Acasă » Știri » Politistul care l-a ciuruit pe Fane Spoitoru era de paza la afise in acea noapte. Vezi cum isi aminteste momentul!

Politistul care l-a ciuruit pe Fane Spoitoru era de paza la afise in acea noapte. Vezi cum isi aminteste momentul!

De: Cancan 08/11/2013 | 00:57

Nelu Florea, politistul care l-a impuscat in urma cu 21 de ani pe Ion Titisor, zis Fane Spoitoru, avea ca misiune in acea noapte paza afiselor electorale, si a fost obligat sa poarte arma.

Maiorul in rezerva Nelu Florea, cel care a bagat sase gloante in Fane Spoitoru in 1992, povesteste pentru prima data cu lux de amanunte si da detalii nestiute pana acum despre ce s-a intamplat atunci. Spune ca in momentul in care a iesit pe teren in acea noapte nici prin gand nu-i trecea ca va ajunge sa impuste un om.

„Eu si colegii mei aveam ca misiune in acea noapte paza afiselor electorale, se apropiau alegerile si totul trebuia sa fie in regula. Ordinul era ca politistii care erau in uniforma sa poarte arma, ceea ce mi s-a parut o tampenie. Doar nu ne atacau cei care rupeau afisele, insa ordinul nu se discuta, ci se executa”, a declarat Nelu Florea in exclusivitate pentru CANCAN.ro

Fane Spoitoru l-a taiat pe politist cu sabia
Fane Spoitoru l-a taiat pe politist cu sabia

Fostul politist spune ca spre dimineata unul din colegii sai i-a spus sa mearga la discoteca Vox Maris ca sa bea o cafea. “Aveam 83 lei la mine, iar acolo o cafea era 500 lei, insa colegul meu a zis ca rezolva el, asa ca am intrat in local. Eu eram imbracat in uniforma, iar unii dintre cei aflati in local se uitau la mine ca la urs, nu le era foarte drag de oamenii legi. Am luat doua guri din cafea, insa cand am vazut ca aia tot vorbeau de mine, i-am zis colegului meu sa plecam. El mi-a spus sa mai stam un pic si m-a sfatuit sa dau haina si cascheta jos, ceea ce am si facut”, spune Nelu Florea.

Acesta sustine ca la acel moment nu-l cunostea pe Fane Spoitoru.

Bataie generala

Fane Spoitoru in boxa acuzatilor
Fane Spoitoru in boxa acuzatilor

Fostul politist afirma ca la un moment dat, unul dintre colegii sai i-a spus unui barbat sa nu mai stea in discoteca si sa se duca acasa ca-l cauta moartea, iar acesta i-a dat doua palme.
“Asa a inceput totul, ca am auzit o mie de variante. S-a vehiculat ca Fane era la masa cu doua femei si eu am vrut sa plec cu una dintre ele si alte tampenii. Insa lucrurile s-au intamplat exact asa cum le povestesc eu acum.

Vasile a lui Pipa i-a dat doua palme colegului, altul a scos un cutit si a vrut sa-l injunghie, a intervenit un alt politist, si asa s-a ajuns la o bataie generala. Zburau scaune prin aer, politistii se bateau cu baietii rai, era o nebunie. La un moment dat s-a apropiat Fane Spoitoru, nici pana azi nu stiu daca intentiona sa aplaneze scandalul sau sa ne loveasca, iar in acel moment unul dintre colegii mei a dat cu spray lacrimogen. Imediat, toata lumea a iesit afara”, afirma Nelu Florea.

„Mi-a tremurat mana”

Nelu Florea a bagat sase gloante in Fane Spoitoru
Nelu Florea a bagat sase gloante in Fane Spoitoru

Acesta spune ca iesit printre ultimii din discoteca Vox Maris, iar afara unul din politisti incerca sa calmeze spiritele.
“Numai ca scandalul a degenerat. Sandu Hingheru a scos din portbagajul masinii o toporisca si se pregatea de atac, iar in acel moment am scos pistolul si i-am zis ca daca nu lasa toporul, il impusc. Nu a lasat toporisca din mana, dar s-a retras catre masina. Am rasuflat usurat, convins ca scandalul se terminase. M-am inselat.

