Paște însângerat! Peste 70 de morți și 500 de răniți, mulți copii! Ce reacție a avut Trump

Publicat: 10/04/2018 | 11:59
Paște însângerat! Peste 70 de morți și 500 de răniți, mulți copii! Ce reacție a avut Trump

Dramă de Paște în Siria, unde au murit peste 70 de oameni, iar peste 500 sunt răniți. Mulți dintre ei sunt copii. Tragedia a avut loc după un presupus atac chimic, susține organizația de caritate USOSSM (Union of Medical Care and Relief Organizations).

Papa Francisc a condamnat, duminică, atacul chimic din Siria, el spunând că nu există nimic care să justifice folosirea unor astfel de instrumente de exterminare împotriva oamenilor, scrie bzi.ro.

Papa Francisc le-a spus celor prezenți în Piața Sfântul Petru că vestea teribilă a venit din Siria, unde și-au pierdut viața zeci de persoane, dintre care multe femei și copii.

„Să ne rugăm pentru toți cei decedați, pentru răniți, pentru familiile care suferă”, a spus Papa Francisc, la finalul slujbei oficiate duminică.

Rusia a afirmat că regimul sirian nu a folosit arme chimice în timpul raidurilor sale împotriva rebelilor din orașul Duma, în estul provinciei Ghouta, contrar suspiciunilor Statelor Unite, transmite France Presse.

„Dezmințim categoric aceste informații”, a declarat generalul Iuri Evtusenko, șeful Centrului rus pentru reconcilierea părților aflate în conflict în Siria.

„Suntem pregătiți, odată ce Duma va fi eliberat, să trimitem imediat specialiști ruși în apărare nucleară, chimică și biologică pentru a colecta datele care vor confirma că aceste afirmații sunt complet inventate”, a adaugat el.

Statele Unite au denunțat un posibil atac chimic al forțelor siriene în Ghouta de Est, ultimul bastion rebel de la porțile Damascului, unde raidurile regimului s-au soldat cu 70 de civili morți.

Citește și...