Pericolul uriaş din acest aliment banal! Ce se întâmplă în corpul tău atunci când mănânci pufuleţi

Publicat: 07/07/2020 | 07:16
Pericolul uriaş din acest aliment banal! Ce se întâmplă în corpul tău atunci când mănânci pufuleţi

Cu siguranță nu există persoană care să nu fi mâncat măcar o dată o pungă delicioasă de pufuleți. Considerați, inițial, inofensivi și slabi în calorii, aceștia sunt consumați, adesea, chiar și de către femeile care urmează o dietă strictă pentru a pierde kilogramele în plus. Cu toate acestea, pufuleții sunt, de fapt, extrem de periculoși pentru organism. 

Considerați mai degrabă un snacks, pufuleții sunt un aliment la îndemâna oricui, mai ales dacă ținem cont de prețul extrem de mic pe care îl au.

NU RATA – CUM ARATĂ ACUM FETIȚA HRĂNITĂ DOAR CU PUFULEȚI ȘI CEAI. ARE 10 ANI ȘI…

Pufuleții se obțin prin expandarea făinei de porumb, la care se adaugă și glucide ce îi ridică indicele glicemic, dar și numărul de calorii – 224 kcal / 30 g de pufuleți,potrivit Profesorului doctor Mencinicopschi.

De ce sunt pufuleții extrem de periculoși pentru organism

Vă spuneam că deși sunt delicioși și oferă imediat o senzație de sațietate, fiind preferați atât de adulți, cât și de copii, pufuleții sunt periculoși pentru organism. Aceștia conțin și aditivi alimentari ce pot cauza dificultăți de concentrare, dar și colorantul tatrazină, ce poate provoca astm, eczeme ori urticarie, notează libertatea.ro.

Mai mult, prețul extrem de mic al unei pungi de pufuleți ne poate face să credem că mălaiul din care aceștia au fost făcuți nu este, tocmai, cel mai bun și cel mai sănătos, căci există șanse mari ca acesta să fi fost modificat genetic, ceea ce, din nou, ar produce grave probleme la nivelul organismului nostru.

CITEȘTE ȘI – CE FRUMOASĂ ESTE FLORI, FETIȚA CARE A FOST HRĂNITĂ DOAR CU PUFULEȚI ȘI CEAI! RECENT, PĂRINȚII ADOPTIVI I-AU ARĂTATPOZELE CÂND ERA ÎNTR-O STARE CRITICĂ: “A ÎNCEPUT SĂ PLÂNGĂ…”

De parcă nu ar fi fost suficient, pufuleții sunt expandați în ulei vegetal, folosit la temperaturi înalte. Acest ulei vegetal, odată încins extrem de tare, este foarte toxic pentru organism, mai notează sursa citată.

„Pufuleţii constituie una din gustările cele mai apreciate de către copii, dar, din păcate, foarte puţini părinţi cunosc faptul că există sortimente de pufuleţi cu o încărcătură chimică foarte mare, constituită din potenţiatori de gust şi arome, coloranţi, acidifianţi, emulsifianţi şi arome sintetice. Pufuleţii sunt produse hipercalorice, cu un conţinut ridicat de grăsimi saturate şi sare, fapt care nu-i recomandă să facă parte din alimentaţia copiilor, a femeilor însărcinate şi a celor care suferă de boli cardiovasculare, renale şi sindrom metabolic”, spune conf. univ. dr. Costel Stanciu, președintele APC.

Pufuleți – ingrediente

Ingredientele regăsite în compoziția sortimentelor de pufuleţi analizate sunt următoarele: făină de porumb, mălai grişat, griș din porumb, făină de cartofi, făină de orez, făină de grâu, ulei de palmier, grăsime vegetală de palmier total hidrogenată, ulei de floarea soarelui, ulei de rapiţă, zahăr, sirop de glucoză, dextroză, maltodextrină, pesmet, pătrunjel, busuioc, ceapă pudră, usturoi pudră, proteină vegetală hidrolizată, proteină din lapte, zer dulce praf, extract de zer, lapte praf degresat, lactoză, caşcaval pudră, praf de brânză, sare de masă, sare iodată, arahide, pastă de alune, roşii pudră, extract de drojdie, paprica, condimente, extract de rozmarin, piper alb şi cayenne.

Unele produse de tipul pufuleților conțin și zahăr, ce ne face să ne gândim de două ori înainte de a le mai consuma.