Patronii Petrolului au fost arestati preventiv! Fratii Capra, 29 de zile dupa gratii!

Publicat: 27/11/2014 | 08:47
Patronii Petrolului au fost arestati preventiv! Fratii Capra, 29 de zile dupa gratii!

Actionarii clubului Petrolul Ploiesti, fratii Daniel si Nicolae Capra, si Marius Bucuroiu, care este si director al clubului, au fost arestati preventiv, miercuri seara, in dosarul in care procurorii DIICOT ii acuza de evaziune fiscala si spalare de bani.

Magistratii Tribunalului Prahova au emis, miercuri seara, mandate de arestare preventiva pe numele actionarilor clubului de fotbal Petrolul Ploiesti si al altor patru persoane, in dosarul instrumentat de DIICOT in care mai multi suspecti sunt acuzati de constituire de grup infractional organizat, evaziune fiscala si spalare de bani.

Cei trei actionari ai clubului de fotbal din Ploiesti fusesera retinuti, marti seara, alaturi de alte patru persoane suspecte in acest dosar.
Decizia Tribunalului Prahova poate fi contestata la Curtea de Apel Ploiesti.

arest

Daniel si Nicolae Capra, principalii actionari ai clubului Petrolul Ploiesti si Marius Bucuroiu, actionar si director general al clubului, au fost arestati alaturi de Marius Alexandru Gisca, Petre Gheorghe Daniel, Dragos Ioan Viorel Constantin si Daniel Stoica Spirea, cu totii actionari in diverse societati comerciale, acuzati ca au creat un circuit economic fictiv prin care au adus un prejudiciu de 15.400.000 de euro prin actiuni de evaziune fiscala si spalare de bani.

Pe langa cei sapte arestati, alte 12 persoane au calitatea de suspecti in acest dosar, printre acestea numarandu-se si sotiile celor doi frati Capra.
Pentru ceilalti suspecti, procurorii nu au cerut emiterea de mandate de arestare preventiva.

capra

Conform procurorilor, faptele cercetate in acest dosar deschis de DIICOT au avut loc incepand cu anul 2012, an in care, in luna februarie, omul de afaceri Daniel Capra a preluat echipa de fotbal Petrolul Ploiesti, care apartinea, in documente, Societatii Comerciale”F.C. Petrolul Ploiesti” SA, detinuta, ca actionar majoritar, de Federatia Sindicatelor Libere din Petrol si la care erau actionari, cu cate o actiune, si Liviu Luca, Florin Bercea si Eduard Alexandru. Societatea era sustinuta in cea mai mare parte din bani publici proveniti de la bugetul municipiului Ploiesti.

Sursa: Mediafax

Citește și...