Peste 7.000 de posturi vacante în MAI vor fi scoase la concurs! Asta e condiţia de angajare

Publicat: 14/02/2018 | 21:36

Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, a anunţat că în acest an vor fi aduşi în sistem încă 7.000 de angajaţi, conform strategiei de reducere a deficitului de personal. Este vorba despre poliţişti, pompieri şi jandarmi.

 

„Continuăm procesul de încadrare de personal. Ştiţi foarte bine că la nivelul ministerului avem în derulare o strategie de reducere a deficitului de personal cu care se confruntă fiecare armă a ministerului. Am adus anul trecut peste 6.000 de angajaţi în minister iar anul acesta vor mai veni alături de noi încă 7.000 de oameni. Cu toate acestea, nu vom rezolva problema lipsei de personal anul acesta şi cred că nici anul viitor, însă până în 2020 avem ca obiectiv să echilibrăm aceste pierderi consistente din ultimii ani”, a afirmat ministrul de Interne, potrivit Agerpres.

Este vorba atât despre poliţişti cât şi despre pompieri şi jandarmi. Potrivit ministrului, bugetul anului trecut a fost cel mai mare din ultimii ani iar investiţiile în tehnica de intervenţie, în echipamente individuale de protecţie şi în logistica necesară gestionării diferitelor tipuri de urgenţă vor continua.

„100 de milioane de euro au fost cheltuiţi în anul care a trecut iar în paralel avem o strategie până în anul 2020 pentru accesarea întregii sume de 600 de milioane de euro”, a adăugat aceasta.

 

 

Citește și...