Pesta porcină se extinde îngrijorător! Încă două focare au fost descoperite în Buzău

Publicat: 18/01/2019 | 09:21

Încă două focare de pestă porcină africană au fost descoperite în județul Buzău. Mai mulți porci de acolo au fost deja eutanasiați. În urma confirmării diagnosticului de către laboratorul Institutului de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti, serviciile veterinare au intervenit şi au instituit imediat măsurile aplicabile în cazul diagnosticării unui focar de PPA.

„Gospodăriile respective au fost plasate sub supraveghere oficială, s-a realizat dezinfecţia, au fost aplicate măsuri de restricţie pentru circulaţia persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor şi a mijloacelor de transport, a fost dispusa uciderea porcinelor în una dintre cele două gospodării, precum şi ecarisarea carcaselor”, au precizat autoritățile.

În judeţul Buzău sunt şapte focare din exploataţii non-profesionale declarate în trei comune – Beceni, Balta Albă şi Vadu Paşii, precum şi un caz la un mistreţ pe raza fondului de vânătoare 41 Beceni. Primul focar de pestă porcină în Buzău a fost semnalat în urmă cu o săptămână.

Citește și...