e finalizata, tot? E…
S.A.: Tot, absolut! Tot, absolut! (…)
Eu cred ca, eu cred ca in momentul de fata probabil ca nici nu va dati seama cam ce poate iesi din asta! Cred ca nici nu va dati seama!
I.B.: Nu, eu sunt constient ca pot sa fiu distrus eu ca…
S.A.: Nu va dati seama ce poa’ sa iasa din ea! (…) Mai, omul lui Dumnezeu, asta daca iese, crede-ma ce-ti spun, in primul rand ca va f…e listarea… Va f…e listarea asta, ce vreti sa faceti voi cu fondurile, ti-o spun clar! V-o f…e total, deci, pe asta v-o f…e total! Crede-ma (…) va iesi foarte nasol si o data cu asta o sa va traga si pe voi! E imposibil sa nu va traga! (…)
I.B.: Bun! Deci, domnu’ Sorin. Deci, haideti sa concretizam, deci, unu, daca noi semnam asta, moare toata!

Cu toate acestea, la o alta discutie dintre cei doi, Bendei il anunta pe Alexandrescu ca nu se poate semna niciun contract intrucat nu are acceptul actionarului principal.

Procurorii sustin ca, in concluzie, directorul Antena TV Group ar fi aratat: “Nu, eu n-am cum sa te mai ajut. N-am, pentru ca la… Voi n-ati reusit sa v-ajutati voi pe voi! Sa v-ajut eu mai mult decat atat, eu n-am cum!”

Adrian Nicolae

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Cum arată ISPITELE de la Insula Iubirii 2024! Mai PROVOCATOARE nu există
Cum arată ISPITELE de la Insula Iubirii 2024! Mai PROVOCATOARE nu există
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel,...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Cum s-a răzbunat o tânără după ce i-a fost refuzată programarea la gene: ,,Asta s-a întâmplat din cauza unor gene”. Proprietara salonului a postat totul pe o rețea socială
Cum s-a răzbunat o tânără după ce i-a fost refuzată programarea la gene: ,,Asta s-a...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume o vizitează
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume...
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și Vărsătorii sunt avantajați
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și...
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
De ce nu s-au căsătorit până acum Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu: „Durerea a fost cea care ne-a unit”
De ce nu s-au căsătorit până acum Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu: „Durerea a fost...
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea
Ce să pui în colivă ca să-i dai cel mai bun gust. Adaugi doar acest lucru și va fi un deliciu
Ce să pui în colivă ca să-i dai cel mai bun gust. Adaugi doar acest...