Persoanele obeze prezintă un risc ridicat de a face o formă gravă de Covid-19

Publicat: 01/09/2020 | 16:36
Persoanele obeze prezintă un risc ridicat de a face o formă gravă de Covid-19

Persoanele obeze prezintă un risc ridicat de a suferi forme grave de Covid-19, arată un studiu recent.

Nouă pacienți din zece care au ajuns la Terapie Intensivă din cauza coronavirusului nu se încadrau în intervalul de greutate corporală sănătoasă, potrivit unui studiu recent finalizat, scrie Agerpres.

Aproximativ o jumătate dintre cei 124 de pacienţi internaţi la ATI din eşantionul de persoane cu COVID-19 erau obezi, iar cei mai mulți din cealaltă jumătate erau supraponderali.

Riscul de a se ajunge la forme mai grave de boală creşte odată cu IMC

Studiul a fost condus de medicul Francois Pattou, directorul Departamentului de Chirurgie Generală şi Endocrină de la Spitalul Universitar din Lille, Franța.

„La câteva luni în cadrul pandemiei COVID-19, riscul crescut pe care îl prezintă acest virus pentru persoanele care suferă de obezitate nu ar putea fi mai clar. Datele noastre demonstrează că riscul de a se ajunge la forme mai grave de boală creşte odată cu IMC (indicele de masă corporală – n.r.), până la punctul în care aproape toţi pacienţii cu COVID-19 de la terapie intensivă vor ajunge (conectaţi) la un ventilator”, a declarat Pattou.

Rezultatele acestui studiu vor fi prezentate în cadrul ediţiei din acest an a Congresului european şi internaţional asupra obezităţii (ECOICO 2020), desfăşurat online în contextul pandemiei.

CITEȘTE ȘI: STARE DE URGENȚĂ, PRELUNGITĂ DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI. CE ȚARĂ A LUAT ACEASTĂ DECIZIE

Foto: pixabay.com