PLAN ROȘU. Accident rutier teribil la miezul nopții în România. 3 morți și 10 răniți. FOTO

Publicat: 16/04/2019 | 05:39

Circulația feroviară între stațiile Bâlhacu și Cibilia din județul Buzău este restricționată, luni noaptea, după accidentul produs între un microbuz plin cu călători și un tren, în zona localității C.A. Rosetti. Bilanțul accidentului arată că trei oameni au murit și 10 au fost răniți.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a transmis, luni seara, că, în judeţul Buzău, pe DN 2B la trecerea la nivel cu calea ferată (Magistrala 702), între staţiile Bâlhacu şi Cilibia din cauza unui accident, circulația feroviară se desfăşoară pe firul II.

Potrivit unui comunicat transmis de CFR Călători accidentul s-ar fi produs după ce șoferul microbuzului nu s-a asigurat la trecerea la nivel cu calea ferată între stațiile Cilibia și C.A Rosetti, vehicul fiind lovit de trenul IR 1579 București Nord – Galați.

Plan roșu declanșat la nivel județean în această seară, după producerea unui accident la trecerea la nivel cu calea ferată în care au fost implicate un tren și un microbuz.La fața locului au fost dislocate pentru a acționa la descarcerarea, trierea și acordarea primului ajutor victimelor peste 20 de echipaje cu 14 ambulanțe SMURD și SAJ, 1 autospecială de descarcerare grea, 1 autospecială de transport victime multiple, 1 autospecială de stingere, 1 Punct Medical Avansat și 2 autospeciale de intervenție operativă.In urma evenimentului au rezultat 16 victime dintre care 3 încarcerate, declarate ulterior decedate, celelalte 13 fiind transportate la Unitatea de Primire Urgențe Buzău.

Publicată de ISU Buzau pe Luni, 15 aprilie 2019

„Pasagerii şi personalul feroviar din trenul IR 1579 nu s-au aflat în pericol. Imediat după redeschiderea circulației feroviare, pasagerii din trenul IR 1579 vor fi preluați de trenul IR 1731”, au transmis reprezentanții CFR Călători.

Bilanțul ISU Buzău arată că trei persoane au murit, zece au fost rănite, iar șoferul microbuzului a suferit răni superficiale și nu a avut nevoie de transport la spital.

Citește și...