Fane Spoitoru se indrepta amenintator catre mine. Am vazut ca avea ceva in mana, dar nu-mi dadeam seama ce. Am strigat “Politia, stai ca trag!”, insa nimic. Nu s-a supus. Primul glont mi-a “scapat”, n-am vrut sa trag. Pur si simplu mi-a tremurat mana. In acel moment nu m-am gandit decat la cate rapoarte o sa fiu nevoit sa fac ca sa justific folosirea armamentului. Jur!”, a mai declarat cel care l-a ciuruit pe Ion Titisor.

Spoitoru a ramas in picioare dupa primele doua gloante

Fane Spoitoru in urma cu mai multi ani
Fane Spoitoru in urma cu mai multi ani

Pentru ca Fane Spoitoru se apropia din ce in ce mai mult, Nelu Florea a mai tras un foc in aer.
“Nu stiam ca are o sabie in mana, ca altfel trageam in plin, nu-l lasam sa se apropie. Cand am vazut arma alba deja era prea tarziu. A ridicat-o deasupra capului si m-a taiat. Am ripostat. I-am bagat un glont in piciorul stang, dar nu a cazut. Inca un glont in celalat picior, dar degeaba, rezista bine. Urmatoarele patru cartuse i le-am bagat in burta, abia atunci s-a prabusit Ion Titisor”. 

Fostul politist povesteste ca si-a vazut oasele cum ii ieseau afara in urma taieturii de sabie, insa a rezistat. 
“Pe Spoitoru il linistisem, insa mai erau cativa care ne amenintau. Gloante nu mai aveam, iar al doilea incarcator era in buzunarul de la pantaloni, dar nu-l gaseam. Am indreptat arma catre ei si am zis ca trag, cel mai probabil au crezut ca am reusit sa incarc pistolul, si au fugit. Si-au dat seama ca era groasa”.

Cursa nebuna cu taxiul prin Bucuresti

Nelu Florea

Fostul politist s-a suit in primul taxi care i-a iesit in cale si i-a spus soferului sa-l duca la spital. “Ala era speriat rau, m-a intrebat ce s-a intamplat.  I-am spus ca politistii au fost atacati si ca am tras, insa nu stiu daca a murit cineva. I-am zis sa bage viteza, ca daca ne prind atacatorii ne omoara pe amandoi. Soferul era galben la fata, a fost o cursa nebuna pana la Spitalul de Urgenta. N-a vrut nici bani, nici nimic, a rasuflat usurat cand a scapat de mine”, povesteste  Florea.

Acesta spune ca la spital i-au fost acordate primele ingrijiri medicale, si ca la scurt timp acolo au sosit mai multi colegi de-ai sai. “Le-am spus sa nu ma lase acolo, ca ma omora aia,  si le-am cerut  sa ma duca la Spitalul Militar. M-au pus pe o targa, m-au acoperit cu un cearceaf ca sa nu ma recunoasca nimeni, si ne-am indreptat catre Ambulanta. Numai ca pe hol am trecut pe langa targa pe care era Fane Spoitoru, atunci il adusesera si pe el la spital. Daca stiau aia ca langa ei este politistul care a tras, ma macelareau. Am scapat insa”, a mai spus Nelu Florea.

Pazit de 26 de oameni inarmati

Nelu Florea

El spune ca in perioada in care a fost internat in spital,  a fost pazit de 26 de oameni inarmati pana in dinti.
“Aveam doi oameni in salon, patru la usa, si alti 20 imprastiati prin spital. Nici musca nu trecea de ei. Se vehicula ca amicii lui Titisor vor sa se razbune, ca vor sange si alte asemenea lucruri. Habar nu am daca a existat aceasta intentie, spun doar ce s-a vehiculat la acea vreme. O perioada am fost pazit mai ceva ca Ceausescu. Paza am avut si dupa ce am iesit din spital, un pas nu puteam sa fac fara sa fiu supravegheat de politisti inarmati”, mai spune Nelu Florea.

El afirma ca a ramas cu cicatrici pe brat de la lovitura de sabie, dar ca  isi poate folosi mana stanga. “Nu mai e ce-a fost, dar merge. Este mana stanga, oricum nu fac mare lucru cu ea”.

