Percheziții la clanul lui Sile Pietroi. Prejudiciul cauzat este de peste 20.000 de euro. VIDEO

Publicat: 09/09/2020 | 08:50

Polițiști ai Serviciilor de Investigații Criminale – din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului Bucuresti – Polițiile Sectorului 2 și 6, au pus în aplicare 14 mandate de percheziții în București și județul Ilfov în două cauze penale în care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire de grup organizat și furt calificat.

În cauză sunt vizate 14 persoane bănuite că ar fi săvârșit mai multe infracțiuni de furt din locuință. Prejudiciul cauzat este de peste 20.000 de euro.

Citește și: Cadoul de 100.000 de euro pe care Emi Pian i l-a făcut fiului său înainte să moară VIDEO

Acțiunea Poliției Capitalei beneficiază de sprijinul polițiștilor Direcției Operațiuni Speciale și Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Cauzele penale se află sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București și Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6.

Cine este Sile Pietroi

Clanul din sectorul 3 este condus de Vasile Fierbântu, zis şi Sile Pietroi. Interlopul este originar din comuna ilfoveană Glina. În toamna anului 2007, când a încercat să se impună şi în Capitală, a întâlnit rezistenţa clanului Chira (nr. adversari din Sectorul 3), care controla zona 23 August, cu care a avut un conflict în cartierul Titan. Cele două grupări s-au luptat atunci cu un adevărat arsenal de război, de la săbii şi topoare, la arme de foc.

Leonard Marian, zis „Bache”, s-a ales cu BMW-ul distrus de săbiile celor din clanul Pietroi. De asemenea, alte două maşini au fost distruse şi un interlop din clanul Chira a fost grav rănit. Poliţiştii nu au putut face mare lucru, deoarece niciun membru al celor două clanuri nu a depus plângere.

Nu rata: S-a aflat secretul dureros despre moartea lui Emi Pian! Un medic legist a aruncat informația-bombă: liderul clanului Duduianu putea fi salvat

Se pare că gruparea lui Sile Pietroi a ieşit mai puţin şifonată din acest conflict. Gruparea interlopă, specializată pe şantaje, extorsiuni şi tâlhării a reuşit, pe parcursul timpului, să-şi impună autoritatea în comunele ilfovene Glina, Căţelu şi Pantelimon, după care şi în sectorul 3.