Părintele Calistrat din Iași, suspect de coronavirus: ”Am plecat de bunăvoie la spital”

Publicat: 31/08/2020 | 18:57

Părintele Calistrat din Iași, un monah cu peste jumătate de milion de urmăritori pe Facebook, a ajuns la spital, fiind suspect de coronavirus. Anunțul a fost făcut chiar de preot pe contul său de Facebook.

Preotul de la Mănăstirea Vlădiceni a postat un mesaj în care le-a spus enoriașilor săi că nu va mai fi prezent pentru a oficia slujbe, timp de 14 zile. Părintele Calistrat a mărturisit că s-a dus de bunăvoie la spitalul Universitar din Iași, după ce s-a pricopsit cu o răceală severă. (CITEȘTE ȘI: CORONAVIRUS ROMÂNIA 31 AUGUST. RECORD LA ATI! CÂȚI PACIENȚI AU MURIT)

Preotul este suspect internat în spital, suspect de coronavirus.

” – Spre știința bunilor creștini, timp de 10 sau 14 zile, nu ne putem vedea la Mănăstirea Vlădiceni.

În urma unei răceli severe ce am achiziționat-o și o tusă seacă interminabilă, am plecat de bună voie la Spitalul Universitar din Iași, pentru investigații, cu noul Virus.

– Nu am formele normale de simptome, am puls accelerat și o glicemie crescută cu tuse seacă și oboseală.

– Nu am dorit să vă contaminați, singur am ales soluția prin atenție, distanță și mască în aglomerație, în rest zvonuri sau povești veți auzi, nu am nimic sunt un om întreg, cerebral, rățional, dornic să va ferească de ispită și să ne întâlnim sănătoși.

– Să ne rugăm unii pentru alții și așa vom împlini Legea lui Hristos.

– Aveți grijă de sănatate, cu respect și prețuire, părintele Calistrat de la Vlădiceni.

– Comunicat, azi 31 August din cabinetul de investigație medicală”, este mesajul transmis de părintele Calistrat pe pagina sa de Facebook, luni dis-de-dimineaţă.

Călugar de la începutul anilor ’90, părintele Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni de lângă Iași, a devenit cunoscut în zona Moldovei datorită predicilor sale foarte directe lansate și pe Internet.

Preotul a fost cercetat de mai marii Mitropoliei Iașului la începutul anilor 2000 pentru neascultare, printre altele pentru că a călugarit mai mulți tineri fără a raporta acest lucru superiorilor. (VEZI ȘI: CONDIȚIILE PE CARE TREBUIE SĂ LE RESPECTE PATRONII LA REDESCHIDEREA RESTAURANTELOR ȘI CAFENELELOR: E LIMITAT…)

A fost sancționat pentru câțiva ani să nu mai țină slujbe, iar ulterior a fost mutat la Mănăstirea Vlădiceni.