Nu sunt puține cazurile în care oamenii au găsit în haine vechi câte o monedă, bancnote sau alte lucruri uitate, însă doar o mână de oameni din lume au găsit un hamburger de la McDonald’s în buzunarul unei jachete uitate în dulap. David este unul dintre ei. Mare i-a fost mirarea când văzut cum arăta hamburgerul după 20 de ani.
Pe 7 iulie 1999, David Whipple a făcut o oprire la McDonald’s-ul său local din Logan, Utah, pentru a lua ceva de mâncare. Printre cele comandate se afla și un hamburger, care costa doar 79 de cenți.
Cu gândul de a face un experiment, el a decis să păstreze gustarea în buzunarul gecii sale, să uite de el și să le arate prietenilor că nu se degradează absolut deloc: ”L-am purtat cu mine timp de aproximativ o lună, apoi, a rămas uitat în buzunarul unei haine. Cred că geaca a rămas în vechea casă din Logan. Ulterior ne-am mutat în St. George, Utah, și a rămas acolo timp de câțiva ani. Cred că soția mea a găsit haina”. a spus David

În 2013, David a găsit hamburgerul în buzunarul gecii. Apoi, văzând cât de bine s-a păstrat, americanul a decis că ar fi bine să mai aștepte încă 6 ani până când mâncarea va atinge pragul de 20 de ani pentru a vedea în ce stare va fi până atunci, având în vedere că așteptase deja 14 ani.
Spre surprinderea sa, hamburgerul – pe care David l-a numit cel mai vechi din lume – arăta ca nou dupăm 20 de ani. El bănuia că s-ar fi transformat în praf după atâta timp, însă a declarat că a rămas intact în mod ”înspăimântător” . Avea chiar și ambalajul și bonul fiscal, despre care David a remarcat că ambele s-au dezintegrat mai mutl decât hamburgerul.
Desfăcând burgerul, el a spus: ”Iată-l! Doamne, nu s-a schimbat deloc. Murătura este singurul lucru care s-a dezintegrat”. El a continuat și a mărturisit că mâncarea avea un miros slab de ”carton”, însă arăta de parcă ar fi putut să îl mănânce fără niciun fel de problemă.
Ce conține, de fapt, cafeaua de la McDonalds. Mulți români beau asta în fiecare zi
Un reprezentant McDonald’s a oferit o explicație cu privire la lipsa de deteriorare a hamburgerului la momentul respectiv, spunând:
”În mediul potrivit, hamburgerii noștri, ca majoritatea celorlalte alimente, s-ar putea descompune. Fără suficiență umiditate – fie în alimentele în sine, fie în mediu – bacteriile și mecegaiul nu se pot dezvolta și, prin urmare, descompunerea este puțin probabilă. Prin urmare, dacă alimentele sunt sau devin suficient de uscate, este puțin probabil să crească mucegai sau bacterii sau să se descompună.
În mod similar, acest burger special este probabil uscat și deshidratat și în niciun caz nu este la fel ca în ziua în care a fost cumpărat. Realitatea este că burgerii noștri sunt făcuți cu carne de vită 100% inspectată de USDA. Nu există conservanți sau materiale de umplutură în chiftelele noastre și singurul lucru adăugat în fiecare este o atingere de sare și piper pe grătar.”, au spus reprezentanții McDonald’s, pentru KUTV 2 News.
De asemenea, gigantul fast-food insistă pe site-ul său că burgerii săi „nu conțin conservanți artificiali, arome artificiale sau coloranți adăugați din surse artificiale, în afară de murături”.