Planurile moldovenilor date peste cap de prelungirea stării de urgență!

Autor: Cristian P
Publicat: 08/04/2020 | 12:13
Planurile moldovenilor date peste cap de prelungirea stării de urgență!

Cu toate că intenționau să-i cheme pe fotbaliști la pregătire la jumătatea acestei luni, antrenorii FC Botoșani au renunțat la această idee.

„Nu se pune acum problema de așa ceva acum. Cu toții suntem nerăbdători să reluăm activitatea, antrenamentele, tuturor ne este dor de fotbal și dorim să terminăm acest sezon pe teren cât mai frumos și cu o performnață cât mai mare. În acest moment însă primează sănătatea tuturor și de aceea vom ține 100% cont de recomandările autorităților, nu vom face nimic de capul nostru”, a declarat Alin Bejan, antrenorul secund al FC Botoșani.

După cum bine știți, președintele României Klaus Iohannis a dat peste cap planurile Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF). Anunțul pe care Iohannis l-a făcut la începutul acestei săptămâni, privind necesitatea prelungirii stării de urgenţă din cauza pandemiei de coronavirus a dat total peste cap stragia celor de la LPF.

La începutul acestei săptămâni, șeful statului a anunțat că se impune prelungirea cu 30 de zile a stării de urgență pe teritorul României, măsură care ar expira în noile condiții pe 16 mai 2020.

În noile condiții anunțate de Iohannis competițiile sportive nu vor putea fi reluate la 16 mai, ci vor rămâne în continuare suspendate, astfel că cei care conduc destinele fotbalului românesc trebuie să regândească strategia pentru a duce la bun sfârșit acest sezon competițional, așa cum au indicat cei de la UEFA. Inițail, LPF dorea ca Liga 1 să se reia imediat după 15 mai.

FC Botoșani este revelația acestui sezon al Ligii 1. Calificați în premieră în istoria clubului în play-off, moldovenii sunt pe locul 5 în play-off cu 24 de puncte.

Citește și...