Parlamentul a votat! Starea de urgență din România se prelungește cu 30 de zile

Publicat: 16/04/2020 | 13:42
Parlamentul a votat! Starea de urgență din România se prelungește cu 30 de zile

Prelungirea stării de urgență în România, decretată în urmă cu două zile de Klaus Iohannis, a fost votată astăzi de Parlament, online. Astfel, românii vor sta în izolare în case până pe 14 mai. (CITEȘTE ȘI: BILANȚ TRAGIC ÎN ROMÂNIA! NUMĂRUL MORȚILOR DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI A AJUNS LA 392)

Votul pro a fost covârșitor, 404 parlamentari fiind de acord cu prelungirea, 29, împotrivă, iar cinci s-au abținut. (NU RATA: CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA, 16 APRILIE. BILANȚUL INFECTĂRILOR A AJUNS LA 7.707)

Cum a motivat Iohannis necesitatea prelungirii stării de urgență

 Klaus Iohannis, președintele României, decreta prelungirea stării de urgență pentru încă 30 de zile. Care au fost motivele pentru care a luat decizia ce avea să fie votată joi de Parlament? (CITEȘTE ȘI: MINISTRUL FINANȚELOR ARE SOLUȚIA: REZERVA FINANCIARĂ DE CARE DISPUNE ROMÂNIA! CUM SE SALVEAZĂ ECONOMIA)

”Numărul persoanelor infectate precum si numărul deceselor cresc alert, în ciuda măsurilor luate. E evident că ne luptăm cu o epidemie extrem de greu de controlat. Cu sigutanță, fără precedent. Stați acasă, pentru a nu ajunge pe un pat de spital. Altfel, toate sacrificiile de până acum sunt în van.

Ca atare, se impune prelungirea stării de urgență. Vor fi și noi reglementări”, a spus Iohannis.