Bogdan Galca

 

Banner

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Sfântul Gheorghe, sărbătoare IMPORTANTĂ pentru români. Ce nu ai voie să faci astăzi. Tradiții și obiceiuri
Sfântul Gheorghe, sărbătoare IMPORTANTĂ pentru români. Ce nu ai voie să faci astăzi. Tradiții și...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii au înnebunit când au văzut-o
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Shakira a RENUNȚAT la lenjerie! Fotografia SURPRINZĂTOARE a apărut pe net
Shakira a RENUNȚAT la lenjerie! Fotografia SURPRINZĂTOARE a apărut pe net
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ce trebuie să faci de Sf. Gheorghe, pentru a avea parte de noroc și sănătate tot restul anului. Tradițiile și superstițiile de care trebuie să ții cont
Ce trebuie să faci de Sf. Gheorghe, pentru a avea parte de noroc și sănătate...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4 ani i-a dat de gol pe autori
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
Rusia, enervată de ajutorul militar american pentru Ucraina, spune că SUA vor fi „umilite la fel ca în Vietnam sau în Afganistan”
Rusia, enervată de ajutorul militar american pentru Ucraina, spune că SUA vor fi „umilite la...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
„L-am întrebat ce să-i scriu pe cruce” Oana a rămas fără cuvinte când a auzit răspunsul lui Viorel Lis! Nimeni nu se aștepta la așa replică
„L-am întrebat ce să-i scriu pe cruce” Oana a rămas fără cuvinte când a auzit...
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să ai parte de zile însorite și pline de fericire!”
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să...
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns la concluzia că s-au certat degeaba. „Mai bine nu ne mai certam.”
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea:
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea: "Nu mai vreau să...
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc tot anul
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Cele mai ieftine Smart TV-uri la Altex, eMag și Flanco. Prețuri pentru toate buzunarele
Cele mai ieftine Smart TV-uri la Altex, eMag și Flanco. Prețuri pentru toate buzunarele
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Gigantul care se extinde pe piața din retail din România. Concurează cu Lidl și Kaufland, dar are prețuri mai mici
Gigantul care se extinde pe piața din retail din România. Concurează cu Lidl și Kaufland,...
„Am stat în comă 10 ore!” Adrian Mititelu Jr., prima reacție după ce a fost internat de urgență la ATI Floreasca! Exclusiv
„Am stat în comă 10 ore!” Adrian Mititelu Jr., prima reacție după ce a fost...
TRAGEDIE. A murit o legendă a fotbalului din România: Nu îl vom uita niciodată
TRAGEDIE. A murit o legendă a fotbalului din România: Nu îl vom uita niciodată
Adrian „Beleaua” Corduneanu dă cărțile pe față după moartea lui Costel cel Mare
Adrian „Beleaua” Corduneanu dă cărțile pe față după moartea lui Costel cel Mare
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
Obligație pentru români. Plata impusă de stat de care nu pot scăpa: E pentru nimic
Obligație pentru români. Plata impusă de stat de care nu pot scăpa: E pentru nimic
Cele mai bune ouă din magazine. Ce trebuie să știți despre ouăle BIO
Cele mai bune ouă din magazine. Ce trebuie să știți despre ouăle BIO
Cum arătau Teo Trandafir și Mircea Badea în 1994, când debutau la Tele 7abc. Imagini de COLECȚIE din urmă cu 30 de ani
Cum arătau Teo Trandafir și Mircea Badea în 1994, când debutau la Tele 7abc. Imagini...
Spaima litoralului i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale Prinţişorului Craiovei
Spaima litoralului i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale Prinţişorului...
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era atentă: „Am făcut-o să o ajut!”. Camerele de filmat au surprins întregul moment
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
”Numai Dumnezeu știe cât de tare m-am săturat” Zi importantă pentru Dana Roba în procesul cu Daniel Balaciu
”Numai Dumnezeu știe cât de tare m-am săturat” Zi importantă pentru Dana Roba în procesul...
Vali Vijelie și soția lui se despart după 28 de ani de căsnicie. Manelistul a cedat iar ”poftei inimii”
Vali Vijelie și soția lui se despart după 28 de ani de căsnicie. Manelistul a...
Ce trebuie să ai în casă de Sfântul Gheorghe ca să fii ferit de farmece și rele până la finalul anului. Vei ține ghinionul departe de familie
Ce trebuie să ai în casă de Sfântul Gheorghe ca să fii ferit de farmece...
Cele 5 zodii care vor avea cea mai bună vară din viața lor. Norocul le bate la ușă chiar din iunie
Cele 5 zodii care vor avea cea mai bună vară din viața lor. Norocul le...